Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

LG tippklassi monitorid rakendavad pildi kuvamisel nanotehnoloogiat

2018. aasta olmeelektroonika messil esitles Lõuna-Korea elektroonikahiid LG värskenduskuuri läbinud tippklassi monitore, milles mahlase ja nõelterava kujutise eest vastutab nanoosakestel põhinev tehnoloogia.

32-tolline 4K  UHD monitor (32UK950) on üks esimesi tavatarbijale kättesaadavatest  LG monitoridest, milles on rakendatud uudset Nano IPS tehnoloogiat. Nimelt on monitoris olevatele LED lampidele kantud imepeened osakesed, mis neelavad üleliigsed valguslained. Tänu sellele suudab kuvar näidata pilti palju mahlasemates toonides ja elulähedasemates värvitoonides kui harilikud kuvarid.

Antud LG monitor on võimeline kuvama 98% DCI-P3 värvispektrist, mis teeb selle võrdväärseks Hollywoodi tippklassi filmimonteerijate kasutatavate kuvaritega.  Lisaks sellele on 32UK950 võimeline kuvama HDR600 ehk ülisuure värvusulatusega hdr-pilti ning selle eredus ulatub 600 kandelani. Selline jõudlus teeb antud mudelist suurepärase kuvari nii nõudlikule filmisõbrale kui ka professionaalsele loovtegijale.

32UK950 monitori krutskiks on Thunderbolt 3 dokk, mis võimaldab monitoriga ühendada teisi 4K lahutusvõimega kuvareid. Kõige huvitavam on aga see , et monitoriga kaasaskäiv Thunderbolt 3 kaabel suudab  sujuvalt edastada UHD lahutuses videot, kõrgkvaliteedilist heli ning piisavalt särtsu, et laadida 60-vattise akuga sülearvutit, mis vähendab tööks vajalike kaablite ning adapterite arvu.

Teine LG kuvar, mis CES’il avalikkuse ette jõudis on 34-tolline, ülilaia ekraaniga monitor 34WK95U. Kitsamale liigikaaslasele omaselt on ka siin rakendatud Nano-IPS tehnoloogiat ning pikslitiheduse poolelt ei koonerdatud. Tegu on esimese LG ülilaia ekraaniga monitoriga, mis kuvab 5K lahutuses (5120 x 2160 pikslit) pilti.  Korealane on ka sellele mudelile taganud suurepärase värviedastuse võimekuse ning HDR600 toe. Seadmega kaasaskäiv Thunderbolt 3 kaabel on võimeline edastama 5K lahutusega pilti kaadrisagedusel 60 Hz’i. Tänu suurele ekraanipinnale sobib see ideaalselt paadunud rööprapsijatele, kellele meeldib ekraanil avatuna  hoida korraga paar(kümmend) programmiakent.

Nii 32- kui 34-tollise ekraaniga kuvaritel on uhke  Edge Arcline jalus ning udupeened servad, mis teevad antud monitoridest nii sisult kui ka välimuselt väga šikid seadmed.

Ära pole unustatud ka mängureid, kelle jaoks esitles LG mudelit nimega 34GK950G. Sellel monitoril on lisaks Nano IPS tehnoloogiale kasutusel G-sync, mis tagab pingeliste mängusessioonide ajal sujuva kaadrisageduse.

Hetkeseisuga pole tootja veel ametlikult avalikustanud uute monitoride hinda ega müüki jõudmise kuupäeva, kuid kõlakate kohaselt võib neid poelettidel kohata alates käesoleva aasta maikuust.

Allikas: LG, Dpreview

(379)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga