Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Sony α NEX-3 hübriidkaamera

Ega sellest ju väga kaua aega tagasi ei olegi, kui toomingad oma esimesi magusalt lõhnavaid õisi paotasid ning Sony oma esimesed hübriidkaamerad lagedale tõi.  α NEX-3 ja α NEX-5 on kahtlemata väga oluliseks verstapostiks kogu hübriidkaamerate hetkel veel noores arenguloos. Enne neid kahte mudelit võis hübriide pidada pelgalt Micro Four Thirds klanni pärisosaks (mõningase Samsungipoolse vahelesurkimisega), mis võib sama kiirelt hääbuda, kui ta tekkinud oli.

Kuulsusrikka Minolta traditsioonide jätkaja Sony võttis aga kätte ja valmistas (siiani) kõige võimekamad, kompaktsemad ja stiilsemad hübriidkaamerad. Ei pea pidama kokkusattumiseks, et pärast seda pauku hakkasid levima kuulujutud nii Nikoni, Canoni kui ka isegi Pentaxi hübriidkaameratest.

Esimene Sony NEX hübriidkaamera - α NEX-3 405.65€ – jõudis paar päeva tagasi ka Photopointi poodidesse. 45 fotot on siiani “Karbist välja” rubriigi postituste rekord. Aga oli ka, mida pildistada. Vaadake ise:

Karbis on: Sony α NEX-3 kaamera koos 18-55mm f/3.5-5.6 OSS stabilisaatoriga standardsuumobjektiiviga (saadaval on ka must α NEX-3 16mm f/2.8 lainurkobjektiiviga 405.65€), päikesevarjuk, välklamp, liitiumaku, laadija, toitejuhe, USB kaabel, kaamerarihm, kasutusjuhendid ja tarkvara CD.

α NEX-3 ja α NEX-5 on hetkel turul olevatest hübriidkaameratest kõige kompaktsemad – Olympuse (ilma sisseehitatud välklambita) E-PL1 mõõtmeteks on 115 x 72 x 42 mm α NEX-3 samad näitajad on aga oluliselt väiksemad – 111 × 59 × 38 mm.

Liitiumaku on oma mõõtmetelt päris suur ning peab CIPA standardse testi andmetel vastu kuni 330 võtet. Kaamerad salvestavad nii MS Duo kui ka SD/SDHC mälukaartide peale.

Nurga alla seatav LCD-ekraan on suur (3″) ja lahutusvõimega, mis on sarnane parimatele peegelkaameratele – ekraan mahutab 921 600 pikslit.

Sisseehitatud välklampi α NEX-3 kaameral ei ole. Aparaadiga on aga kaasas pisike ja kerge väline välklamp.

See on varjul plastikvutlaris. Vutlari saab soovi korral kinnitada kaamerarihma külge – nii on välklamp alati käepärast.

Välklamp kinnitub kaamera peale kruvi abil. Välklambi all olevat ratast keerates saab kruvi kinni keerata. Väga ebamugav ei ole, aga mingi klõpsu-nupu süsteem oleks siiski märksa kasutajasõbralikum kui selline väikese sõrmega surkimine.

Suured ja väga mugavalt vajutatavad nupud – ratast saab nii keerata kui ka neljasuunalise nupuna kasutada.

α NEX-3 ilma objektiivita, APS-C sensor kenasti nähtaval.

Ühendusi on kaks ja need on kaamera paremal pool (eestvaates)

Ülal USB port

All HDMI

α NEX-3 salvestab Dolby Digital stereoheli – selleks on tal kaamera peal mikrofon nii parema kui ka vasaku helikanali jaoks.

18-55mm objektiiv on metallist korpusega. Nii teravustamisrõngas kui ka suumirõngas liiguvad väga sujuvalt.

18 mm…

… ja 55 mm

Kummeeritud pide on α NEX-3 kaameral veidi madalam kui α NEX-5 kaameral.

Digitaalne režiimiketas ekraanil pöörleb ratast keerates. Kellel on juurdepääs mõnele Sony 3D telekale, peaks kindlasti kaamera tarkvara uuendama. Tarkvarauuendusega lisandub prigrammirattale uur režiim – “3D Panorama”. See on sama nagu “Sweep Panorama”, ainult et kaamera töötleb pilti nii, et see muutub ruumiliseks. Ruumilist efekti saab vaadata ainult Sony 3D teleri ekraanilt. Tegemist ei ole mingi reklaaminipi või jamaga – niiviisi loodud panoraamfoto 3D efekt on tõepoolest päris muljetavaldav.

Allpool kõigi kuue menüüsektsiooni alammenüüd:

Pildistades suurendab alumine nupp ekraanil olevat kaadrit, hõlbustades nii pildistajat manuaalsel teravustamisel. Kohe pärast uue režiimi valimist kuvab see nupp aga juhised vastava režiimiga pildistamiseks:

Kadreerimine – ekraani allservas on näha säriaja ja avaarvu skaalad.

(568)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony NEX-3A 16mm F2,8 must 14,2 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, BIONZ pildiprotsessor, sensori tolmueemaldussüsteem, 3" kallutatav TruBlack LCD ekraan, RAW failivorming, HD video, HDMI
Sony NEX-3K 18-55mm hõbedane 14,2 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, BIONZ pildiprotsessor, sensori tolmueemaldussüsteem, 3" kallutatav TruBlack LCD ekraan, RAW failivorming, HD video
Sony NEX-3K 18-55mm punane 14,2 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, BIONZ pildiprotsessor, sensori tolmueemaldussüsteem, 3" kallutatav TruBlack LCD ekraan, RAW failivorming, HD video
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga