Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Panasonic Lumix GF5 hübriidkaamera toob parema sensori ja LCD-ekraani

Kui Panasonic eelmisel suvel oma hübriidkaamerate arsenali GF3 kaameraga täiendas, olid tõsisemad fotohuvilised päris pettunud. Panasonic oli hea funktsionaalsusega GF-seeriast teinud algajaile sobiliku, nuditud omaduste ja juhtnuppudega digika. Neile tõsistele fotohuvilistele tegi Panasonic paar kuud tagasi päris uue kaamera nimega GX1 ning võib nüüd ilma häbita esitleda järgmist mudelit algajaile suunatud GF-seerias.

Panasonic Lumix GF5 on väliselt oma eelkäijaga identne. Samasugune kaarjas ülaosa, samad juhtnupud… Uue kaamera olulisemateks täiustusteks on uus sensor, pildiprotsessor ning hea lahutusvõimega LCD-ekraan. Au tuleb Panasonicule anda selle eest et ta ei ole turunduseesmärkidel sensori megapikslite hulka tõstnud vaid on selle asemel keskendunud hoopis paremale pildikvaliteedile sama 12.1 MP juures. Uus sensor ning uus pildiprotsessor teevad koostööd selle nimel, et GF5 pildid oleksid digimürast puhtamad. 920 000 piksliga 3″ LCD-ekraan jätab häbisse isegi GX1 913.98€ ekraani, millel piksleid enam kui poole vähem.

Lisaks on Lumix GF5 puhul muudetud mugavamaks navigeerimist LCD-ekraanil. Lisatud on kaheksa digifiltrit, M-JPG filmirežiim on asendunud MP4 formaadis 1080Pp videoga ning monomikrofoni asemel salvestatakse heli stereos. Veel üks oluline aspekt – GF5 toimib Panasonicu uute elektrilise suumiga “X” objektiividega. Koos 14-42mm X objektiiviga saab kaamera hinnaks olema umbes £579, tavalise 14-42mm objektiivi eest tuleb välja käia kigikaudu £449. Hinnainfo.

Kõikjalt kostab virinat, et Panasonic Lumix GX5 ei too endaga kaasa mitte midagi revolutsioonilist ning et selle mõned täiustused ei ole uut kaamerat väärt. Ega revolutsiooni ei saagi igal aastal teha. Võttes arvesse kõiki ülal välja toodud täiustusi, on GF5 minu hinnangul igati väärt olemaks uus aparaat Panasonicu populaarses GF-seerias. Ning väärt proovimist siis, kui soovite väikest kaamerat, mis pildistab kompaktkaamerast palju parema kvaliteediga pilte.

(603)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Panasonic Lumix DMC-GX1X + G X Vario PZ 14-42mm must 16 megapiksliga Live MOS sensor, Venus Engine protsessor, tolmueemaldussüsteem, manuaalrežiimid, RAW failivorming, Full HD videosalvestus, puutetundlik 3" LCD
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga