Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Tamron 150-500 Di III VC VXD – uus vallutaja telesuum-objektiivide hulgas

Seekord sain Photopointi foto- ja videotehnika rendi abil proovida järgmist uudistoodet, mis lööb juba ka mujal maailmas laineid – Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD. Sama seeria teiste objektiividega on mul juba kogemus olemas ning seetõttu olid mul ka enne pildistama asumist olemas teatud eeldused näiteks ehituskvaliteedi ja autofookuse kohta.

Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD objektiiv Sonyle

Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD reaalses kasutuses

Juba paari esimese pildiga sain aru, et Tamron on oma head standardit ka selle telesuumiga väga ustavalt hoidnud. Samas on ka väga palju uut, millega ma varem pole kokku puutunud – ainult käes hoides sain juba aru, et 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD on harjumuspäratult pikem, laiem ja raskem.

Ilma statiivijalata (kuulub komplekti) kaalub see pisut alla 1800 grammi ning selle füüsiliste omaduste poolest pidin nii mõndagi enda kaamerakotis ringi tõstma. Ükskõik, kuidas ma ka ei proovinud, siis ei mahtunud see kaamera küljes olles kotti ära. See tähendas seda, et kas kaamera küljes hoidsin ajutiselt mõnda muud objektiivi või rippus juba kaelas. Seni pole ma objektiivi kaalule kordagi rõhkupööranud, sest reaalses kasutuses on see tühine omadus, aga seekord pidasin oluliseks seda eraldi mainida.

Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD objektiiv Sonyle

Tamroni super-telesuumobjektiivil on väga palju asju, mis mulle meeldisid – näiteks kaks erinevat suumi lukku. Üks nendest on mõeldud transpordi lihtsustamiseks, aga see on juba teiste telesuum tüüpi objektiivide seas standardiks kujunenud. Minu jaoks midagi uuenduslikku oli see, et suumlukku sai rakendada ka suumrõngast ette liigutades. Kasutasin seda siis, kui objektiiv oli pooleldi sisse suumitud ning tahtsin kompositsiooni parandamiseks ise liikuda, kuid samal ajal säilitada samat suumi.

Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD objektiiv Sonyle
Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD objektiiv Sonyle

Seni oli kõige pikem fookuskaugus, millega olen pildistanud, 300mm. Mis tähendab, et 300-500mm oli minu jaoks täiesti uus maailm ning seda võin kinnitada, et avastamisrõõmu oli oi kui palju, sest sain kätte sellised pildid, millest pole osanud unistadagi.

Üks eelarvamus oli see, et statiiv peab olema igal pool kaasas. Niimoodi esimesed pildid tegingi, kuid kui viisin ennast kurssi erinevate funktsioonidega, siis sain aru, kui palju rõhku on pandud optilisele stabiliseerimisele. Kompasin selle piire ning kõige väiksem säriaeg (käe pealt), millega sain veel 500mm juures terava pildi, oli 1/50. Ei ole soovitatav nii madalaks seda ajada, aga vähemalt tore on teada, kui kaugele saab sellega minna (allolev fotojäädvustus on just sellest katsetusest). Minu puhul töötas kõige paremini VC “mode” 3, kuid annan soovituse kõik variandid ise läbi proovida. 

Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD objektiiv Sonyle

Samuti sai juba komplektis kaasas olevat Arca Swiss statiivijalga kasutatud üsna mitmekülgselt.  Selle põhja all on standardne keere ehk see sama, mis ka kaameratelgi. Kasutasin võimalust ära ja kaamera kaasas tassimiseks lisasin jala külge oma Peak Design statiiviplaadi, mille külge panin kaelarihma kiirkinnitused.

Tänu nutikale disainile saab statiivijalga keerata 360 kraadi ümber objektiivi. Näiteks statiiviga pildistades keerad ühe kruvi osaliselt lahti, keerad kaamera koos objektiiviga 90 kraadi ja suurema vaevata saadki teha fotosid püstises asendis. Selle visualiseerimiseks on objektiivi peal kaks valget täppi. Isiklikult kasutasin seda vahepeal ka nii et jala osa keerasin üles ja hoidsin kinni objektiivist endast või siis transpordi ajal käepidemena.

Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD objektiiv Sonyle

Kokkuvõtteks

Objektiivide juures on alati kõige määravamaks fotode kvaliteet ja hea meel on tõdeda, et Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD telesuumil selles osas midagi puudu ei jää. Kõik pildid mis vähegi fookusesse püüdsin – sest nii suurte fookuskauguste juures on see omaette väljakutse – olid alati teravad ja rohkete detailidega. Selle tunnistuseks on tõsiasi, et iga pildi järel sain rohkem ja rohkem motivatsiooni proovida midagi veel, kuni lõpuks saabus kätte prooviperioodi lõppkuupäev ja pidin nukra tujuga selle tagastama.

Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD objektiiv Sonyle

Ma polegi seni saanud kasutada ühtegi sellist objektiivi, mis tekitaks nii palju häid emotsioone, kui seda tegi Tamron 150-500mm Di III VC VXD. Kui vaadata konkureerivate objektiivide hindasid ja arvestades prooviajal saadud kogemust, siis ma julgen väita, et selle ostaksin omalegi.

 


Anderi tööde ja tegemiste saad tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel.

 

Kogu Sonyle mõeldud Tamron objektiivide valik (enamus neist on saadaval ka Photopointi rendis):

Kui vajad erinevate lühiajaliste foto- või videoprojektide teostamiseks tippkvaliteediga tehnikat, siis vaata meie foto- ja videotehnika renti – photopoint.ee/rent ››

(555)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron 150-500mm f/5-6.7 Di III VC VXD objektiiv Sonyle
  • 150–500 mm telesuumobjektiiv
  • Flex Zoom Lock mehhanism
  • Kiire ning vaikne VXD teravustamismootor
  • Võimekas Tamron VC pildistabilisaator
  • Sony E bajonetiga hübriidkaameratele
1099€1499€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga