Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: DJI Osmo+ stabiliseeritud videokaamera

DJI Osmo seeria stabilisaatoreid oleme Photopointi ajaveebi veergudel viimasel ajal küllaldaselt lähemalt vaadanud. Alles mõned nädalad tagasi käis meie tootepildistuslaualt ning ka “Karbist välja” rubriigist läbi DJI Osmo Mobile stabilisaator nutitelefonidele. Nüüdseks on tähelepanu keskmes Osmo seeria natuke suurem mudel – selline mil kaamera juba komplektis. Mitte lihtsalt kaamera – lausa 3,5× optilise suumiga  Zenmuse X3 ZOOM kaameraga.

Erinevus eelpool kirjeldatud Osmo Mobile stabilisaatoriga ongi see, et käepideme peale on kinnitatud Zenmuse X3 Zoom kaamerasüsteem, mis hoolitseb pildi talletamise eest mälukaardile. Käepide ise on mõeldud kaamera suunamiseks ning läbi nutitelefoni rakenduse toimib kaamera süsteemide juhtimine, eelvaate kuvamine jms. Teisisõnu, selle seadme kasutamisel pildikvaliteet ei sõltu nutiseadme enda võimekusest. Teiseks – pildikvaliteet mida see kaamera pakub, on täiesti super – ma julgen öelda et isegi parem kui parimad nutitelefonid pakuvad.

Osmo+ karp on Mobile versioonist tiba väiksem. Tavaline valge karp… egas sellest midagi väga rääkida ei olegi.

Karpi lahti harutades vaatab vastu laadija, aku, juhendite pakk, randmerihm Osmo’le ning hardshell tüüpi koti õlarihm. Kõige olulisem osa on veel peidetud koti sisse….

Sellesse kotti on mahutatud nii Osmo käepide, Zenmuse kaamera, väike väline mikrofon kaamera jaoks ning ka nutitelefoni hoidja.

Ning selline näebki välja Osmo+ kaamera oma tavakomplektis. Telefonihoidja käepideme küljes, Zenmuse X3 Zoom kaamera käepideme peal, aku süsteemi sees ning mikrofon käepideme küljes.

Kuhu siis Osmo+ mahub selles tooterivis? DJI’l on kokku neli erinevat Osmo versiooni – Osmo Mobile on mõeldud nutiseadme stabiliseerimiseks ning sellega suunatud kõige rohkem just hobikasutajate poole. Ning siis on tavaline DJI Osmo – sisuliselt sama kaamera mis Osmo+ sees, kuid fiksobjektiiviga. Osmo+ pakub 3,5× optilist suumi ja suuremat paindlikkust. Ning siis on Osmo Pro/RAW – Osmo käepidemega ning Zenmuse X5 kaameraga, mis vahetatavate objektiividega ning MFT bajonetiga.

Kusjuures – siin on ka üks väga suur eelis Osmo Mobile ees. Välise mikrofoni kasutamiseks ei pea eraldi Bluetooth mooduleid lisaks soetama – piisab lihtsalt 3,5 mm kaabliga mikrofoni käepideme külge ühendamisest.

Telefoni kinnitus on samuti piisav, et isegi iPhone 7 Plus ekraaniks külge ühendada. Jah, Osmo kaameratel ei ole enda ekraani – selle jaoks kasuta enda Android või iOS nutiseadet. Kahjuks on süsteemil üks väike kitsaskoht – ühendamiseks tuleb kasutada WiFi võrku. Kusagil metsas olles pole see isegi probleemiks, kuid kodus või tööl igakord käsitsi teise võrku ümbersuunamine muutub kiirelt lihtsalt tülikamaks.

Vajadusel on kaamera teisaldatav, tehes sellega transpordi teinekord natukene lihtsamaks.

Käepidemel on mõned nupud Osmo+ juhtimiseks, täpselt samamoodi nagu Osmo Mobile versioonil. Suur nupp pildi tegemiseks, väiksem punase täpiga nupp videosalvestuse juhtimiseks. Joystick kaamera suunamiseks ning seadme tagaküljel olev päästik on mõeldud suuna lukustamiseks.

Ja kui korra süsteem ühendatud, on kasutamine imelihtne, intuitiivne ning mugav. Kaamera liikumise ulatutus on üsna suur. Mehhaaniliselt liigub gimbal horisontaalteljel kuni 330° ning kasutaja saab seda keerata ise kuni 320° (±160°). Külgkallet suudab korrigeerida ±30° ning ette-taha kallet -140°–50°. Kasutaja saab samas telefoni ette-taha kallutada vahemikus -135°–35°. Seade lubab kasutaja sisendite jaoks valida kolme kiirusastet (juhtkangi tundlikkus) ning maksimaalne liikumiskiirus on lausa 120°/sek, mis on tegelikult väga korralik. Ka järsemad suunamuutused ning liigutused suudab Osmo+ välja siluda, mis teeb lõpptulemuse väga professionaalseks.

Olgugi, et Osmo+ juhtimiseks on sama DJI Go rakendus, kasutatakse andmete talletamiseks kaameras endas olevat mälukaarti. See tähendab seda, et erinevalt Osmo Mobile kaamerast ei ole sellega vaja eraldi rakendust soetada.

Selline ongi DJI Osmo+  kaamera-stabilisaator. Osmo+ on ideaalne tööriist neile, kes soovivad oma nutiseadme fotode ning videote kvaliteedi viia hoopis uuele tasemele ning avardada oma loomingulisi võimalusi. Sest stabiliseeritud, väga sujuva liikuvusega video näeb välja ikkagi kordi professionaalsem, kui värisev ja hüppav video.

• DJI Osmo+ kaamera Photopointis »

(1004)

Artiklis kirjeldatud tooted:
DJI Osmo+
  • Täielikult stabiliseeritud 1/2,3" sensoriga kaamera
  • C4K (4096×2160) 24p / 25p videod
  • 12,4 megapikslised JPEG või RAW fotod
  • Käepidemel kaamera juhtnupud
  • Kuni 7× digitaalne suum ja 3,5× optiline suum

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast