Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Sony NEX-C3 hübriidkaamera

Pisut enam kui aasta eest oma NEX hübriidkaameratega positiivselt üllatanud Sony on tagasi. Senised aparaadid – NEX-3 ja NEX-5 – olid oma disainilt ja kasutamismugavuselt väga sarnased, erinedes üksteisest väliselt vaid mõne pisidetaili poolest. Sel suvel aga teame, et Sony on otsustanud oma tootestrateegiat muuta. Otsustatud on, et valmistatakse NEX-3 mudelist veelgi lihtsamini kasutatav ja seega päris algajaile sobiv kaamera ning paljude juhtnuppude ja funktsioonidega nn profiklassi-NEX tõsisematele fotogurudele. Seda viimast esitleb Sony kõikide eelduste kohaselt nädala pärast. See lihtsam ja algajale sobivam on aga äsja jõudnud müügile Photopointi. See on Sony NEX-C3. Võtame karbist välja, eksju?

Esitleme karpi, millest võtame välja karbi. Nüüdsest pakime Photopointi veebipoest tellitud kauba uhketesse Photopointi logoga karpidesse. Nagu all näha, on selle karbi sees ka tervitus meie veebipoe müügispetsialistilt Elarilt. Muude tegevuste kõrvalt leiab Elari aega ka Karbist-välja postituste rubriiki värske kaubaga varustada. Tervitusi tallegi ;) .

Siit karbi seest siis võtame välja…

…karbi, mille sees tänane peategelane.

Karbis on: Sony NEX-C3 hübriidkaamera koos Sony E 18-55mm f/3.5-5.6 OSS stabilisaatoriga standardsuumiga, varjuk suumobjektiivile, Sony E 16mm f/2.8 lainurkobjektiiv, kaamerarihm, aku, väline välklamp, mini USB kaabel, AV kaabel, akulaadija, kasutusjuhendid ja tarkvara-CD.

Nagu näha, võtame karbist välja kahe objektiiviga musta kerega NEX-C3 komplekti 741.15€. Photopointis on müügil ka hõbedase korpusega NEX-C3 kaamerad, mõlemat värvitooni on olemas ka ainult suumobjektiiviga komplekt. Lingid kõikide NEX-C3 versioonide juurde Photopointis leiad sellesama pildiartikli lõpust.

Selline relv. Väliselt vägagi sarnane senistele NEX kaameratele.

Tegelikult on NEX-3 kere senistest mudelitest pisem. Kui palju siis? 7 mm pikkusest, 2,2 mm kõrgusest ja  0,4 mm paksusest (võrreldes NEX-3`ga). Reaalsuses pole seda just palju. Eriti, kui arvestada selle üüratu objektiivikolakaga, mille mõõtmed otse loomulikult täitsa muutumatuna püsinud on.

Ilus on NEX-C3 siiski. Seda kaamerat võib ju nimetada Sony kõige odavamaks hübriidiks. Odav aga see aparaat välja ei paista. Pigem edev, stiilne ja ilus (iseäranis fiksobjektiiviga).

Paremal pool on kaks ühenduspesa – ülal mini USB ja all HDMI. Ühenduspesade luugid on Sony`le omaselt väga head, avanedes ja sulgudes mõnusalt kergesti ilma et peaks kummitükki mitu sekundit oma pesasse toppima. Nagu mõnedel tootjatel (nimesid nimetamata) kombeks. Ühenduspesade vahel on metallist aas kuhu saab kinnitada kaamerarihma ühe otsa.

Tagakülg on sarnane senistele NEX-mudelitele. Kolm nuppu ja valikuratas. Viimast saab alla vajutada ka – kõigis neljas suunas. Parema ja vasaku suuna alla saab nüüd seadistada ükskõik millise kaamera põhiseadetest (ISO, särirežiimid, auto- või manuaalne teravustamine jne). NEX-3 ega NEX-5 sellist enda käe järgi seadistamist ei võimaldanud.

LCD-ekraan on endiselt efektselt üles tõstetav ja nurga alla seatav. Muide – ma kahtlustan, et see ekraan on niivõrd hea, et pildistatud fotod tunduvad kaamerast vaadates palju ilusamad kui pärast arvutiekraanilt.

Käepide on võrreldes NEX-3 kaameraga päris kokku kuivanud – mälukaardi pesa on ka ju kolinud käepideme seest keskele. Kummist katet siin ei ole – kõik on puha plastik.

Ülal on välklambikinnitust peitev luuk, taasesitusrežiimi nupp ja päästik. Päästiku ümber on hoob sisse-välja lülitamiseks. Päris nurga peal on traditsiooniliselt punase täpiga nupp mis alustab video salvestamist olenemata valitud pildi- või särirežiimist.

Mõned EXTREEMSED lähikaadrid ka. Selleks, et esile tuua detailide viimistletud disaini.

Eraldi luugid aku ja mälukaardi jaoks. Metallist statiivikeere.

Aku peaks CIPA standardse testi kohaselt vastu pidava kuni 400 võtet ühe laadimiskorraga. Sony sõnul on C3 uus 16,2 MP sensor senisest energiasäästlikum. Muidugi on ka kõik teised sensori omadused senisest paremad.

Huvitav, kuidas see pilt küll nii tume tuli… Igatahes feilisin üritades pildistada mälukaardipesa sisemust. Kui päris aus olla, siis ega seal midagi erilist vaadata ei olnud ka.

Nagu ülal näha, on sellel 18-55 suumobjektiivil potentsiaali tavalisest veelgi suuremaks transformeeruda. Fookuskaugus: 55 mm.

Fookuskaugus: 18 mm.

Välklampi kaamera sees ei ole. Kui pimedama stseeni puhul teravat ja digimürast puhtamat pilti saada tahad, pead välklambi kaamera peale keerama. Täitsa võimalik, et see on hoopis positiivne, et välk kohe iga vähegi hämarama stseeni korral automaatselt oma võlusid valla päästa ei saa. Loomulikus valguses tehtud pilt on sageli palju kenam kui automaatrežiimil välgu poolt pildile manatud punaselt välkuvad sarvkestad.

Siia kinnitatakse välklamp. Siin on välklambikeere tarviku fikseerimiseks ning piklik pilu andmevahetuse jaoks.

Mida peenemad näpud, seda parem. Välklambi peab kinni keerama siit alt. Ei ole raske.

Nonii. Aina vähem kompaktsemaks see NEX-C3 muutub…

Siiski saab välklambi ka puhkerežiimile vajutada.

Varjukiga 18-55 mm suumobjektiiv.

Komplektis on kaasas ka valgusjõuline fiksobjektiiv.

See sobib NEX-C3 kompaktse kerega juba märksa paremini kokku.

Pildistades avaprioriteetrežiimil näeb ekraani ikoonide meri välja selline. Loomulikult saab ikoone vähemaks võtta ja need alumised ava- ja säriajagraafikud saab asendada “lihtsamate” numbritega.

Kaamera peamenüü avaneb ülemisele nupule vajutades.

Särirežiimide valik.

Väga oluline uuendus Sony NEX-C3 juures on lihtsustatud pildiprogrammid. Need teevad lihtsate slaiderite abil võimalikuks avaarvu, säriaja, värvustasakaalu, särikompensatsiooni jne muutmise ilma, et pildistajal oleks vaja teada mis need mõisted tegelikult tähendavad. Valikus on ka digitaalsed filtrid.

Lihtsustatud pildiprogrammide juurde jõudmine on kasutajale loogiliselt mugavaks tehtud. Nimelt – valikuratta keskel olev nupp avab automaatrežiimil lihtsustatud pildiprogrammide valiku. Teiste särirežiimide kasutamisel (Av, Tv, P, M jne) aga avab see keskmine nupp särirežiimide valiku (üks foto ülevalpool)

Kes inglise keelt valdab, saab kasu lõigata kaamerasse sisse pistetud fotonippidest.

Kuni septembri lõpuni saab Photopointist NEX kaamera ostnu võimaluse osaleda Annika Metsla fotokoolitusel. Vaata lähemalt siit.

(638)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony NEX-C3 + 16mm & 18-55mm must 16,2 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, BIONZ pildiprotsessor, sensori tolmueemaldussüsteem, 3" kallutatav TruBlack LCD ekraan, 3D panoraam, RAW failivorming, 720p HD video, HDMI
Sony NEX-C3 + 16mm & 18-55mm hõbedane 16,2 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, BIONZ pildiprotsessor, sensori tolmueemaldussüsteem, 3" kallutatav TruBlack LCD ekraan, 3D panoraam, RAW failivorming, 720p HD video, HDMI
Sony NEX-C3 + 18-55mm must 16,2 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, BIONZ pildiprotsessor, sensori tolmueemaldussüsteem, 3" kallutatav TruBlack LCD ekraan, 3D panoraam, RAW failivorming, 720p HD video, HDMI
Sony NEX-C3 + 18-55mm hõbedane 16,2 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, BIONZ pildiprotsessor, sensori tolmueemaldussüsteem, 3" kallutatav TruBlack LCD ekraan, 3D panoraam, RAW failivorming, 720p HD video, HDMI
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga