Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Peak Design Micro Clutch on käerihm, mis pakub mugavust ja ergonoomilisust

Tõenäoliselt maailma parim fototehnika tarvikute tootja ja arendaja Peak Design on taas läbi Kickstarteri platvormi turule toonud uue käerihma Micro Clutch, mis on palju pisem variant vanemast Clutch mudelist.

Peak Design Micro Clutch eesmärk on pakkuda mugavust ja ergonoomilisust eelkõige hübriidkaamera kasutajatele, mis teadupärast on suuruselt minemas üha väiksemaks ja väiksemaks.

Peak Design Micro Clutch

Arvestades et Peak Design’i staaž heade (foto)tarvikute loomisel on olnud suurepärane, siis olin suhteliselt elevil seda ka proovima, kuna ma ise oman ka suhteliselt pisikest Canon EOS M50 hübriidkaamerat, siis tundus et tegu on ideaalse lisaga.

Peaks Design Micro Clutch – kaks varianti ja ehituskvaliteet

Micro Clutch käerihm on müügil kahes variandis: I-plaat ja L-plaat ja valik sõltub sellest, millist kaamerat Sa omad.

Kui sellel on väljaulatuv käepide (grip) nagu näiteks eelmainitud EOS M50 mudelil, siis tuleb valida L-kujuga plaat. I-plaat sobib paremini nende kaameratega, millel otsest käepidet ei ole või see on väga väike (näiteks Fujifilm X100V).

Peak Design’i sõnul saab seda ka välja arvutada, et kumba sul vaja läheb ja õnneks on nad selleks andnud ka vastava valemi.

Peak Design Micro Clutch

Plaat ise on valmistatud tugevast alumiiniumist, mida naljalt ära ei lõhu, kuid oma kogemuse põhjal ütlen, et see must värv on Peak Design’i tarvikutelt kõva kasutamisega kiire maha kuluma (aga nagu öeldakse, et kui pole kulunud, kas sa siis üldse kasutasid?).

Rihmal endal on mikrokiust pehmenduspadi, mis on käes hoides mugav ja see aitab muuhulgas vältida soonimist pikemal kasutamisel/hoidmisel. Loomulikult peab rihma pikkuse endale mugavaks timmima ja seda on ka mugav teha.

Peak Design Micro Clutch

Hästi huvitav lahendus on ka plaadi sisse magnetiga ära peidetud võti, mille saab kätte plaadi küljelt ja nii on seda mugav kogu aeg kaasas hoida juhuks kui kruvi peaks lahti tulema.

Micro Clutch komplekt ja paigaldamine

Peak Design Micro Clutch komplektis on kaasas: plaat, kruvi keeramiseks spetsiaalne võti, statiiviplaat, kahe eri pikkusega kruvi, rõngas, rõnga kummist kate ja rõnga paigaldamise tööriist. 

Peak Design Micro Clutch

Paigaldamine võtab umbes 5 minutit, kuid natuke kauem läks aega rihma õigesse suurusesse timmimine, et minu suured sõrmed sealt ikka läbi mahuks. Õnneks on Peak Design loonud ka õpetusvideo, kus räägitakse tootest lähemalt, aga näidatakse ka paigaldusprotsessi (alates 7 minutist).

Lühidalt: plaat tuleb kruvida, kas koos statiiviplaadiga või ilma, kasutades vastavas suuruses kruvi, kaamera põhja külge ning rihmakinnituse külge tuleb paigaldada rõngas, mille külge omakorda siis Micro Clutchi rihma ots. Rihma saab seejärel endale sobivaks timmida lükates rihma peal olev “naga” vastavasse auku.

Peak Design Micro Clutch

Kaasas, on nagu juba öeldud, kahes pikkuses kruvi. Pikem kruvi on juhuks, kui tekib tahe külge panna ka kaasasolev statiiviplaat.

Olgu öeldud, et tavalist Peak Designi statiiviplaati sinna panna ei saa, tuleb kasutada seda mis on karbis kaasas. Plaat on disainitud vastavaks Micro Clutchi plaadiga, mistõttu saab selle mugavalt Clutchi plaadi soonde lükata ja see on omakorda ka magnetiseeritud.

Mina kruvisin selle külge, kuna olen agar Capture Clipi kasutaja. Nii plaadil kui ka kaasasoleval statiiviplaadil on veel ka augud, kuhu panna Peak Design Anchor, et kasutada kaelarihma.

Micro Clutch’i kasutamise mugavus

Kuna ma üleliia palju sellised käerihmasid ei kasuta, siis oli tegu endale suht võõra kontseptsiooniga, mis tundus jube ebamugav ja sõrmed väsisid ära.

Samas pideval kasutamisel leidsin endale optimaalse asendi nii et oleks hea ja tegelikult on see pikema kasutamise puhul juba üpris mugav. Sealjuures loomulikult tuleb rihma pikkus endale sobivaks timmida ja seegi on selline katse-eksitus meetodil protseduur.

Optimaalne on läbi rihma panna kaks keskmist sõrme, et nimetissõrmega oleks hea päästikule vajutada ja pöidlaga sätteid timmida, aga eks igaüks leiab endale ideaalse asendi.

Kerge tagasisidena ütleks, et rihm võiks olla veel sutsu pikem, et teda veel üks või kaks sammu pikemaks teha, sest oma suurte kätega oli asendi leidmine suht keeruline. Rääkimata sellest, et minu mehekätest leidub veel suuremaid, kellel võib kasutamine veel keerulisem olla. Võimalik, et neile sobib sel juhul juba suurem Clutch mudel.

Peak Design Micro Clutch

Natuke tülikas oli tegelikult ka see, et see katab ära kaamera aku luugi (M50 puhul on samas kohas ka SD-kaardi pesa) ja plaati peab seetõttu maha keerama kui tahta akut või SD-kaarti vahetada.

Nende hübriidkaamerate puhul, millel on suurem aku maht ja kestavad kauem, siis ei pruugi see üldse suur probleem olla ja tihti seda tegema ei pea. Kuid kuna Canon EOS M50 ei kesta pikemal “kütmisel” eriti kaua, siis on läheb see plaadi maha keeramine vahepeal natuke tüütuks.

Sama võib öelda ka mälukaardi käitlemise kohta. Üldiselt olen harjunud sisu arvutisse laadimiseks kaarti välja võtma ja lugejasse torkama, aga sellele vähemalt on alternatiiv kaabli näol. Vastupidi jällegi on mugav, et tööriist on plaadis alati olemas ja pea kuskilt koti sügavusest seda välja kaevama, et kruvi pingutada või siis plaadi maha võtmiseks.

Kokkuvõtteks

Peak Design Micro Clutch rihma puhul on tegu suurpärase lisatarvikuga väiksema hübriidkaamera kasutajatele ning olenevalt kaamerast võimalik, et ka mõne “aga”-ga mugavuse mõttes.

Samas Peak Design’i ehituskvaliteedis ei ole mõtet kahelda ning seetõttu on suures plaanis tegemist ülihästi teostatud ideega.

Peak Design Micro Clutch

Nagu öeldud, kui omad suuremat hübriidi- või peegelkaamerat või hoopis käed jäävad Micro Clutchi jaoks natuke suureks, siis tuleks ilmselt vaadata Peak Designi teist käerihma nimega Clutch, mis on samuti Photopointi esinduskauplustes ja veebikaubamajas müügil.

 


Kerdi tööde ja tegemiste saad tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel ja Facebooki’i lehel

Kellel sellest ülevaatest väheks jäi, siis Peak Design on avaldanud oma Youtube kanalil ka väga sisuka inglise keelse video Micro Clutch’i olemuse ja selle funktsionaalsuse/kasutamise kohta:

 

Photopoint on ametlik ja pikaajaline Peak Design partner Eestis.

(185)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Peak Design käerihm Micro Clutch I-Plate
  • Ergonoomiline käerihm
  • Sobib väiksematele hübriidkaameratele
  • Toestab kätt kaamera hoidmisel
  • Mugav mikrokiust pehmenduspadi
  • I-kujuline – väikese või ilma käepidemeta kaameratele
74.99€
Peak Design käerihm Micro Clutch L-Plate
  • Ergonoomiline käerihm
  • Sobib väiksematele hübriidkaameratele
  • Toestab kätt kaamera hoidmisel
  • Mugav mikrokiust pehmenduspadi
  • L-kujuline – väljaulatuva käepidemega kaameratele
74.99€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga