Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Adobe tutvustas uut Lightroomi ning tegi nimedega vangerduse

Kauaoodatud uus Lightroom on kohal! Adobe on välja toonud täiesti uue versiooni, mis sai nimeks Lightroom CC. Jah, täpselt sama nimega, mis eelmine variant ning selgitame kohe ära – rakendus, mis oli enne Lightroom CC, on nüüd hoopis Lightroom Classic CC. Tegu ei ole eelkäija-järglase dünaamikaga vaid kahe erineva rakendusega. Vajadus selleks tekkis sellest, et ka fotomaailm on läbinud suure muutuse ning nüüd on väga palju pilditöötlust liikunud nutiseadmetesse ning pilveteenustesse. Lightroom CC on mõeldud töötamaks sujuvalt nii nutiseadme, arvuti kui ka pilvepõhiselt, samas kui vanem Lightroom Classic CC on endiselt töölauapõhine.

Lightroom CC

Uus Lightroom CC, nagu öeldud, on pilvepõhine teenus, millel on kolm rakendust – arvutil, nutiseadmel ning veebis. Nende disainimisel peeti silmas kolme põhilist punkti:

  • Võimas, kuid samas lihtne.
  • Sujuv töö kõikide seadmete vahel.
  • Pilvepõhine.

Viimane punkt tähendab seda, et kõik seadistused, mis kasutaja teeb, salvestatakse koheselt ka pilve. Seni oli see samuti võimalik, kuid selleks pidi kasutaja siiski ise käsitsi määrama, millised kollektsioonid sünkroniseeritakse. Nüüdest lähevad kõik automaatselt. See teeb võimalikuks töö kohese jätkamise kui vahetada seadmeid (minna ühest arvutist teise, arvutist nutiseadmesse jne).

Adobe Sensei, mis on iseõppiv tehnoloogia, aitab kasutajal pilte sorteerida ning neis orienteeruda. Suure hulga sarnaste piltide seast on võimalik otsida fotosid näiteks selle järgi, mis fotol on kujutatud või kasutaja enda poolt määratud märksõnade järgi.

 

Samuti on Lightroom optimiseeritud iOS 11 opsüsteemile, mis funktsionaalsuse kohapealt tähendab peamiselt seda, et pilte saab tõmmata ka uue Files rakenduse kaudu. Kui kasutada iPadil, siis on võimalik faile lihtsalt ka lohistada teistest rakendustest Lightroomi, kaasa arvatud RAW-faile.

Androidi puhul on optimiseering tehtud Android O versiooni jaoks. Uuendusega kaasneb võimalus kasutada Selective Brush pintsilt, millega saab rakendada muudatusi piltidel mingis kindlas alas. Samuti on olemas ka Chromebooki tugi täiesti uue kasutajaliidesega.

Brauseripõhine versioon aga saab rohkem jagamisvõimalusi kui ka uue Tech Preview funktsiooni. Uus Lightroom CC Gallery lubab teha mitmeid galeriisid ühte kausta, lihtsustamaks nende jagamist pere, sõprade kui ka klientidega. Uus Tech Preview funktsioon on Best Photos, mis automaatselt kuvab enda meelest parimad fotod sarnaste seast ning see lühendab kõvasti sorteerimiseks kuluvat aega. Olulise punktina tuleb välja tuua selle, et Lightroom CC ei toeta pildistamist läbi kaabli otse Lightroomi kuid Classic versiooni jääb see funktsioon alles.

Lightroom Classic CC

Õnneks ei jäetud tähelepanuta ka Classic versioon, mis sai samuti uuendatud. Juba aastaid on Adobet kritiseeritud põhjusel, et Lightroom on aeglane isegi kui see jookseb kõige kõvema spetsifikatsiooniga arvutil. Selle probleemiga on tegeletud ning nüüdsest peaks olukord parem olema. Samuti on tehtud muudatusi funktsionaalsuses ning uuenduse järgselt on võimalik pilte sorteerida ja valida kiiremini kui varem. Samuti on uuendatud tööriistu – näiteks on uute tööriistadena olemas Color Range ning Luminance Masking funktsioonid, tehes olukordades, kus on tarvis täpselt mingit kindlat subjekti töödelda, elu lihtsamaks.

Allikas: Adobe, dpreview.com

(824)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga