Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Panasonic Lumix DMC-GF3 hübriidkaamera

Panasonic Lumix GF3 558.15€ on loodud peibutama fotohuvilisi, kes on seni pildistanud kompaktkaameraga kuid tahaksid nüüd endale midagi enamat. Võrreldes oma eelkäijatega, ka profifotograafide seas populaarsete GF1 ja GF2 hübriidkaameratega, on GF3 pisem ning veelgi vähemate juhtnuppudega kui GF2. See tähendab muidugi, et temaga on keskmisest keerulisem pildistada manuaalrežiimis. Samuti ei ole sel uuel tulijal ei stereomikrofoni ega välgukinga. Selliste otsustega on profid eemale peletatud ning suunatud enda kompaktsuseihaluses hankima näiteks Sony NEX-7, Olympus PEN-P3 või Samsung NX200 hübdiidi. Amatööride jaoks aga – kellele GF3 ju tehtudki on – on Panasonicu soodsaim hübriidkaamera oma lihtsuses ja kompaktsuses suurepärane fotomasin. Kas nüüd just sama hea nagu Sony NEX-C3… jäägu see igaühe enda objektiivse tundepuhangu otsustada.

Karbis on: Panasonic Lumix DMC-GF3 hübriidkaamera, LUMIX G VARIO 14-42mm / F3.5-5.6 ASPH. / O.I.S. standardsuum, varjuk, aku, akulaadija ja toitejuhe, kaamerarihm, puuteekraanil navigeerimist hõlbustab plastikust liistakas, AV-kaabel, USB-kaabel, Photo Fun Studio fototöötlus/haldustarkvara, Silkypix RAW-fotode järeltöötlustarkvara ja kasutusjuhendid.

Panasonic Lumix GF3 võrrelduna tema suurema venna Lumix G3 812.32€ kaameraga.  Need on päris sarnased relvad: G3 kaamera on suurem, tal on enam juhtnuppe ja 15,8 efektiivse megapiksliga sensor (vs GF312,1 MP), võimsam välklamp, pisut kiirem sarivõte, elektrooniline pildiotsija ja välguking. Kõik muu on üldjoontes sama.

Panasonic on kuulutanud selle kaamera “Maailma väikseimaks sisseehitatud välklambiga hübriidkaameraks”. Tõepoolest – GF3 on 17% kompaktsem kui GF2. Sony NEX-C3 hübriidi kompaktsusele see siiski vastu ei saa – viimase kere sisse pole aga ka ju integreeritud välklampi – see tuleb sinna peale vajadusel kruviga kinnitada.

Korpuse pealtpoolt kaarja kontuuri tingib justnimelt see välklamp seal ülal keskel. üldse on GF3 märksa voolujoonelisem kui GF2.

Tagakülg sarnaneb nuppude vähesuselt kangesti Sony NEX-kaameraile. Nuppude vähesust aitab kompenseerida puuteekraan. Ei ole mina veel kohanud ühtegi hea puuteekraani funktsionaalsusega fotoaparaati. Kel Androidi või iOS`i puutekogemus sõrmede sees, tahavad ju kogu aeg elegantsete liigutustega menüüdis üles alla kerida. Siin aga toimib ainult vajutus. Samuti jäävad ekraanil olevad menüüd kuidagi segaseks. Täitsa võimalik, et alguse asi.

Tagantvaates paremal küljel on HDMI ja USB ühendused.

Objektiiv istub GF3 kaameral enam keskel kui Sony NEX-kaameratel. See on hea. Kaamera on nii rohkem tasakaalus.

See välklamp kargab oma pesast üllatavalt kõrgele ja teeb seda üllatavalt haprana tunduva ühenduslülide ja vedrusüsteemi abil.

Mikrofon ei ole enam stereo vaid mono. Samas ei ole sel niisuguse kaamera ja niisuguse videoklipi juures praktikas eriti mingit vahet.

Panasonic on välja arendanud eriti funktsionaalse valikurattanupu. Viis vajutusfunktsiooni ja kerimisfunktsioon.

Aku peab CIPA andmetel vastu 320 säritust ühe laadimiskorraga

Üks pilt “reaalsest kasutusest” ka siia lõppu. Paul juba teab, kuidas üks õige fotograaf kaamerat pildistamise ajal hoidma peab.

(623)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Panasonic Lumix DMC-GF3 + 14-42mm OIS 12,1 megapiksliga Live MOS sensor, Venus Engine FHD, Full HD video, tolmueemaldussüsteem, RAW ja MPO failivorming, HDMI väljund, puutetundlik 3" LCD monitor
Panasonic Lumix DMC-G3 + 14-42mm must 16 megapiksliga Live MOS sensor, Venus Engine FHD protsessor, tolmueemaldussüsteem, RAW failivorming, Full HD videosalvestus, pööratav 3" LCD
Panasonic Lumix DMC-GF3 + 14-42mm OIS + 14mm 12,1 megapiksliga Live MOS sensor, Venus Engine FHD, Full HD video, tolmueemaldussüsteem, RAW ja MPO failivorming, HDMI väljund, puutetundlik 3" LCD monitor
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga