Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Canon EOS 70D on kohal: revolutsiooniline sensor ja kiire teravustamine filmimisel

70D

Canon kuulutas täna ametlikult välja Canon EOS 70D kesktaseme digipeegelkaamera, mis on suunatud tõsistele fotograafia harrastajatele. Canon EOS 60D 1168.15€ järglase suurimateks plussideks on täiesti uus autofookus Live View režiimis ja filmimisel (Dual Pixel CMOS AF), 6D 1828.98€ pealt laenatud WiFi moodul, sama autofookuse sensor, mis 7D 1828.98€ kaameral ning keeratav-kallutatav 3″ puutetundlik ekraan (à la 700D 608.98€).

Canon EOS 70D südameks on uus Canoni enda poolt disainitud ja toodetud 20,2 megapiksline CMOS sensor. Pealtnäha täiesti tavaline valgustundlik kiip peidab endas aga uuenduslikku faasituvastusel põhinevat autofookust. Dual Pixel CMOS AF nime kandev imeloom tähendab seda, et iga valgustundlik sensori piksel on jaotatud kaheks fotodioodiks, võimaldades sensoripõhist faasituvastust. Neid eraldi lugedes toimib autofookus, koos lugedes aga salvestatakse tavapärane pildipunkt. Selline disain võimaldab põhimõtteliselt igal sensori pikslil olla autofookuspunktiks.

Sel moel on filmimise ning Live View otsevaate ajal automaatne teravustamine ennenägematult kiire ja sujuv. Tavapäraselt pildistades on abiks 19 risttüüpi autofookuspunkti (üksik punkt, väikeses grupis või terve kaadri ulatuses). Normiks muutunud WiFi ühenduse kaudu on kaamera juhitav (Canon EOS remote rakendus) ning nähtav ka Live View. Pildistamist teevad mugavaks kaamerasisene HDR režiim, mitmiksäritus (vaid JPEG), sisseehitatud juhtmeta Speedlite kontroller ning 3-tolline puutetundlik kõrglahutusega LCD ekraan.

Canon EOS 70D tähtsamad omadused:

  • 20,2-megapiksline APS-C mõõdus CMOS-sensor
  • sarivõtted kuni 7 kaadrit sekundis
  • 19 risttüüpi punktiga autofookussensor
  • Dual Pixel CMOS AF automaatse teravustamise tehnoloogia
  • kaugjuhtimine ja andmete edastus WiFi kaudu
  • kallutatav ja keeratav 3-tolline puutetundlik LCD ekraan (1,04 miljonit punkti)
  • ISO tundlikkus kuni 12 800 (laiendatav kuni 25 600)

Esialgsetel andmetel on uue mudeli hindadeks: Canon EOS 70D kere 1199€, 70D + 18-55 IS STM 1349€ ning 70D + 18-135 IS STM 1599€. Photopointis saadaval septembri algusest.

 

Canoni ametlik pressiteade:

Canon esitles uut EOS 70D kaameramudelit

2. juuli 2013 – Canon teatas täna oma maailmakuulsasse EOS-sarja lisanduvast uuest liikmest EOS 70D. See amatöörfotograafidele loodud kaameramudel sobib kõigile, kes soovivad oma pildistamiskogemust viia uuele tasandile. Kaameras on kombineeritud uus, maailmas esmakordselt kasutatav Canoni kujutistehnoloogia ning loomingulised ja juhtmevaba jagamist võimaldavad funktsioonid, pakkudes kiire reageerimisega universaalkaamerat.

Kaameras EOS 70D on kasutusel Canoni loodud uus 20,2-megapiksline APS-C-formaadis CMOS-sensor. See on maailma esimene digipeegelkaamera, mis sisaldab innovaatilist Dual Pixel CMOS AF-tehnoloogiat. Tänu sellele on täis-HD-videote automaatteravustamine sujuv ja täpne ning reaalvaaterežiimis automaatteravustamise kajastamine kiire.
14-bitise DIGIC 5+ protsessori ja 19-punktilise täis-risttüüpi automaatteravustamissüsteemiga EOS 70D jäädvustab täiskõrglahutusega pilte kiirusel kuni 7 kaadrit sekundis ning ühe sarivõttega kuni 65 JPEG- või 16 RAW-vormingus pilti korraga[i]. Peale selle võimaldab loomupärane ISO-vahemik 100 – 12 800 fotograafidel ka hämaramates oludes pildistada ja lühemaid säriaegu kasutada, säilitades samas kõrge pildikvaliteedi.
„Kaamera EOS 70D uute tehnoloogiate rohkus ja mitmekülgsus on hämmastavalt muljetavaldav,” ütles Canoni esindusfotograaf Brutus Östling. „See on ideaalne kaamera kõigile, kes soovivad oma pildistamisoskusi täiendada. Peale selle, et see sobib nii inimeste, maastike kui ka tegevuse silmapaistva kvaliteediga pildistamiseks, saab sellega ka täis-HD-kvaliteediga videoid jäädvustada, kasutades mulle varasemalt võimatuna tundunud teravustamiskiirusi. See kaamera tõestas oma võimekust kõige keerulisemates oludes ning sisaldas mitut uue põlvkonna tehnoloogiat, lahendamaks mugavalt kõik minu esitatud väljakutsed. Eriti palju abi oli uuest Dual Pixel CMOS AF-tehnoloogiast. See viib digipeegelkaameraga pildistamise ja filmimise tõepoolest täiesti uuele tasemele.”

Canoni uus Dual Pixel CMOS AF-tehnoloogia pakub reaalvaaterežiimis kiiret AF-jõudlust ning täis-HD-videote filmimisel täpset teravustamist. See muudab kasutajate jaoks videote uuele tasemele viimise lihtsaks, võimaldades neil hoida liikuvaid objekte teravustatuna ja saavutada teravustamise efekte professionaalse ilmega tõmbel. See tehnoloogia kasutab täiustatud SMOS-struktuuri, võimaldades salvestada igasse pikslisse kaks fotodioodi. Neid saab lugeda maksimaalse pildikvaliteedi saavutamiseks automaatteravustamisel alati eraldi või pildistamisel koos.

Pildistamisel kasutatav täiustatud automaatteravustamissüsteem hõlmab 19 üle kogu kaadri jaotatud risttüüpi automaatteravustamispunkti, mis tagavad kiire ja täpse automaatteravustamise – ideaalne spordisündmuste ja metsiku looduse pildistamisel kaadris liikuvate objektide jälgimiseks. Automaatteravustamissüsteem on kohandatav, mis tähendab, et fotograafid saavad seda pildistamisobjekti järgi reguleerida. Automaatteravustamispunkte saab kasutada ühekaupa, väikeste rühmadena või ettearvamatult käituvate subjektide puhul laia aktiivse alana. Mugavalt päästikunupu kõrval asetsev spetsiaalne automaatteravustamisala valimise nupp võimaldab kiirelt režiime vahetada, ilma kaamerat silmadelt tõstmata.

Mudeli EOS 70D näitajad on mahutatud eksperttasemel loodud keresse, võimaldades kiiret ja mugavat kaamerakasutust. Intelligentne pildiotsija, mis kuvab 98% kaadrist ja pakub 0,95-kordset suurendust, võimaldab fotograafidel pilte mugavalt kadreerida ning vaadata sätteid elektrooniliselt kuvatavalt kihilt. Mugavalt asetsevad juhtnupud pakuvad kohest juurdepääsu kõige sagedamini kasutatavatele sätetele, nagu ISO, automaatteravustamisrežiimi valik ja särimõõtmine, et kasutajad saaksid neid kiirelt muuta ja keskenduda hetke jäädvustamisele.

7,7 cm (3,0 tolli) muudetava nurga ja selge lahutusvõimega (1 040 000 punkti) Clear View LCD II puuteekraan on ideaalne videojäädvustuseks või tavapäratutest vaatenurkadest pildistamiseks. Ekraan on mahutundlik, toetades paljusid mitmikpuutežeste, sealhulgas viipamist ja kahe sõrmega suumimist – täiuslik menüüdes liikumiseks, sätete muutmiseks või piltide sirvimiseks.

EOS 70D on uusim sisseehitatud WiFi-ga EOS-mudel, pakkudes kaamera kaugjuhtimise vabadust ja piltide kiire jagamise võimalust. WiFi-ühendusega saavad kasutajad luua ühenduse rakendusega EOS Remote ning juhtida mitut pildisätet, sealhulgas ISO ja säri, aga ka teravustamist ja isegi päästikuvajutust. Peale selle saavad fotograafid kasutada reaalvaaterežiimi ning oma pilte üle vaadata ja hinnata.

Kaameral EOS 70D on ka hulgaliselt loomingulisi režiime. Tänu kaamerasisesele HDR-režiimile ei ole suure kontrastsusega olukordade jäädvustamine enam keeruline, sest see ühendab kolm säriastet üheks, tabades nii varjulistelt kui heledatelt aladelt rohkem detaile. Mitme säriga režiimis saavad fotograafid jäädvustada kuni üheksa eri säriastmega kujutist ja ühendada üheks pildiks või kasutada loomingulisi filtreid, et oma piltide stiili ja ilmet kiirelt muuta.

Loomingulise kaameravälise välklambiga katsetamine on lihtne tänu integreeritud Speedlite-vastuvõtjale, mis võimaldab juhtida mitut Canoni Speedlite EX välklampi kaamerasiseselt.

Lisaks kaunitele fotodele võimaldab EOS 70D fotograafidel filmida hõlpsalt ka kõrge kvaliteediga videoid. Täis-HD-kvaliteediga (1920 x 1080p) videot saab jäädvustada mitme eri kaadrisagedusega, sealhulgas 30, 25 või 24 kaadrit sekundis ning kvaliteediga 720p 60 või 50 kaadrit sekundis. Peale selle saab valida ka tihendussuvandeid optimaalseks järeltöötluseks ja jagamiseks. Tänu uuele Dual Pixel CMOS AF-tehnoloogiale jälgib režiim liikumise ajal või isegi kadreeringu muutmise järel Movie Servo AF objekte, tagades alati nende teravustamise. Alternatiivse variandina saavad kasutajad enam kui 80% kaadri ulatuses valida ise uue teravustamisala, puudutades puuteekraani kasvõi filmimise ajal. See tagab terava ja selge videopildi ka objekti liikumisel või kadreeringu muutmisel.
Videograafid saavad nautida ka stereoheli, kasutades sisemikrofoni või parandada sisseehitatud välise mikrofoni sisendiga heli veelgi. Manuaalrežiim võimaldab täielikku kontrolli selliste sätete üle nagu ava ja ISO, pakkudes kasutajatele nende oskuste arenedes suuremat vabadust.

EOS 70D – põhiomadused
· 20,2-megapiksline APS-C-formaadis CMOS-sensor ja DIGIC 5+ protsessor
· 19-punktiline risttüüpi AF-süsteem ja sarivõtted kiirusel 7 kaadrit sekundis
· Dual Pixel CMOS AF-tehnoloogia
· Kiire jagamine ja kaugjuhtimine WiFi-ga
· ISO 12 800 (H: 25 600)
· Muudetava nurgaga 7,7 cm Clear View II LCD-puuteekraan
· Intelligentne pildiotsija
· Täis-HD-videod

70D-front 70D-3470D-back 70D-top EOS 70D SIDE LEFT w EF-S 18-55mm IS STM EOS 70D FRA FLASH UP w EF-S 18-55mm IS STM EOS 70D FRA BG SPEEDLITE 430EX II w EF-S 18-135mm IS STM

(1292)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EOS 60D kere 18 megapikslit, 22,3 × 14,9 mm CMOS sensor, 9 punktiga AF, 3" LiveView pööratav LCD monitor, DiG!C 4 protsessor, FullHD video, HDMI väljund.
Canon EOS 6D kere
  • 20,2-megapiksline täiskaader CMOS sensor
  • 11 teravustamispunktiga AF sensor
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 102 400
  • FullHD videosalvestus
  • Integreeritud GPS ning WiFi ühendus
Canon EOS 7D + 18-135mm IS Kit 18 megapikslit, APS-C mõõdus CMOS sensor, 19 punkti AF, ISO kuni 12800, 3-tolline Clear View II LCD monitor, FullHD videosalvestus (1080p), kaks DiG!C 4 protsessorit, magneesiumsulamist ilmastikukindel korpus.
Canon EOS 700D + 18-55mm IS STM Kit
  • 18-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • FullHD 1920 × 1080 25p videosalvestus
  • 9 rist-tüüpi punktiga teravustamissensor
  • 3-tolline pööratav puutetundlik ekraan
  • Sensori tundlikkus kuni ISO 25 600
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga