Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung Galaxy S9 nutitelefon tuleb muudetava kaameraava ja super aegluubi režiimiga

Samsung purjetas Barcelonas toimuval Mobile World Congressil avalikkuse ette oma järjekordse Galaxy-seeria lipulaevadega Samsung Galaxy S9 ja S9+. Nagu tänapäeval moes, pole värskete mudelite näol tegu revolutsioonilise, vaid pigem evolutsioonilise edasiarenguga, millest suurem osa ongi langenud uute tipptelefonide kaameratele. Nimelt võivad mõlemad uhkustada muudetava kaameraavaga – hämaras pildistamiseks saab kasutada f/1,5 ja paremate valgustingimuste jaoks f/2,4 ava. Telefonikaamera pildisensor on 12MP lahutusvõimega ja integreeritud mäluga, mis aitab pildistatud fotode müraeemalduse ja muu digitaalse töötluse kiirendamisel. Sensori lisavõimsus tuleb kindlasti abiks ka näiteks aegluubis filmimiseks – nii S9 kui S9+ suudavad filmida HD videot kiirusel 960 kaadrit sekundis 0,2 sekundi jooksul. Vaadates filmitud hiljem 30 kaadrit sekundis jätkub vaatamist tervelt 6 sekundiks! Aegluubis videot võib konverteerida gif-failiks või kasutada näiteks telefoni ekraanil taustana.

Mõlema mudeli kaamerad on varustatud OIS-i (Optical Image Stabilization) ja Dual-Pixel autofookusega. Galaxy S9+ tuleb sarnaselt Note 8-ga kahe tagakaameraga, millest teine on teleobjektiiv paremaks zuumimiseks ja bokeh’iks.

Mõistagi ei suutnud Samsung ükskõikseks jääda Apple iPhone X-i laulvate s…julkade teemal ning nüüd võib ka Samsungi uutes telefonides panna emotikonid reageerima kasutaja näo miimikale. Funktsiooni nimi on AR Emoji ehk siis liitreaalsus emotikonid. Kasutaja võib kokku salvestada kuni 18 animeeritud emotikoni ning jagada neid teiste nutitelefonidega – mitte ainult Samsungi omadega.

Peale kaamera on mõlemad telefonid raudvaraliselt ühesugused. Üks lisaerand siiski on: ekraani suurus. S9-l on 5,7-tolline ja S9+-il 6,22-tolline AMOLED-ekraan. Kapoti all on mõlemal Samsung Exynos 9 Series 9810 kaheksatuumaline protsessor, mõlemal mudelil on SD-kaardi pesa ning kõvaklapiport. 64 Gb mälumahuga Samsung Galaxy S9 hakkab maksma umbes 850 eurot ning tema suurem vend S9+ 100 eurot rohkem.

Vali telefoni kaaned e-poest!

Allikas: Dpreview

(327)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga