Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony esitleb NEX 5R hübriidkaamerat. Parandab autofookust, lisab valikuketta ja Fn-nupu

Sony esimesed hübriidkaamerad – kahe aasta eest esitletud NEX-3 ja NEX-5 – olid väga sarnased. Olulisemaks erinevuseks vaid kere materjal ning videorežiimi valikud. Eelmise aasta uuendused NEX-C3 ja NEX-5N näol algseid dogmasid ei kõigutanud. Eile õhtul tõi Sony aga lagedale NEX-5N järglase, mis 2012 kevadel esitletud NEX-F3 mudeliga võrreldes nii väliselt kui ka sisemiselt päris palju erineb ning juba  pisut tõsisemalegi fotohuvilisele meeltmööda olema peaks.

Uue hübriidi nimi on NEX-5R ning selle kõige olulisemaks edasiarenduseks seniste NEX-kaamerate ees on 16,1 MP CMOS sensor. Sensori nimetuses on kasutatud sõna “Hybrid” ehk hübriid. See tähendab, et sensorile on tavaliste pikslite vahele lisatud erilised pikslid, mis ei salvesta pilti vaid teravustavad – faasituvastusega. Nii on NEX 5R nüüd võimeline teravustama nii kontrasttuvastusega kui ka faasituvastusega. Kasutaja jaoks tähendab see oluliselt kiiremat autofookust.

Päris algajale mõeldud NEX-F3 mudelist tõuseb NEX-5R astme võrra kõrgemale ka täiustatud juhtnuppude poolest. Nimelt on kaamera peale lisandunud nii valikuketas kui ka FN-funktsiooninupp. Esimene teeb võimalikuks ava, säriaja ja muude parameetrite kiirema muutmise, teine aga kuvab ühe nupulevajutusega akna (kasutaja poolt seadistatava), kus reas olulisemad parameetrid, mida kohe siis ka muuta saab. halva manuaalse särijuhtimise pärast on NEX-seeria esikkaameraid palju siunatud. Nüüd siis on Sony ka midagi lõpuks ette võtnud.

Peale nende kahe esmase edasiarenduse on NEX 5R kaameral veel nii mõndagi huvitavat varuks. Esmalt WiFi ühendus. Sony ei ole sarnaselt Nikonile ja Samsungile soovinud (veel?) panna oma fotokaamerasse Androidi. Selle asemel pakutakse NEX-5R kaamerale spetsiaalseid rakendusi, millega saab fotosid üle WiFi tahvelarvutisse või veebi suruda, töödelda jne. Puutetundlik LCD-ekraan on nüüd ülespidi keeratav ja pöörlev nii et autoportreteerija saaks sellelt ka iseennast vaadata. Välklamp tuleb jätkuvalt karbis eraldi kaasa ning kiirus on jätkuvalt korralikud 10 kaadrit sekundis.

Sony NEX 5R lubatakse turule tuua 2012 oktoobris. Kere hinnaks on USA-s nimetatud 650$, mis Euroopas tähendab ilmselt 650€. Nii hinna kui ka omaduste poolest tõuseb NEX 5R otseseks konkurendiks Canoni hiljuti välja kuulutatud Canon EOS-M hübriidile.

Loe Sony ametlikku pressiteadet

Valik videoid Sony NEX-5R hübriidkaamerast

(513)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga