Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Huvitavamad nutitelefonid MWC mobiilimessil

Postitas: Lauri

Täna on Hispaanias, Barcelonas peetava maailma suurima mobiilsidele orienteeritud messi MWC 2009 viimane päev. Uusi telefone tuli messil nagu Vändrast töötuid saelauameistreid…

Üleeile sai siinsamas ajaveebis juba käsitletud HTC uusi Touch Pro 2 ning Touch Diamond 2 mudeleid ning Nokia N-seeria võimast lipulaeva N86. Neil kahel on aga märkimisväärseid telefone veel. Ja ega Samsung, Sony Ericsson ja Asus`gi papist poisid ei ole. Nende ägedamatest uutest masinatest allpool juttu tulebki.

HTC Magic

Tegemist on HTC teise Android-operatsioonisüsteemil töötava nutitelefoniga.

Kui esimene selline – G1 – oli väljalibistatava QWERTY klaviatuuriga + puutetundliku ekraaniga mudel, siis HTC Dream on ainult puutetundliku ekraaniga. Kui G1 telefoni müüs mobiilsideoperaator T-Mobile, siis uue androidtelefoniga hakkab hangeldama Vodafone.

HTC Magic omab 3,2″ puutetundlikku ekraani, 512 MB salvestusruumi, 192 MB muutmälu. Telefonil on 3G, GPS, 3,2 MP kaamera, Bluetooth, WiFi, mini USB ning sarnaselt G1 mobiilile trackball enter-nupuga.

Ametlik pressiteade

Sony Ericsson Idou

Idou on esimene tulem, mis on võrsunud Sony Ericssoni “Enterntainment Unlimited” (piiranguteta meelelahutus) kontseptsioonist. Firma sõnul on tegemist maailma esimese 12,1 MP kaameraga mobiiltelefoniga maailmas.

Kui tavaliselt on mobiiltelefonide kaameraid abistamas LED-välk, siis sellel mudelil on kseoonvälk.

Tegemist ei ole päris valmis oleva nutitelefoniga. Idou on alles arendusjärgus. Mobiil hakkab töötama Symbiani operatsioonisüsteemiga – täpsemini selle OS-i sellise versiooniga, mis samuti veel valmis ei ole.

Idou omab 3,5″ puutetundlikku LCD-ekraani külgede suhtega 16:9. Sellele lisaks suurepäraseid video näitamise ning muusika mängimise oskusi.
Ega rohkem hetkel eriti teada ei olegi. Vaadake videot ja reklaamlehte.

Sony Ericsson W995 Walkman

Ega kõigil mobiiltelefonidel ei peagi puutetundlik LCD-ekraan olema. Sony Ericssoni W995 telefonil ei ole. See-eest on tal aga palju muud märkimisväärset.

8,1 MP kaamera ei ole ju paha? Samuti nagu A-GPS, eelinstalleeritud Google`i kaardid, WiFi, 118 MB sisemälu ja 8 GB M2 mälukaart. Ekraan on aga 2,6″ diagonaaliga ning kriimustuskindel.

Samsung Omnia HD

Tegemist on pigem multimeediakeskuse kui mobiiltelefoniga. Samsung Omnia HD on maailma esimene nutitelefon, mis suudab filmida ja dekodeerida HD formaadis videot.

Sellele lisaks on Samsungi uuel mobiiltelefonil suurim OLED-ekraan, mis kunagi tootmisse minevale telefonile pandud (OLED-ekraan on ka uuel Nokia N86-l, aga märksa väiksem). Omnia HD ekraani diagonaal on 3,7″ ning sellele mahub ära 640X360 pikslit.

Sellise videoga hakkama saamiseks, on Omnia HD`l 8MP kaamera, 16 GB sisemälu, microSD kaardi pesa ja 1500 mAh aku. Lisaks sellele on telefonil GPS vastuvõtja, kõlarid, gravitatsioonisensor, FM raadio…

Samsung Omnia HD töötab erinevalt oma eelkäijast (Omnia – Windows Mobile) Symbian S60 operatsioonisüsteemiga.

Samsungi ametlik pressiteade.

Asus nüvifone G60

Teateid sellest, et Asus nikerdab omaenda mobiiltelefoni kallal, on tulnud juba üpris pikka aega.

Mõni aeg tagasi teatas Asus aga, et on ühte heitnud GPS-seadmete tootmisega kuulsaks saanud Garmin`iga. Sellest koostööst on sündinud kaks telefoni: Nüvifone G60 ja M20.

G60 töötab Linuxi operatsioonisüsteemil. sellel on 3,55″ puutetundlik LCD, 3 MP autofookusega kaamera, loomulikult GPS, geosildistamise oskus, Bluetooth, WiFi ning Micro SD kaardi pesa. telefonil on sisemälu 4 GB, sellel on MP3 mängija ning 2,5 mm kõrvaklappide väljund.

Nüvifone G60 ei tööta 3G võrgus. Veidi väiksema puutetundliku ekraaniga ja Windows Mobile OS-iga M20 aga töötab.

Hyundai “nutitelefonid”

Ühel päeval, kui Hyundai WC-s õli vahetas, mõtles ta kõigi oma suurepäraste autode peale. Santa Fe, Getz… Silme ees lõi mustaks ning ühehäälselt oli vastu võetud otsus, et kui keegi juba selliste automobiilidega hakkama saab, siis telefonid on käkitegu.

Ja nii sündisidki ilma sellised masinad nagu ühe ristküliku- ja teise ringikujulise musta latakaga MB-400, puutetundliku ekraaniga kelltelefon MB-910 ning lipulaev MB-105 “Chico”, mis suudab salvestada koguni kuni 50 SMS-tekstisõnumit!

(290)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga