Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Fotoretk: Maavärinad Puerto Ricos koos CANON EOS R täiskaader hübriidkaameraga

Seekordne seiklus viis mind koos 12 sõbraga suure lombi taha Puerto Ricosse ja vahepeal tegime väikse peatuse ka New Yorgis. Kui enda Tai seikluseks võtsin Photopointi rendist kaasa Sony a7 III (loe/vaata lähemalt) ja Islandile Fujifilm X-H1 (loe/vaata lähemalt), siis seekord haarasin kotti Canon EOS R täiskaader hübriidkaamera.

Varasemalt ma Canoniga väga palju kokku puutunud ei olnud ehk tegemist oli mu jaoks täitsa uue “maailma” avastamisega.

Canon EOS R täiskaader hübriidkaamera
Canon EOS R täiskaader hübriidkaamera

EOS R kaamera sain enda kätte täpselt enne väljalendu, mistõttu tutvumiseks ülearu palju aega ei jäänud. Kuna lennuaeg oli üle 20 tunni, siis sain lennukis käed külge panna ja esmamulje kaamerast oli järgmine:

  • Kere on minu jaoks täpselt paraja suuruse ja ülesehitusega ehk kaamerat on väga mugav käsitleda, aga olen kuulnud, et suuremate kätega inimeste jaoks võib see omakorda olla jälle miinuseks.
  • Kasutajamugavuse tõstmiseks on lisatud 360° puutetundlik display ekraan, mis täitis oma eesmärki väga hästi, kuid kindlasti saaks seda muuta veel efektiivsemaks ja pildikvaliteeti veidike tõsta.
  • Ainult üks mälukaardi pesa.
  • Lihtne kasutajaliides – endal võttis küll aega, et alguses kõigest aru saada, kuna üleminek Sony’lt/Nikonilt Canonile on üsna segadust tekitav.
  • Kaamerat on võimalik laadida USB-pordi abil – juhuks kui reisil pistikut läheduses ei juhtu olema.

Võtsin selle reisi eesmärgiks teha mitte ühte perfektset, vaid iga päev võimalikult palju erineva sisuga häid pilte, mida oleks tuttavatel huvitav jälgida. Esimesed 2-3 päeva ei tundnud ma ennast kaamera taga üldse hästi ja seda oli ka piltidest näha. Seejärel võtsin Youtube’st erinevad “tutorialid” ette ja lõpuks sain Canoniga täitsa sõbraks. 

Canon EOS R täiskaader hübriidkaamera
Canon EOS R täiskaader hübriidkaamera

Kahe nädalase kasutuse juures leidsin kaamera juures päris palju häid üllatusi kui ka mõned väiksed omadused, mis mind ka veidike häirisid. Positiivselt üllatas mind väga kiire ja täpne autofookus – iga uue proovitud kaamera puhul olen selle välja toonud, kuid Canon EOS R suutis mind ikkagi uuesti positiivselt üllatada.

Canon EOS R täiskaader hübriidkaamera
Canon EOS R täiskaader hübriidkaamera

Jah, seekord olid enamik pildid pigem portreefotod ja liikumist piltidel vähe ehk tegelikult väga keerulistes oludes autofookust testida ei saanudki . Lisaks ei saa kindlasti märkimata jätta tehnilise poole pealt piltide ultra head kvaliteeti (30,3-megapiksline täiskaader CMOS sensor) – sotsiaalmeeldias küsiti päris mitmeid kordi, et mis kaamera/objektiiviga nii kvaliteetsed pildid saavutanud olen.

Nagu enamike teiste uuema aja kaameratega, siis ca ISO 3200-ga pildistades ei pane piltidel põhimõtteliselt müra üldse tähele ja pimedamates oludes pildistamine on tehtud kasutaja jaoks imelihtsaks.

Canon EOS R

 

Kokkuvõte

Jäin oma esimese Canoni kaamera kogemusega täitsa rahule ja oli uus ja huvitav proovida minu jaoks midagi täiesti uut. Kuna olen Nikoniga väga pikalt pildistanud, siis hetkel ei tekkinud tunnet, et järgmine kaamera võiks Canon olla, kuid kuuldes kui võimsad on EOS R5 ja EOS R6, siis ei hakka midagi ära sõnuma ja ootan juba millal saab käed neile külge panna.

Nii kauaks kuni koroonaviiruse pärast kaugematesse kohtadesse reisimine on keeruline, siis julgen soovitada Eestis trippides Photopointi rendist Canon EOS R endaga kaasa haarata ja ilusaid kohti ka Eestis jäädvustada :)

Canon EOS R

 


Kaspari tööde ja tegemiste saad tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel.

 

Vaata, mida teised Eesti fotograafid on EOS R kaamerast arvanud:

Kui vajad erinevate lühiajaliste foto- või videoprojektide teostamiseks tippkvaliteediga tehnikat, siis vaata meie foto- ja videotehnika renti – photopoint.ee/rent ››

(678)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EOS R kere
  • 30,3-megapiksline täiskaader CMOS sensor
  • Dual Pixel CMOS teravustamissensor
  • 3,1" kallutatav & pööratav LCD puuteekraan
  • 4K UHD 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • Integreeritud WiFi ja Bluetooth ühendus
Canon EOS R + RF 24-105mm f/4-7.1 IS STM
  • 30,3-megapiksline täiskaader CMOS sensor
  • Dual Pixel CMOS teravustamissensor
  • 3,1" kallutatav & pööratav LCD puuteekraan
  • 4K UHD 3840 × 2160 30p videosalvestus
  • Integreeritud WiFi ja Bluetooth ühendus

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast