Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Ricoh WG-4 GPS veekindel kompaktkaamera toob paindlikumad pildistamisvõimalused

ricoh-wg-4-11

Jaapani kaameratootja Ricoh esitleb täna uut vee- ja põrutuskindlat kompaktkamaerat Ricoh WG-4 GPS. Tegu on seni Pentaxi kaubamärki kandnud populaarse kaameraseeria 15-nda generatsiooni esindajaga. Ehk teisisõnu: täiustatud versiooniga eelmisel aastal esitletud Pentax WG-3 GPS kaamerast.

Ricoh WG-4 GPS on taustvalgustusega 16 MP CMOS sensoriga ja f/2.0 maksimaalse avaga kaamera, mis suudab pildistada 14 m sügavusel vee all, talub kukkumisi 2 m kõrguselt, peab vastu 100-kilosele survele ja funktsioneerib vabalt kuni -10°c külmas. Objektiivi maksimaalne vaatenurk on omas klassis üks laiemaid – 25mm (35 mm ekvivalendina). WG-4 GPS esipaneelil on lisaks 1 cm makrovõtteid hõlbustavatele LED-lampidele ka veel LCD-ekraan, millele saab kuvada kellaaega, kõrgust või rõhku. Kaameral on digitaalne lood, elektrooniline kompass ja muidugi ka GPS, mis lisaks pildi koordinaatidele suudab salvestada ka kaamera liikumise trajektoori

Uus WG-4 ei erine eelmise aasta mudelist kuigipalju. Välisteks muudatusteks on Pentax logo vahetamine Ricohi vastu ning teistsugune värvivalik – juhtnupud ja kõik muu on senisega võrreldes identne. Seesmiselt kannab WG-4 endas täpselt sama riistvara kuid lisab senisele mudelile uued režiimid paindliku pildistamise jaoks. Säriajaprioriteet lubab pildistajal valida säriaja, mispeale jääb automaatika hooleks ava ja ISO. USER režiimi saab pildistaja aga salvestada enda jaoks mingis kindlas pildistamisolukorras vajalikud seaded, et neid siis kiirelt pildiprogrammide menüüst valida saaks.

Ricoh WG-4 – soodsam versioon ilma GPS-ita

wg4_silver_002 copy

Ricoh WG-4 GPS kaameraga koos tuleb ka WG-4 kaamera. Nagu juba nimekujust aru võib saada, ei leia selle seest GPS-kiipi. Samuti ei ole sel ka baromeetrit, elektroonilist kompassi ega lisaekraani esipaneelil. Kõige muu poolest on WG-4 identne oma GPS-kiibiga kaaslasega.

Ricoh WG-4 GPS ametlikuks jaehinnaks Eestis saab olema 329€. WG-4 saab maksma 279€. Mõlemad hinnad on 20€ võrra soodsamad kui Pentax WG-3 kaamerate aastatagused hinnad.

Ricoh WG-4 tootefotod

ricoh-wg-4-1

ricoh-wg-4-5

ricoh-wg-4-4

ricoh-wg-4-3

ricoh-wg-4-7 copy

ricoh-wg-4-2

ricoh-wg-4-10

ricoh-wg-4-12

ricoh-wg-4-11

ricoh-wg-4-8

 

 

Ricoh WG-4 GPS ametlik pressiteade

6. veebruar 2014 

RICOH WG-4 ja RICOH WG-4 GPS

Tipptasemel veekindlad digikompaktkaamerad suudavad pildistada kuni 14 meetri sügavusel vee all 

RICOH IMAGING COMPANY, LTD. annab teada, et toob müügile RICOH WG-4 ja RICOH WG-4 GPS digikompaktid. Tegemist on tunnustatud WG tooteseeria tippmudelitega, mis on äärmiselt vee- ja löögikindlad ning pakuvad kvaliteetset pildistamist välitingimustes ja vees.

WG-4 ja WG-4 GPS on eeskujulikult veekindlad (kuni 14 meetri sügavusel vee all) ja kukkumiskindlad kuni kahe meetri kõrguselt. Kaamerad pärivad eelkäijate libisemiskindla disaini ning lisavad valikusse uusi värvitoone, mis on looduses kergemini märgatavad. Lisaks on kaamerad varustatud valgusjõulise neljakordse suumiga objektiiviga (maksimaalne ava f/2.0 lainurga puhul) ja tundliku tagantvalgustatud CMOS pildisensoriga, mis jäädvustab kvaliteetseid, madala mürasusega pilte ka vees, öösel ja spordivõistlustel siseruumides. Kaamerat on mitmekülgselt uuendatud ja täiustatud, et tagada muuhulgas kiirem autofookuse töö, parem pildikvaliteet vee all jäädvustades ning lisandunud on USER režiim kasutaja meelepäraste pildistusseadistuste salvestamiseks. Välitingimustes pildistamise lihtsustamiseks on saadaval hulk eraldi müüdavaid tarvikuid. Näiteks pakutakse kleebitavat kaamerakinnitust ja leistangi külge käivat kaamerakinnitust, mis lubavad jäädvustada põnevaid videolõike kasutades pildistabilisaatorit ja Full HD videosalvestust (1920 × 1080 pikslit).

RICOH WG-4 GPS mudel on varustatud GPS mooduliga, mis salvestab koordinaadid ja reisilogi tehtud piltidesse ning pakub lisaks muid GPS-ga seotud funktsioone nagu õhurõhk/kõrgus/sügavus ja digitaalne kompass.

Peamised omadused

 1. Vastupidav konstruktsioon pildistamiseks kuni 14 meetri sügavuses vees kuni 2 tundi järjest

Täielik veekindlus lubab WG-4 ja WG-4 GPS abil pildistada kuni 14 meetri sügavuses vees kuni kaks tundi järjest (ekvivalendina IPX8 või JIS Class 8). Lisaks on kaamerad löögikindlad kukkumise eest kuni kahe meetri kõrguselt, *tolmukindlad (ekvivalendina IPX6 või JIS Class 6), ** külmakindlad kuni -10°C,** ja purunemiskindlad kuni 100kg jõu suhtes.** Need omadused muudavad kaamera usaldusväärseks kaaslaseks välitingimustes.

* Mõõdetud RICOH IMAGING testimise standardite järgi (2 meetri kõrguselt 5 cm paksusele vineerile), vastab Method 516.5-Shock meetodile MIL-Standard 810F testis.

** Mõõdetud RICOH IMAGING testistandardite järgi.

 2. Valgusjõuline suumobjektiiv ja uusimad pilditöötlustehnoloogiad eeskujuliku pildikvaliteedi tagamiseks

Kõrge sooritusvõimega optiline suumobjektiiv on maksimaalse f/2.0 avaga (lainurk), et jäädvustada selgeid, minimaalse mürasusega pilte ka hämaras. Neljakordne suum katab 35mm kaamera ekvivalendina 25-100mm fookuskaugused ning on sobib erinevateks olukordadeks alates makrovõtetest kuni kaugete maastikeni. Uuendatud AF algoritm tagab oluliselt kiirema autofookuse töö lähivõtetel. Veealustes võtterežiimides toimub automaatne pildiandmetest lähtuv värvide ja kontrastsuse optimeerimine: punased varjundid, mis tavaliselt vee all jäädvustades kaotsi lähvad, on võimendatud ning vees esinev kontrastsuse kadu saab kompenseeritud. Tulemuseks on teravamad, selgemad pildid.

 3. Põhjalik pildistusrežiimide valik

Lisaks esmakordselt WG seerias kasutusel olevatele USER ja säriajaprioriteediga režiimidele pakuvad WG-4 ja WG-4 GPS võimalust kasutada kokku 29 erinevat pildistusrežiimi. Säriajaprioriteediga režiimis valib kaamera optimaalse särituse tagamiseks automaatselt ava ja ISO tundlikkuse lähtudes kasutaja poolt valitud säriajast. USER režiimis saab kasutaja pildistada eelsalvestatud isiklike seadistustega. Lisaks valib Auto Picture programm automaatselt 16 erineva stseeniprorgrammi hulgast sobivaima. Lai pildistusprogrammide valik tähendab, et pildistaja leiab alati parima programmi iga objekti ja olukorra jäädvustamiseks.

 4. Kõrge sooritusvõimega tagantvalgustatud CMOS pildisensor

WG-4 ja WG-4 GPS on varustatud tipptasemel tagantvalgustatud CMOS pildisensoriga. Sensori eripäradeks on kõrge tundlikkus, madal mürasus ja kiire pildiandmete lugemine. Kõrge sooritusvõimega pildiprotsessor tagab ISO 6400 tundlikkuse ja 16 megapikslise eraldusvõime. Lisaks pakuvad need mudelid arenenud pilditöötlusfunktsioone, tagades teravad, selged ja kõrge lahutusvõimega pildid. Lisaks on kaamerad selline öövõtterežiim, mis jäädvustab ühest stseenist mitu kaadrit ja kombineerib neist ühe värinavaba liitpildi.

 5. Pildistabilisaator teravate piltide saamiseks

WG-4 ja WG-4 GPS stabiliseerimissüsteem kombineerib endas sensori nihutamisel põhineva SR (Shake Reduction) mehhanismi ja digitaalse SR režiimi. Tulemusena vähendab kaamera kätevärina mõju efektiivselt ning seda ka sellistes oludes, kus kaamera värisemine võib pildi rikkuda (nõrgalt valgustatud kohad, päikeseloojangu jäädvustamine jne).

 6. Kuus makrotuld lähivõtete lihtsustamiseks

WG-4 ja WG-4 GPS objektiivi ümber olevad kuus LED makrotuld pakuvad eredamat ja ühtlasemat valgustust Digital Microscope programmis***. Tänu makrotuledele on ekraanil selgelt näha sellised objektid ja nüansid, mis palja silmaga vaadates tavaliselt märkamatuks jäävad. Funktsioon tõstab LED makrotulede eredust võtte hetkeks, aidates sellega jäädvustada teravamaid pilte. Lisaks aitavad LED tuled kasutajat autoportree jäädvustamisel, andes infot näo asukoha kohta kaadris. LED tulesid saab pimedas ka taskulambina kasutada.

*** Digital Microscope programmis on pildi pikslite arvuks fikseeritud 2 megapikslit (16:9 külgede suhtega).

 7. Full HD videosalvestus

WG-4 ja WG-4 GPS salvestavad H.264 vormingus Full HD videolõike, mis jäädvustatakse mõõdus 1920 × 1080 pikslit kaadrisagedusega 30 kaadrit sekundis. Kaameral on ka kiirvideo programm****, mis võimaldab näiteks jäädvustatud liikumist aegluubis esitada. Heliga Full HD videolõikude nautimiseks televiisoris on kaameral micro-HDMI (Type D) pesa.

  **** Selles programmis salvestatakse video fikseeritult HD mõõdus (1280 × 720 pikslit).

 8. Suur 3-tolline LCD ekraan

Need WG seeria mudelid on varustatud suure, kõrge lahutusvõimega 3-tollise LCD ekraaniga, millel on 460 000 pildipunkti ja 16:9 külgede suhe. Ekraanile kantud AR (Anti-Reflection) kate vähendab tüütuid peegeldusi ja helke ning tagab terava ja selge pildi ka päikesevalguses. Kuna ekraani vaatenurk on 170° nii horisontaalis kui ka vertikaalis, saab kaamerat mugavalt kasutada ka madala või kõrge võttepunkti korral.

 9. GPS funktsioon ja õhurõhu/kõrguse/sügavuse näit (ainult WG-4 GPS)

WG-4 GPS on varustatud keeruka GPS mooduliga, mis lisab pildi infosse koordinaadid, salvestab automaatselt reisi logi ja seadistab kaamera kella. Kaamerasse on integreeritud ka rõhusensor ja digitaalne kompass. Nende abil saab kasutaja jälgida õhurõhku, kõrgust merepinnast/sügavust vee all ja pildistamise suunda. Mainitud andmed salvestatakse ka pildifaili infosse.

 10. Muud omadused

  • Väike lisaekraan esipaneelil, mis näitab aega, õhurõhku ja kõrgust (ainult WG-4 GPS)
  • Kaks distantspäästiku vastuvõtjat (kaamera ees ja taga) signaali paremaks vastuvõtmiseks
  • Digitaalne lood kaamera kaldenurga kontrollimiseks
  • Kaasas karabiinrihm kaamera kinnitamiseks seljakoti või varustuse külge
  • 12 digitaalfiltrit
  • Kaameras saab kasutada Eye-Fi traadita võrguga SD mälukaarte.

 Eraldi müüdavad tarvikud

  • O-CC135 kaamera vutlar: kinnitamiseks rihma külge (vööaas)
  • O-CC1352 kaitseümbris: kaamera kaitseks mustuse ja kriimude eest
  •  O-LA135 läätseadapter: võimaldab laiendada kaamera vaatenurka DW-5 RICOH lainurkkonverteri abil (eraldi müüdav), fookuskaugus 35mm ekvivalendina on sellisel juhul 22mm.
  •  O-ST1352 ujukrihm: ei lase kaameral vees põhja minna
  •  O-CM1471 WG kleebitav kinnitus: Tugeva liimpinnaga kinnitus lubab kaamera paigaldada selliste objektide külge nagu kanuu, kiiver jne.
  •  O-CM1472 WG torukinnitus: Võimaldab kinnitada kaamera jalgratta leistangi, raami jne külge.
  •  O-CM1473 WG iminapaga kinnitus: Korduvalt kasutatav kinnitus sobib tasapinnalistele objektidele nagu näiteks kanuu, auto jne. Vajadusel asendab ka statiivi.
  •  O-CH1470 WG hoidja: Kaamera hoidja kõigile WG-seeria mudelitele. Võimaldab kinnitada tarvikuid.

Sobivus: WG-1, WG-2, WG-3/WG-3 GPS, WG-10, WG-4/WG-4 GPS, WG-20

Kasutatavad tarvikud: O-CM1471, O-CM1472, O-CM1473

  •  O-CM1474 WG varuosad 1: Kahepoolne teip O-CM1471 jaoks
  •  O-CM1475 WG varuosad 2: Varumutter O-CM1471, O-CM1472 ja O-CM1473 jaoks.  
  •  O-CM1476 WG varuosad 3: Tagavara kummilint O-CH1470 jaoks.

 

(1230)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga