Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: Sony a77 hübriidkaamera

Sony a77 791.98€ on eriline peegelkaamera. Esiteks juba selle poolest, et see ei olegi tegelikult peegelkaamera. Kaamera tagant sisse vaadates ei näe läbi objektiivi paistva kadreeringu peegeldust, vaid OLED-ekraani. Sealt paistab terav, viivituseta ja sügavate värvidega elektrooniline pildiotsija, millele saab kuvada elektroonilise loodi ja säriinfo. Kes A77 kaamerat käes hoidma juhtub, saab otsekohe aru, et tegu on tõsise aparaadiga.  Juhtnuppude rohkus, eriliselt pöörlev LCD-ekraan ja pealmine taustvalgustusega LCD annavad sellest märku enne päästikule vajutamist. Pärast päästikule vajutamist on aga selge, miks see aparaat oma lähimatest konkurentidest – Canon EOS 60D 1168.15€, Nikon D7000 1015.65€ ja Pentax K-5 1218.98€ – mõnisada eurot kallim on. A77 on nimelt kiire. Väga kiire. Ja ma ei pea siin silmas mitte niivõrd sarivõtet, mida ma praktiliselt kunagi ei kasuta, vaid üleüldist toimimist ja eelkõige teravustamist.

Sellised on esmamuljed eile Photopointi jõudnud Sony A77 kaamerast 791.98€. Vaatame lähemalt ka:

Kaamera tuleb pakendatuna ebatavaliselt kõrgesse karpi.

Selles karbis on Sonyle omaselt veerand ruumist jäetud paksude kasutusjuhendite jaoks.

Juhendite alt paistab juba kaamera ise. Objektiivi jaoks vormitud lahter on tühi, kuna see ei ole objektiiviga komplekt

Karbis on: Sony a77 hübriidkaamera 791.98€, kaamerarihm, akulaadija, aku, USB-kaabel, toitejuhe, tarkvara CD ja kasutusjuhendid.

Paremal pool on kummist klappide all kõik ühendused.

Ülal välgusünkropesa ja kaugjuhtimispuldi pesa. Alla saab ühendada välise mikrofoni.

Siin on eraldi pesa välise toite jaoks.

Ning siin HDMI ja mini USB pordid.

Mälukaardiluuk avaneb ja iseäranis kinnitub eriti sujuvalt. Jääb tunne, nagu tõmmataks see magnetiga oma kohale tagasi.

Ülal välklambi juures on stereomikrofon. Nagu näha, on eraldi välja toodud nupp sari/aegvõtte jaoks.

1650 mAh mahtuvusega aku peab vastu 473 säritust ühe laadimiskorraga – kui kasutada kadreerimiseks pildiotsijat. LCD-ekraanilt kadreerides kestab aku üllataval kombel kauem – 530 säritust.

Selliste liigenditega LCD-ekraani ei ole seni peegelkaamerail olnud. Sony on ilmselgelt selle disainimisel võtnud eeskujuks NEX-seeria lisaliigendiga ekraanide konstruktsiooni.

A55 kaamera 812.32€ puhul ei saanud pööratavat ekraani filmimise/pildistamise suunas keerata. A77 puhul saab. 18-55 objektiiv, mis siin a77 ees figureerib, kuulub tegelikult Sony A65 kaamerale 812.32€.

Filmirežiim, 3D fotod, panoraamfotod… veel mõned aastad tagasi ei osanud keegi undki näha, et sellised asjad peegelkaamera programmirattal oma koha leiavad. Muidugi on siin uhkelt olemas ka 12 kaadrit sekundis sarivõte.

Poolläbipaistev peegel.

Peegli all olevale hoovale vajutades saab peegli ülemisse asendisse viia ning selle tagant paljastub sensor. Nii saab sensorit puhastada.

Ülemise LCD-ekraani taustvalgustus.

Digitaalne lood. Sellise loodi saab kuvada ka elektroonilisele pildiotsijale.

(521)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony a77 kere 24,3 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, SteadyShot INSIDE pildistabilisaator, poolläbipaistev fikseeritud peegel, 3" tolline kallutatav LCD ekraan, Live View, Full HD AVCHD video, 12 fps sarivõte, 3D Sweep panoraam, GPS
Canon EOS 60D kere 18 megapikslit, 22,3 × 14,9 mm CMOS sensor, 9 punktiga AF, 3" LiveView pööratav LCD monitor, DiG!C 4 protsessor, FullHD video, HDMI väljund.
Nikon D7000 kere 16,2 megapikslit, DX formaadis CMOS sensor, EXPEED 2 protsessor, tolmueemaldussüsteem, 3" LCD, NEF (RAW), FullHD video ja HDMI, Live View ja Full AF, ilmastikukindel korpus
Pentax K-5 kere 16,3 megapikslit, CMOS sensor, pildistabilisaator, 7 kaadrit/sek sarivõte, ISO 80 kuni 51 200, 3" LCD 921 000 piksliga, 1080 HD video, tolmueemaldus, Live View, digitaalne lood, HDR võte, ilmastikukindel kere
Sony a55 + 18-55mm Kit 16,2 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, BIONZ pildiprotsessor, SteadyShot INSIDE pildistabilisaator, poolläbipaistev fikseeritud peegel, 3" tolline kallutatav LCD ekraan, Live View, Full HD AVCHD video, 10 fps sarivõte, 3D Sweep panoraam
Sony a65 + 18-55mm Kit 24,3 megapiksliga Exmor APS HD CMOS sensor, SteadyShot INSIDE pildistabilisaator, poolläbipaistev fikseeritud peegel, 3" tolline kallutatav LCD ekraan, Live View, Full HD AVCHD video, 10 fps sarivõte, 3D Sweep panoraam
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga