Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

CP+ 2015: arendusjärgus Canoni 1″ sensori ja 25x suumiga kompaktkaamera PowerShot G3X

_MG_1085

Eelmisel nädalal teatas Canon lühikese pressiteatega, et on valmistamas üsna huvitavat kompaktkamerat nimega PowerShot G3 X. Praegu veel arendusjärgus oleval aparaadil saab pressiteate kohaselt olema tavalisest suurem 1″ pildisensor ja (sama suur nagu näiteks Canoni G7 X või Sony RX100 kaameratel) ja 25x suumiga 24-600mm objektiiv. Rohkem detaile Canon plaanitud kaamera kohta avalikustanud ei ole. Siin Yokohamas CP+ fotomessil on aga seesama Canoni kaamera klaaskuubiku sisse vaatamiseks ja pildistamiseks välja pandud. Kaamera enda pealt saab juba visuaalsel vaatlusel üht-teist välja lugeda. Seda allpool koos fotodega teemegi.

 

_MG_1069

PowerShot G3 X on eriline, sest seni ei ole keegi veel üritanud teha 1″ sensoriga supersuumkaamerat, mis oleks võimalikult pisike. Photopointis on müügil näiteks Panasonicu 1″ sensoriga FZ1000, mis teeb küll ülihead pilti ja videot, aga on ka peegelkaamera mõõtu korpusega. Canoni eesmärgiks on olnud valmistada võimalikult kompaktne ja tugev kõik-ühes kaamera, mis pildistaks tavalise supersuumiga võrreldes kvaliteetsemaid pilte ja mille juhtimissüsteem oleks meelepärane tõsisemale fotohuvilisele.

 

_MG_1082

Käepide on esimene konkreetsem asi, mis selle kaamera juures silma hakkab. Korpusest kaugele ettepoole eenduv käepide on korralikult kummeeritud pinnaga ja muudab kaamera käsitsemise ja käes hoidmise kindlasti palju mugavamaks kui see on G1 X Mark II puhul. Käepideme disain päästikunupuga otse selle peal meenutab pisut Sony A7 hübriidkaamerate välimust. PowerShot G3 X korpus on umbes sama suur nagu EOS M3 või PowerShot G1 X Mark II kere.

 

_MG_1084

24-600mm suumobjektiiv ulatub kaamera korpusest päris pikalt ettepoole nii et taskukaameraks seda aparaati kindlasti pidada ei saa. Objektiiv ei ole oma diameetrilt kuigi suur – seega on ava kindlasti muutuv ja 600mm asendis ilmselt mitte valgusjõulisem kui f/6.3.

 

_MG_1073

Kamera peal näeme traditsioonilisi elemente nagu välklamp, välguking, programmiratas, särikompensatsiooniketas… Samas on siin aga ka Canoni PowerShot kaameratele ebatraditsiooniliselt olemas eesmine valikuketas.

 

_MG_1077

Avastasin et klaaskuubik oli laua peal täiesti lahti nii et hea pildi saamiseks tagaküljest oli tarvis kuubikut koos kaameraga lihtsalt keerata.  PowerShot G3 X tagaküljel laiutab suur, nurga alla seatav LCD-ekraan, mille konstruktsioon ja omadused on ilmselt identsed EOS M3 hübriidkaamera ekraanile. Tagaküljel olevad juhtnupud on standardsed.

 

_MG_1074

Paremal küljel on mikrofonisisend ning audioväljund. See on ühe kompaktkaamera kohta väga kõva sõna ja annab alust oletada, et G3 X kaameral on väga head video filmimise omadused. Objektiivi peal on kaks nuppu – ülemine on kadreerimist abistav nupp. Alunine aga lülitab aparaadi manuaalsele teravustamisele.

 

_MG_1081

Vasakul pool on veel ühenduspesi – distantspäästiku, USB ja HDMI jaoks.

 

_MG_1083

Canon ei ole PowerShot G3 X ametliku avalikustamise aega välja öelnud. Muidugi ei ole siis teada ka veel selle müügile jõudmise kuupäev ega hind. Nagu ülalolevatelt piltidelt näha võisime, on G3 X suunatud eelkõige tõsisemale fotohuvilisele – loodame et need tõsised fotohuvilised siis ka selle kaamera objektiivi valgusjõulisuses väga pettuma ei pea.

 

Vaata kindlasti interaktiivseid panoraame ja kõike muud CP+ fotomessi kraami meie CP+ erilehel siinsamas blogis

(1544)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon PowerShot G3 X
  • 20,2-megapiksline 1"-tüüpi CMOS sensor
  • 25× optiline suum (24 – 600 mm)
  • FullHD 1920 × 1080 50p videosalvestus
  • Kallutatav puutetundlik ekraan
  • Integreeritud WiFi & NFC

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast