Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

0,3 mm paksune kaardus ekraan ning magnettelefon CEATECI messil

Eile sai Jaapanis alguse üks maailma suuremaid elektroonikamesse, nimega CEATEC (Combined Exhibition of Advanced Technologies) 2008.

CEATEC sai alguse aastal 2000 toimub sellest ajast peale iga aasta sügisel. Eile alanud mess kestab kuni laupäevani. Ühed huvitavamad esitlused on tulnud siiamaani Sony`lt ning Fujitsult.

Esimene näitas eile oma 0,3 mm paksust OLED-ekraani – seekord veidi väänatud kujul. Fujitsu aga esitles kahest bluetooth-ühendusega ja magnetitega teineteise külge kombineeritavast osast koosnevat mobiiltelefoni.

Sony 0,3 mm OLED-ekraan

Sony tegelikult toodab ning isegi müüb juba jupp aega OLED-ekraaniga televiisoreid. 11″ ekraaniga, kontrastsusega 1000 000:1, 3 mm paksune pildileht maksab Sony veebilehel 2499,99 dollarit. Sedasama masinat esitleti eelmise aasta CEATECI messil.

Sel aastal aga räägitakse ning näidatakse seal eelmisest mudelist kümme korda õhemat televiisorit.

Sellesama prototüübi tõi Sony ka suve algul oma salajastest maa-alustest laboritest korraks maa peale. Klaaskastis ning hoolega valitud silmapaaride juuresolekul.

Nüüd esitleb Sony oma ekraani hoopis teistmoodi – tuhandetele silmapaaridele ning muuhulgas ka väänatud kujul. Fakt, et OLED-ekraanile võib anda teoreetiliselt mistahes kuju (mõistlikkuse piirides muidugi) ning pilt on sellegi poolest terav ja värviküllane annab tunnistust sellest, et tegemist on tõepoolest tuleviku tehnoloogiaga. Fotoraam juba hiljuti Kodakil valmis, OLED-ekraaniga mobiiltelefoni, palun.

Fuijtsu ning DoCoMo esitletud mobiiltelefon

Jaapani mobiilsideoperaator (ja ühtlasi maailma suurima WiFi võrgu omanik) NTT DoCoMo ning Fujitsu esitlevad CEATEC´il kahest eraldi osast koosnevat mobiiltelefoni prototüüpi. See ei ole küll OLED-ekraaniga, kuid huvitav sellegipoolest.

Kaks osa kinnituvad teineteise külge magnetiga ning kasutavad Bluetooth-tehnoloogiat teineteisega suhtlemiseks. Telefoni osi on võimalik kinnitada kokku külgipidi, otsakuti ning üksteise peale. Ühe liistaka peal on puutetundlik LCD-ekraan ning teine on ette nähtud telefoni funktsioonide juhtimise jaoks.

Mobiiltelefonist on kaks varianti: ühe juhtimisosa on tavalise mobiiltelefoni numbriklahvistikuga (video 1) , teise juhtimisosa on aga lahendatud puutetundliku LCD-klaviatuuri näol (video 2). See viimane muutub olenevalt sellest, kas klaviatuuri-liistakas kinnitatakse ekraaniosa otsa või külje peale.

Klaviatuuri võib ka üldse ekraani külge mitte kinnitada. Nii on võimalik ühte osa kõrva ääres hoides teisega miskiseid operatsioone korraldada. Juhtimisosa võib ka üldse kotti pista ning ekraaniosa saab kasutada täisväärtusliku, puutetundliku ekraaniga multimeediapleierina.

Video #1

Video # 2

(192)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga