Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony FE 70-200mm f/4.0 G OSS II Macro — mine lähemale, kui kunagi varem

Viiekümnes täiskaader hübriidkaameratele mõeldud Sony E-bajonetiga objektiiv Sony 70-200mm f/4 Macro G OSS II on Photopointi jõudnud müügile. 

Telli Sony FE 70-200mm f/4.0 G OSS II Macro koos Sony telekonverteriga ja säästad 200€. Kampaaniainfo (kehtib kuni 31.08.2023) »

Vaatame koos, mida see uus objektiiv endast kujutab ja kuidas see erineb esimese generatsiooni mudelist 👇📸

Sony FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II

Mine Sony FE 70-200mm f/4.0 G OSS II Macro abil lähemale

Ilmselt panid juba objektiivi nimest tähele, et seal on sõna “Macro” ja nii see ka päriselt on! Tegu on poolmakro-objektiiviga, mis tähendab, et selle maksimaalne suurendus on kuni 0.5x ning poolkaader hübriidkaamera ees 0.75x. Lisaks saad kasutada telekonvertereid, mis samuti mõjutavad objektiivi suurendust.

Mida see reaalses maailmas tähendab? Kui vaatame esimese generatsiooni FE 70-200mm f/4.0 G OSS objektiivi, siis selle maksimaalne suurendus on 0.13x ja lähim teravustamiskaugus on 135 cm. Ekstreemsete lähikaadrite saavutamine on praktiliselt võimatu, sest Sa pead oma subjektist juba üle meetri kaugemale minema

Siin tulebki mängu suur eelis FE 70-200mm f/4 G OSS II puhul, sest selle lähim teravustamiskaugus on hoopis 26 cm. Jah, selle objektiiviga saad lausa 5 korda lähemale oma subjektile võrreldes I generatsiooni mudeliga!

Sony FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II

Selle telesuum-objektiivi sees peitub 4 lineaarset XD mootorit ning Sony katsete järgi on selle tulemusel teravustamiskiirus paranenud umbes 20% (võrreldes elmise põlvkonna objektiiviga). Samuti on subjekti jälgimiskiirus umbes 2 korda kiirem ja parandatud on ka teravustamist suumimise ajal.

Sony FE 70-200mm f/4 G OSS II pealt leiad 5 erinevat lülitit, et Sul oleks alati maksimaalne juhtivus selle üle. Lülitite hulgast on kolm mõeldud just teravustamise jaoks — AF/MF, DMF ning teravustamispiiraja.

Teravustamispiirajaga saad määrata kolme erineva kauguse vahel, juhuks kui soovid teravustada ainult lähedale või vastupidi. Valikus on “Full” ehk terve teravustamisulatus, “∞ – 3m” ehk lõpmatusest kuni vähemalt 3 meetri kauguseni ning “Macro”, mis suunab objektiivi teravustama vaid lähedal olevatele subjektidele.

Sony FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II

Ülejäänud kaks lülitit on objektiivi Optical SteadyShot stabilisaatori juhtimiseks. Üks lüliti lülitab stabilisaatori sisse ning välja ja teine lüliti annab Sulle valida kolme erineva režiimi vahel:

  • Mode 1 on kõige standardsem stabilisaator, mida võid kasutada seisvate subjektidega;
  • Mode 2 on “panning” kaadrite jaoks ehk seda tasuks kasutada siis, kui subjekt liigub horisontaalselt (autod, rongid, jne);
  • Mode 3 on subjektide jaoks, kes liiguvad igas suunas (nt. linnud).

Kahtlemata on see objektiiv ka oma pildikvaliteedi poolest üks teravamaid ning seetõttu kannab see “G” märgistust nii enda nimes kui ka objektiivi peal. See on Sony lubadus Sulle, et tegu on tõeliselt hea toruga!

Kui ilmaolud peaksid ära keerama nagu Eestis tihtipeale juhtub, siis õnneks on Sony 70-200mm f/4 G OSS II tolmu- ja niiskuskindla disainiga, et saaksid nendes olukordades edasi jäädvustada ilma probleemita.

 

Telli Sony FE 70-200mm f/4 G OSS II — loomulikult Photopointist »

 


Juhul, kui Sul kohe piisavalt vabasid vahendeid, siis pakume võimalust kasutada mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi – nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

PS! Teeme vahetust – too enda enda vana fototehnika meile ja saad uue kaamera/objektiivi ostul isegi soodushinnast veel alla! Rohkem infot »

Kui makrofotograafia hakkas Sind huvitama, siis tõsisemalt saad sellega tutvust teha ja nippe õppida Eesti kõige suuremas fotograafia-alases õpikkonnas fotokursus.ee, mille kursuste hulgas on olemas Eesti makrofoto guru Urmas Tartese poolt koostatud “Makrofotograafia” e-kursus.

Photopoint on Sony fototehnika toodete ametlik ja pikaajaline partner Eestis. Photopoint.ee ostujuhid – ammuta inspiratsiooni ja teadmisi.

(166)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony FE 70-200mm f/4.0 G OSS II Macro objektiiv
  • 70–200 mm telesuumobjektiiv
  • Läbiva f/4.0 maksimaalse avaga
  • Kiire ja täpne XD lineaarmootor
  • Optiline SteadyShot pildistabilisaator
  • Sony E bajonetiga hübriidkaameratele
1999€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga