Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Agfa Vista fotofilmi tootmine on lõppenud


Fotofilmile pildistamine on viimastel aastatel taas populaarsemaks muutunud. Photopointistki ostetakse 35mm fotofilmi aina enam – eriti just noored loovhinged, kes pildistavad vanade retrohõnguliste filmikaameratega. See mõningane populaarsuse tõus pole aga piisav, et suurkorporatsioionid oma kasumiplaane täita suudaks ja nii tulevad Jaapanist järjekordsed uudised – seekord kuulsa fotofilmi Agfa Vista tootmise lõppemisest.

Retrofotograafide lemmikportaali Japan Camera Hunter andmetel on on Agfa Vista fotofilmi tootmine lõpetatud. Veebileht ei tugine oma artiklis ametlikule infole, vaid ütleb et “informatsioon tootmise lõpetamisest, mis on kuulujutuna viimastel kuudel levinud, on nüüd leidnud kinnitust ka usaldusväärsete fototööstuse allikate poolt”.

Pärast AgfaPhoto GmbH areenilt kadumist 2005. aastal müüs Agfa filme turundusettevõte “Lupus Imaging And Media”. Agfa Vista filmi tootis aga usutavasti ei keegi muu kui Fujifilm ise. Fujifilm on aga viimasel ajal aina enam kaldunud oma fotofilmiäri koomale tõmbama. Eelmise aasta sügisel teatati paljude fotofilmide nagu näiteks Velvia 100 Professional ja Superia X-TRA 400 suurte pakkide müümise lõpetamisest, mis mõnede asjatundjate sõnul võib signaliseerida laovarude vähendamise ja tootmise koomale tõmbamise (lõpetamise plaanide) püüdu. Samuti teatas Fujifilm eelmisel aastal kolme Fujifilmi fotofilmi: Fujicolor Natura 1600 (36), Neoplan 100 Arcos 4×5 (20) ja Neoplan 100 Arcos 8×10 (20) tootmise täielikust lõpetamisest alates 2018 maikuust. Seega võib olla täitsa loogiline, et nimetatud filmidega on samas paaadis ka Agfa Vista.

Vista on fotohuviliste lemmikuks saanud eelkõige oma soodsa hinna, eredate julgete värvide ja (kodus ilmutajate jaoks) lihtsa ilmutusprotsessi tõttu. Agfa Vista 100 tootmine lõppes koos AgfaPhoto GmbH areenilt kadumisega 2005. aasta paiku. ISO 200 ja ISO 400 filmid on aga siiani tootmises ja müügil – ka Photopointis. Kellele see film meeldib, sellel soovitatakse endale teatav varu soetada enne kui saadavuse halvenemine hinnad üles lööb.

Allikas: Dpreview; Petapixel, Japan Camera Hunter

(380)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Agfaphoto film Vista Plus 200/24x3
  • Värviline negatiivfilm
  • 35 mm filmirull
  • ISO 200 tundlikkusega
  • 24 kaadrit, 3 rulli
  • Standardne C41 värviilmutus
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga