Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Samsung Galaxy Note 7 on surnud

Lõuna-Korea elektroonikahiid Samsung lõpetas kurikuulsa maine saavutanud Galaxy Note 7 nutitelefoni müügi ja tootmise ning kutsub antud mudelite kasutajaid seadmed müügikohta tagastama. Samsungi hiiglasuurte nutitelefonide Note seeria värskeim esindaja nägi ilmavalgust tänavu augustis. Esialgu oli ajakirjanike ning tavakasutajate arvamus Note 7’st üldjoontes positiivne, kuid augusti lõpus hakkasid levima teated nutitelefoni iseeneslikust süttimisest.

2. septembril kutsus Samsung oma toodangu esimese partii 2 miljonit mudelit tagasi ning lasi välja partii asenduseadmeid, millel pidi teoorias  isesüttimist põhjustanud defektid puuduma, kuid paraku leidus ka nendes seadmetes kriitiline viga ning viimase nädala jooksul on teatatud juba viiest põlema läinud Note 7 mudelist. Olukorra lahendamiseks on Samsung otsustanud oma värskeima lipulaeva varakult pensionile saata. Samsung teatas sellel teisipäeval ilmunud pressiteates, et kasutajate ohutuse tagamine on nende ettevõtte jaoks kõige esmaseks prioriteediks ning seepärast nad seiskavad Galaxy Note 7 tootmise ja müügi.

Tootja kutsub ülesantud telefonimudeli omanike seadmeid tagastama nende müügikohtadesse. Ettenägelikult on inimestele laiali saadetud spetsiaalsed tulekindlad pakendid, hoidmaks ära tulekahjusid ja plahvatusi seadme transportimisel. Samsungi sõnul saavad endised Note 7 omanikud asenduseks mõne Samsungi või muu tootja telefoni.

vephjgspz2ubiih

Praeguste andmete kohaselt põhjustasid nutitelefonide süttimise defektsed akud, kuid miks ja kuidas need akud seadmetesse sattusid on veel välja selgitamisel.  Mõned allikad vihjavad sellele, et süüdi oli Samsungi soov tulla Note 7’ga turule enne Apple iPhone 7 esmatutvustust, mille tõttu tekkis tootearenduses -ja disainis vead, mis kutsusid esile kriitilise defekti.

Kuigi antud fiasko ei vii elektroonikahiidu mobiilseadmete turult välja ning suures plaanis ei kõiguta see kontserni tööd, andis skandaal ettevõttele siiski valusa hoobi.  Plahvatavate akude pärast kaotas Samsung ligi 17 miljardit USA dollarit ning ettevõtte turuväärtus börsil langes ligi 8% võrra, mis on suurim langus viimase aastakümne jooksul. Kuid mis kõige tähtsam: kannatada sai Samsungi maine ja nii mõnigi inimene otsides uut nutiseadet, mõtleb mitu korda, enne kui valib Lõuna-Korea ettevõtte nime kandvat telefoni.

Allikas: The Verge, XDA-Developers

(572)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga