Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nikon esitleb Android operatsioonisüstemiga kompaktkaamerat Coolpix S800c. Saab helistada, meili lugeda ja palju muud

Fotokaameratelt mitmesuguseid omadusi ja funktsioone laenavad nutitelefonid on igapäevane nähtus. Täna pöörab aga Nikon selle paradigma pea peale. Jaapani kaamerameister esitleb Android-operatsioonisüsteemiga fotoaparaati, millega saab pildistamisele lisaks Google Play poest rakendusi laadida ning isegi helistada. Jah. Kuigi Coolpix S800c kaamera sisse SIM-kaarti pista ei saa, saab sellega vabalt helistada näiteks Skype abil.

Esmajoones saab selle kaameraga aga siiski pildistada ning tänu androidile on võimalik fotosid ka kohe kaamera sees paindlikult töödelda ning igale poole sheerida. Selle viimase jaoks on kaameral loomulikult olemas WiFi ühendus. Kaamera taga on väga hea lahutusvõime ja värvidega 3.5″ OLED-ekraan, ees aga tavalisest võimsama 10x suumi ja optilise värinastabilisaatoriga objektiiv. BSI-CMOS sensor salvestab 16 MP suurusi pilte maksimaalselt 8 kaadrit sekundis ning 1080p standardile vastavat Full HD videot. Lisaks kõigele muule on kaameral ka sisseehitatud GPS-vastuvõtja.

Nutitelefonide akut peab reeglina igal öösel laadima. Kui kaua peab aga vastu Coolpix S800c aku? Nikon ise kirjutab aku vastupidavuseks 140 fotot ühe laadimiskorraga. Kuna tavaliselt jääb pisemate kompaktkaamerate aku vastupidavus sinna 280-220 kaadri piirimaile, siis on S800c aku vastupidavus justkui pisut kehvem küll. Kui nüüd veel pilte töötlema ja üles laadima hakata, ei jätku akut ilmselt väga kauaks. Kas see nii on ja kui, siis kas see ka võrreldes tavapärasega probleemiks osutub – see selgub esimeste S800c kaamera ülevaatete veebi jõudes.

Seda kõike lugedes võib ju tekkida küsimus: “Milleks üldse peaks keegi terve mõistuse juures olev fotohuviline endale Android-kaamerat tahtma?” Kas selleks, et pildistamisele lisaks vihaseid linde lennutada? Meili ja uudiseid lugeda? Veebis surfata ja muusikat lugeda? Kaamera hangumise korral taaskäivitamist nautida? Kuigi Coolpix S800c kahtlemata ka kõiki eelpoolmainitud rõõme nautida lubab, on Androidi kaamerasse toomise põhjuseks siiski pildistamine. Või täpsemalt see, mis pärast pildistamist saab.

Aastakümneid on kaamera olnud vaid pildistamisvahend. Digifotode maailmas ning sotsiaalmeedia laineharjal on muutunud aga üha olulisemaks see, mida kaamera sees piltidega kiirelt edasi teha saab. Android operatsioonisüsteemiga aparaat avab selles vallas väga avarad võimalused. Kasutajad saavad äsja pildistatud fotosid kohe Hipstamatic või Photoshop Express või mõnes muus rakenduses tuunida ning need sama soojaga Facebooki või mujale netti üles lükata. Ma arvan, et see ongi tulevik – vähemalt lihtsate suuna-ja-tulista kaamerate maailmas.

Praegu on sellel tulevikul veel üsna soolane hind, sest Nikon on Coolpix S800c soovituslikuks jaehinnaks nimetanud 440 eurot.

Loe ametlikku pressiteadet Nikoni veebilehel

Nikon digikaamerad Photopointis

(613)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga