Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Photopointi ajaveebi 2013. aasta 10 kuumimat postitust

2013-parimad

Tundub, et tehnikamaailmas toimuvad suuremad arengud üle ühe aasta. 2013-ndat aastat ei saa uute seadmete ning uute tehnoloogiate poolest just kõige eesrindlikumaks pidada. Edward Snowdeni paljastustele järgnenud privaatsustormi ning Bitcoini finantsmulli taustal justkui midagi eriti tähelepanuväärset ei sündinudki. Mõnda huvitavat aga siiski. See, lõppevat aastat kokku võttev artikkel ei püüa anda läbilõiget kogu tehnoloogiamaailmast. Pigem vaatame maailma enda mätta otsast ning toome välja postitused ja sündmused, mis nii meie kui ka meie lugejate jaoks lõppeval aastal huvitavad või olulised on olnud. 

2013. aastal on Photopointi ajaveebis ilmunud 730 postitust, läbi mille meie head lugejad tehnikamaailma arengute ja sündmustega tutvuda on saanud. Siin all on reas 10 mõjukamat, huvitavamat ja meeldejäävamat 2013. aastal PP ajaveebis ilmunud postitust. Tegemist on ülimalt subjektiivse valikuga – kui arvad, et mingi oluline sündmus on nende 10 seast välja jäänud, siis anna sellest kommentaariumis teada.

Siin nad on – 2013 parimad. Head vana aasta lõppu ja uue algust kõigile Photopointi ajaveebi lugejaile!

 

10. Ühe ajastu lõpp ja teise algus: Adobe otsus seisatada karbistatud Creative Suite’i ja Acrobati müük

Interneti kättesaadavus ja veebikaubanduse areng viis 2013. aastal ühe olulise verstapostini. Tarkvarahiid Adobe otsustas, et aitab ilusatest karpidest, mida autode ja laevadega üle maailma laiali veetakse. Nüüdsest hakatakse toodet tarbijani saatma üle interneti.  Otsus puudutas Adobe Creative Suite tarkvara, kuhu muuhulgas kuulub ka fotograafide armastatuim tarkvaraprogramm Photoshop. Paljudele omandamishimulistele selline areng ei meeldi. Paljud fotograafid on aga rahul sest selle asemel et kalli raha eest programmi välja osta (välja ostetud programm vananeb kiirelt), saab seda nüüd alati-värskena rentida tasu eest, mis fotograafia või arvutigraafikaga raha teenivate inimeste konti ei murra.

10-adobe

Ühe ajastu lõpp ja teise algus: Adobe otsus seisatada karbistatud Creative Suite’i ja Acrobati müük

 

9. Canon EOS 70D on kohal: revolutsiooniline sensor ja kiire teravustamine filmimisel

Sestpeale, kui peegelkaamerad hakkasid videot filmima, olen ma kõikjal algajaid selle funktsionaalsuse eest hoiatanud. Algaja jaoks on filmimine peegelkaameraga olnud ääretult ebamugav, sest teravustama on pidanud alati käsitsi. Mõnel Nikoni peegelkaameral on olnud ka jätkuva autofookuse režiim filmimise ajal, kuid see on olnud liiga aeglane, et seda saaks nimetada kasutuskõlblikuks. Canon EOS 70D on esimene peegelkaamera, mis suudab filmimise ajal piisavalt kiiresti, täpselt, vaikselt ja sujuvalt teravustada. Minu arvates on see kõva sõna ja seetõttu väärib 70D siin igal juhul äramärkimist!

09-70d

Canon EOS 70D on kohal: revolutsiooniline sensor ja kiire teravustamine filmimisel

 

8. Photopoint alustab peegelkaamera omanikele mõeldud workshop’idega

Ükskord ma nägin pealt, kui keegi Photopointist peegelkaamera ostis. Ta “vaeseke” arvas, et ostabki ainult peegelkaamera ja kogu moos. Aga ei. Sealsamas hakati siis talle kingitusi ette laduma. Mikrokiust puhastuslapp, tasuta 50 paberfoto tellimiskaart, kliendikaart, fotograafia algkursus, lisaruum Snäpi pildipangas fotode hoidmiseks… Selline lisade sadu värvis kliendi näo rõõmsalt punakaks ja tõi naeratuse näole.

2013. aasta lõpust alates lisandub eelpool mainitud lisadele veel üks. Kõik Photopointist peegelkaamera ostjad saavad end tasuta registreerida Tallinnas või Tartus toimuvale töötoale “Kuidas võtta oma peegelkaamerast maksimum”

08-workshop

Photopoint alustab peegelkaamera omanikele mõeldud workshop’idega

 

7. Kõige paremad kompaktkaamerad 2013. aastal – ka pisikesest fotoaparaadist võib tulla ilus pilt

Tehnikablogide kommentaariumites tavaliselt tagasisidega väga ei priisata. Kui postituses juhtuvad olema aga ilusad pildid, võib mõni kommentaar siiski tulla. Selles postituses olid kõik fotod tehtud kompaktkaameratega – näitamaks, et kompaktkaamerad pildistavad iga kell paremaid fotosid, kui nutitelefonid. Veel…

07-

Kõige paremad kompaktkaamerad 2013. aastal – ka pisikesest fotoaparaadist võib tulla ilus pilt

 

6. Kas see ongi Samsungi Galaxy Gear nutikell?

Aasta üks kuumimaid ja oodatumaid tehnikavidinaid oli Samsungi nutikell. Suve lõpul oli nutikellapostitusi täis kogu tehnikaajakirjandus. Pikisilmi oodati selle avalikustamist IFA 2013 tehnikamessil. Allolev lekitatud foto ilmus enne, kui Samsung enda kella avalikustas. Sel lekitamise hetkel arvati, et ehk on nutikell neil piltidel mingis maskeering-kestas. Ei saa ju olla, et päris kell tegelikult ka nii matsakas ja kole on. Aga ta oli siiski.

Ardoga vaatasime seda kella IFA elektroonimamessil ja tegime sellest ka ühe video, milles Ardo oma kriitikanooli väga tagasi hoida ei suutnud.

06-galaxy

Kas see ongi Samsungi Galaxy Gear nutikell?

 

5. Photopointi ajaveeb IFA 2013 elektroonikamessil

IFA on Euroopa suurim tarbeelektroonika mess. Umbes 240 000 külastajaga, 1500 esitlejaga ja 150 000 ruutmeetrise messialaga jätab see muuhulgas kaugele selja taha oma peamise rivaali – paljuülistatud jaanuarikuise CES messi Ameerikas Las Vegases. Photopointi ajaveeb pakkis oma kaamerad ja arvutid ning tervitas teid otse IFA 2013 messihallide rägastukust. Sealt tõime oma lugejateni fotosid, virtuaalseid panoraame, artikleid ja kokku 21 videot. Kõike seda saad vaadata allolevale pildile või lingile klikkides.

04-ifa

Photopointi ajaveeb IFA 2013 elektroonikamessil

 

4. Paljastatud! Vaata esimesi lekkinud fotosid Sony peatselt esitletavast objektiivkaamerast

Juba neljandat aastat järjest on Sony fotomaailmas kõige kuumem innovaator. Konkurentsitult. Sony objektiivkaamerate uudis oli suve lõpul fotoringkondades kõige kuumemaks uudiseks üldse. Eks neid kaameraid võib nimetada pigem mänguasjadeks või katseks mõelda teisiti. Hea aga, et keegi selliseid asju teha julgeb. Fotohuvilistel on huvitav mängida ja karbist-välja mõtlemine võib juhtida toodeteni, mille praktilist väärtust enam küsimärgi alla ei panda.

05-

Paljastatud! Vaata esimesi lekkinud fotosid Sony peatselt esitletavast objektiivkaamerast

 

3. Sony a7R ja Sony A7 – täiskaadersensoriga hübriidkaamerad

See raha, mis Sony enda fototehnika arendamisse paiskab, ületab ilmselt mitmekordselt teiste suute fotofirmade samaväärse panuse. Juba mitu aastat tagasi hülgas Sony klassikalise peegelkaamera kontseptsiooni. Selle asemel, et varustada enda kaameraid optiliste läbi-objektiivi pildiotsijatega, keskenduti hübriidkaameratele. See on andnud elektroonikahiiule hübriidide vallas suure edumaa klassikaliste tegijate Nikoni ja Canoni ees. Sony agressiivne areng tipnes 2013. aastal täiskaadersensoriga hübriidkaameratega, mis on hinnalt soodsad ja kerelt pisikesed. Kui nüüd elektroonika aina areneb, võib Sony oma edumaad aina kasvatades jõudagi välja ihaldatud positsioonile ja tõusta mõjukaimaks ning suurimaks kaameratootjaks maailmas.

03-sn-

Sony a7R – 36 MP täiskaadersensor kompaktses hübriidkaameras

 

2. Photopointi ajaveeb on nüüd suurem, targem, ilusam

Suve lõpul sai Photopointi ajaveeb uue kujunduse. See on suurem, puhtam ja ilusam ning mis olulisim – muudab kuju vastavalt ekraani suurusele nii et nüüd blogi ka tahvelarvuti või nutitelefoni ekraanilt mugav lugeda on. Või kas ikka on? Mis sina arvad?

02-pp-blog

Photopointi ajaveeb on nüüd suurem, targem, ilusam

 

1. Kompaktkaameraga Indias

Photopointi Ajaveebi läbi aegade kõige populaarseim artikliseeria alustas neljandal aprillil. Portreefotograaf Rene Altrov reisis kuuks ajaks Indiasse. Üksinda. Pildistamiseks kaasas ainult üks kaamera – pisike täiskaadersensoriga kompaktkaamera Sony RX1. Renee kirjutas Photopointi ajaveebi otse Indiast. Vahetud muljed vaheldusid ilusate portree- ja reisifotodega. Sekka jagas Renee nippe, kuidas reisimise ajal häid pilte teha. Kliki kindlasti alloleval lingil ja loe Renee reisipäevikut. See on huvitav.

01-india-autoportree

Kompaktkaameraga Indias

 

————————————-

Loe ka eelmise aasta artiklit “Photopointi ajaveebi 2012. aasta 10 kuumimat postitust

2012-kuumimad

 

(1057)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga