Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

10 põhjust, miks vahetada vana Pentax uue Pentax K-3 vastu

 K-3-ads-visual-HD copy

Uusi peegelkaameraid tuleb pidevalt juurde – uued, paremad, ilusamad mudelid. Reeglina ei ole uus kaamera eelmisest mäekõrguselt üle – parendatakse mõnda omadust, heal juhul lisatakse midagi juurde. Seega tekib alati küsimus, miks ma peaksin oma olemasoleva kaamera üldse välja vahetama?

Kui Pentax tuli välja oma K-3 peegelkaameraga, siis tehti midagi hoopis muud. Nimelt lisati tonnide viisi uusi omadusi ja võimalusi, samuti parendati kaamera pea-aegu kõiki omadusi – tulemuseks ei ole mitte värskendus, vaid hoopis uus kaamera, mis ületab eelmised mudelid mäekõrguselt.

Alljärgnevalt toongi välja kümme sellist omadust, mille poolest uus Pentax K-3 oma eelkäijatest ja ka konkurentidest parem on. Seega kümme lihtsat aga olulist põhjust, miks vana peegelkaamera uue Pentax K-3-e vastu välja vahetada.

 

1. 92 tihendit ja magneesiumsulamist korpus!

Pentax on tuntud kui vastupidavate kaamerate tootjana. K-3 ei ole selle koha pealt erand. Või siiki – 92 tihendit teeb temast veelgi ilmastikukindlama kaamera, kui tema eelkäijad. See tähendab, et ainuke kes vihma, külma, rahet ning pussnuge karta võib, on kaamera omanik ise, sest Pentax K-3 on valmis igasugusteks ekstreemseteks keskkondadeks. Ja kui ma rääkisin pussnugadest, siis nii see ka on, sest Pentax K-3 on magneesiumsulamist korpusega, mis kaitseb tema õrnemat elektroonikat nagu keskaegset ratsarüütlit täisturvis. 

 

2. Uued liidesed ja ühilduvus

Pentax K-3 on videovõimekas. Ta filmib FullHD videot. Peamine sealjuures aga on see, et K-3 on varustatud stereomikrofoni sisendiga, mis tähendab seda, et videole lisaks saab salvestada kõrgekvaliteedilist heli, kasutades selleks kvaliteetset välist mikrofoni. Samuti on kaameral olemas kõrvaklappide väljund, mille abil saab filmimise ajal kontrollida heli kvaliteeti, mis videlõigule salvestub.

Ja et kogu see kvaliteetne, ent sealjuures ka mahukas pildi- ja videoinfo kiirelt arvutisse üle kanda, on tal arvutiga ühendamiseks USB 3.0 liides, mis on oluliselt kiirema andmeedastuskiirusega, kui tavaline USB 2.0.

 

3. Kaks mälukaardipesa

Enamasti oleme harjunud, et kaameral on üks mälukaardipesa. Pentax K-3 on aga varustatud lausa kahega ja neid saab kasutada mitmel erineval moel. Näiteks töötab kaamera ka siis, kui Te kasutate vaid ühte mälukaarti. Samas on kahte kaarti kasutades võimalus salvestada pildid erineva jaotuse järgi:

  1. mõlemale kaardile sama fail – nõnda on olemas tagavara, kui ühe mälukaardiga peaks juhtuma see, mida kõik kardavad – ta lakkab töötamast. 
  2. võib salvestada ühele mälukaardile JPEG faili ja teisele paralleelselt sama pildi RAW faili. 
  3. võib ju ka lihtsalt laiendada mälumahtu nõnda, et pildistatakse järjest – kui üks mälukaart täis saab, jätkab kaamera fotode salvestamist järgmisele kaardile.

 

4. 24MP madalpääsfiltrita CMOS sensor

 

Sellise keeruka omaduse taga on peidus sama keerukas ja imeline tehnoloogia. Kui tavaliselt on sensorite ees madalpääsfilter, mille tegelik funktsioon on pilt UDUSEMAKS teha, et ei tekiks moire’ effekti, siis Pentax on K-3-e sensori eest selle eemaldanud, et tagada teravam kujutis. Samas on lisatud tehnoloogia, mida saab valikuliselt sisse või välja lülitada ja seega vältida moire’ effekti.

 

5. 86000 piksline CCD sensoriga valgusmõõdik

Reeglina mõõdetakse valgust sektorite ehk segmentide kaupa (see on päris suur osa pildist). See aga tähendab, et valgust mõõdetakse üsna ebatäpselt, seda eriti keerukates valgussituatsioonides. Pikslitega sensor aga mõõdab iga pikslit eraldi, tagades seega täpsema mõõtmise ning seeläbi korrektsema särituse.

 

6. Valgustemperatuuri mõõdetakse aladena

Selleks, et pildil oleksid värvid kõik korrektselt, tuleb kaamera seadistustes õigeks panna WB (white balance) ehk valgustemperatuur. See info rakendatakse aga tervele pildile. See omakorda võib tähendada seda, et osa pildist on õige värviga, osa aga mitte. Näiteks toavalgus on soe ja õuevalgus külm – tulemuseks on kas korrektne õuevalguse värvus ja kollane toavalgus või korrektne toavalgus aga sinine õuevalgus.

Pentax K-3 suudab aga ühel pildil eristada mitut valgusallikat ja seada valgustemperatuur nõnda, et osa pildist on toavalguse ja osa õuevalguse järgi paigas.

 

7. Autofookussensoril on 27 mõõtmispunkti, milledest 25 on ristsensoriga

Need ülaltoodud numbrit tähendavad seda, et autofookus on ülikiire, ülitäpne ja seda ka halbades valgustingimustes, kus kaamerad tihti teravustada ei suuda.

 

8. Ühildub nutiseadmega

 

Pentax K-3 ühildub Flu Card abil sinu nutiseadmega ja ka sülearvutiga. Flu Card ise ei ole midagi muud, kui spetsiaalne SD kaart, millel on sees WiFi antenn. See aga võimaldab ühendada kaamera üle WiFi võrgu näiteks nutiseadmega ja seejärel saad rahulikult tugitoolis istuda ja pildistada oma nutitelefoni abil.

Sa saad vaadata pilti nutiseadmes, sest pilt kuvatakse enne pildistamist sinu nutiseadme ekraanile, sealt saad valida tervustamispunkti, muuta särituse parameetreid ja distantsilt ka kaamera päästa, ehk pilti teha. Samuti saad pildid otse nutiseadmesse laadida.

 

9. Kiire sarivõte

Kas sul on juhtunud, et mõni pilt on jäänud täpselt kahe kaadri vahele? Lihtsalt hetk on läinud ja kõik? 8,3 kaadrit sekundis tähendab seda, et naljalt sellist õnnetust enam ei juhtu. Olgu see siis sport, mänguhoos lapsed või lemmikloomad – pildile jäävad nad nüüd kõik.

 

10. Uus protsessor PRIME III

Kogu seda eelnevat aga võimaldab ja toetab uus protsessor. Digitaalne peegelkaamera on paljuski nagu arvuti. Selle sees on palju elektroonikat ja kõige keskmeks on aju ehk pildiprotsessor. See aju võimaldab kiiret säriaega, kvaliteetset videot filmida, kõrge tundlikkusega müravabasid pilte teha ja palju muud. 

Kõik see eelnev kokku, tõi Pentax K-3-le ka prestiižika TIPA 2014 auhinna kui “Parim ekspertkaamera” ning EISA auhindade jagamisel valiti K-3 parimaks edasijõudnute kaameraks.

 

11. Jah, tegelikult on üheteistkümnes põhjus ka!

photopoint-pentax-k3-tradeinB

Kui sa tood oma vana Pentaxi peegelkaamera praegu Photopointi, siis ostame selle sult tagasi ja uue Pentax K-3 saad 200-400 eurot odavamalt! Loe lähemalt selle võimaluse kohta siitsamast blogist.

 

Auhinnatud Pentax K-3 peegelkaamerad e-poes – www.photopoint.ee/K-3

 

(1430)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Pentax K-3 kere
  • 23,4-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • Keresisene pildistabilisaator
  • Madalpääsfiltrita sensor, AA filtri simulatsioon
  • FullHD 1920 × 1080 50i videosalvestus
  • Tolmu- ja ilmastikukindel kere
Pentax K-3 Premium Edition hõbedane 23,4 megapiskliga CMOS sensor, sensori stabilisaator ja tolmueemaldus, 27-punktiga AF, FullHD videosalvestus, 8,3 kaadrit/sekundis sarivõte, 3,2" LCD ekraan, USB 3.0, kaks SD kaardipesa, AA filtri simulaator, tolmu- ja ilmastikukindel kere
Pentax K-3 + 18-55mm WR Kit
  • 23,4-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • Keresisene pildistabilisaator
  • Madalpääsfiltrita sensor, AA filtri simulatsioon
  • FullHD 1920 × 1080 50i videosalvestus
  • Tolmu- ja ilmastikukindel kere
Pentax K-3 + Tamron 17-50mm f/2.8
  • 23,4-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • Keresisene pildistabilisaator
  • Madalpääsfiltrita sensor, AA filtri simulatsioon
  • FullHD 1920 × 1080 50i videosalvestus
  • Tolmu- ja ilmastikukindel kere
Pentax K-3 + 50mm f/1.8
  • 23,4-megapiksline APS-C CMOS sensor
  • Keresisene pildistabilisaator
  • Madalpääsfiltrita sensor, AA filtri simulatsioon
  • FullHD 1920 × 1080 50i videosalvestus
  • Tolmu- ja ilmastikukindel kere
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga