Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Kuumad kuulujutud: Panasonic avalikustab 25. septembril täiskaadersensoriga hübriidkaamera

Panasonic avalikustab 25. septembril täiskaadersensoriga hübriidkaamera. Sellise pommuudisega tuli eelmise nädala lõpul välja infolekete avalikustamisele spetsialiseerunud veebileht 43rumors.com. Väidetavalt on veebileht sellise informatsiooni saanud mitte ühest, vaid koguni kolmest usaldusväärsest allikast, mistõttu on selle tõepärasus hinnatud tasemel FT5 ehk kõige kõrgem.

Panasonicu täiskaadersensoriga hübriidkaamera fotosid ega tehnilisi andmeid hetkel veel teada ei ole. Küll aga on allikate vahendusel teada saadud, et uue kaamera prototüüpversioonid on hetkel testijate kätes ning prototüüp pannakse rahvale vaatamiseks välja 26. septembril Saksamaal algaval Photokina fotomessil. Müügivalmis peaks Panasonic selle kaamera saama aga alles 2019. aasta esimesel poolel.

Kuna Panasonicu senised hübriidkaamerad põhinevad täiskaadersensorist 2x väiksema pildisensoriga 4/3 süsteemil, siis on selge et olemasoleva objektiivivaliku ja bajoneti peale Panasonic täiskaadersensorkaamerat ehitada ei saa. Seega on ettevõttel vaja luua põhimõtteliselt täiesti uus kaamerasüsteem. 43rumors.com spekuleerib, et see võiks saada teoks Leica SL bajoneti kasutusele võtmise teel – see tähendaks madalamaid arenduskulusid ja kuute juba olemasolevat väga kõrge kvaliteediga objektiivi.

Küsimusele, kas Panasonic on uue kaamerasüsteemi loomisel teinud koostööd Olympusega, antakse pigem negatiivne vastus. Pole ka veel teada, kas uue kaamera täiskaadersensor saab olema 4:3 külgede suhtega või standardse täiskaadri tüüpi. Igatahes viitab uuem informatsioon sellele, et Panasonic ei plaani oma kaameras kasutada Sony valmistatud täiskaadersensorit – see annab lootust millegile erilisemale.

Selge on see, et oleme fototehnika arengus jõudnud ajajärku, kus fotofirmad tunnetavad arengu tagamiseks vajadust turule paisata suurema sensoriga kaameraid. Sony on viimastel aastatel ju ainult täiskaadrile keskendunud. Fujifilm läks hoopis keskformaadi peale. Ja nii Nikon kui ka Canon kavatsevad samuti turule tuua oma täiskaadersensoriga hübriidkaamerad. Panasonicu plaanide kohta toovad lähinädalad kindlasti juba suuremat selgust.

Allikas: 43rumors.com

(293)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga