Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Fujifilm Instax mini EVO on kõik, mida kiirpildikaamerast oskad ihaldad

Instax (kiirpildi)kaamerad on kõige populaarsemad eelkõige noorte seas, kuid nendes on retroliku hõngu, mida ka vanem generatsioon ära tunneb.

Nende hulgast leiab ka Fuifilm Instax Mini EVO, mis on filmikaamera välimusega, aga tänapäevase tehnoloogiaga varustatud kiirpildikaamera.

Tehnika huviliste seas pälvis just see mudel 2022. aasatal Reddot disainiauhinna ja iF finalisti koha ning mul avanes Photopointi foto- ja videotehnika rendi abil võimalus seda lähemalt proovida.

Fujifilm Instax Mini EVO kiirpildikaamerast lähemalt

Oma välimuselt on Instax Mini Evo väike hübriid-kiirpildikaamera retrolik. Vaatamata raskena tunduvale välimusele on kaamera siiski tehtud plastikust, mis teeb selle kaasas kandmise väga mugavaks.

Sellel kiirpildikaameral puudub küll pildiotsija, aga selle eest on olemas 3” TFT LCD ekraan. Lisaks on kaameral olemas 28 mm fikseeritud lainurk ja f/2.0 avaga objektiiv. Vastavalt tingimustele kasutab Instax Mini Evo pildi tegemisel ka välku, mida soovi korral saad välja lülitada.

Kaamerakere all on ka klassikaline 1/4 keere, et seda statiivi külge panna. Lisaks on Evol olemas ka cold-shoe liides, kuhu saab kinnitada soovi korral erinevaid tarvikuid – näiteks LED valgusti.

Fujifilm Instax Mini Evo kiirpildikaamera

Fujifilm Instax Mini Evo kiirpildikaamera

Fujifilm Instax Mini Evo sisemällu mahutab kuni 45 pilti, aga olemas on ka microSD/microSDHC mälukaardi pesa, mille kasutamisel saad tunduvalt rohkem pilte salvestada ja hiljem välja trükkida.

Kiirpildikaamera kasutab välja trükkideks Instax Mini paberit, mille suurus on 62 x 46 mm ehk kogu pilt raamiga on umbes tavalise pangakaarti suurune. Instaxi filmid toimivad filmiilmutus põhimõttel ehk mingeid tindikassette pole vaja muretseda.

Enda loovuse väljendamiseks saab kombineerida 10 filmi ja 10 filtrit efekti ning kokku saab teha kuni 100 erinevat kombinatsiooni. Sellega enda loovuse väljendamine veel ei lõppe, sest poelettidelt on võimalik leida erinevate värviliste raamidega paberikassette.

Fujifilm Instax Mini Evo kiirpildikaamera

Kaamera fookuspunkt on keskel ja sätetest on võimalik lisada näo leidmine fokusseerimiseks. See tuleb eriti kasuks kui ei tee lähedalt pilti, vaid subjekt on natukene kaugemal.

Võimeline on kaamera teravustama pilti alates 10 cm kuni lõpmatuseni, mis on eriti kasulik lähivõtete tegemisel.

Instax Mini Evo vutlar

Photopointi esinduskauplusest ostetud või veebikaubamajast tellitud Fujifilm Instax Mini Evo komplektis on kaasas laadimisjuhe ja ka kaelarihm.

Fujifilm Instax Mini Evo vutlar

Fujifilm Instax Mini Evo vutlar

Kaamera kaasas kandmiseks saab eraldi juurde osta ka Instax Mini Evo vutlari. Üheks ebamugavuseks on vaid see, et vutlarile endale ei anna rihmasid külge panna nii et kui kaamera sellest välja võtta, siis tuleb leida vutlarile koht hoiustamiseks.

“mini EVO” nutirakendus

Instax Mini Evo kiirpildikaamerast viimase võtmiseks tasub oma nutiseadmesse kindlasti alla laadida tasuta rakendus nimega “mini Evo”. Peale selle, et saad kohe välja prinditud pildid digitaalselt nutiseadmesse laadida on sellel veel mitmeid kasulikke funktsioone.

Üks üllatavamaid neist oli telefoniga kaamera kaugelt juhtimine ja päris ajas (realtime) kaadri nägemine. Pärast piltide printimist saab pildid digitaalselt telefoni alla laadida ja sisemällu jäävad veel 45 viimati prinditud pilti.

Teisi välja printimata pilte tuleb, aga kaardilugeja abiga arvutisse tõsta. Päris äge on ka see, et äpis saab välja trükkimiseks valida ka teisi telefoni galeriis olevaid fotosid, mis ei ole Instax Mini Evo abil tehtud.

Fujifilm Instax Mini Evo kiirpildikaamera

Lisaks printimisele saab valida “Natural” ja “Rich” värvirežiimi vahel: “Rich mode” jätab pildi kontrastsemaks ning värviküllasemaks ja “Natural” mahedamaks. 

Fujifilm Instax Mini Evo aku

Erinevalt näiteks Fujifilm Instax Mini 12 mudelist kasutab Instax Mini Evo sisseehitatud laetavat liitiumakut.

Vanemad Evo versioonid kasutavad laadimiseks micro-USB’d, kuid 2023. aastal välja tulnud pruuni versiooniga vahetati see USB-C vastu ning ka uuematel mustadel versioonidel on ka juba olemas USB-C.

Fujifilm Instax Mini Evo kiirpildikaamera

Ühe laadimiskorraga suudab väike kiirpildikaamera printida kuni 100 pilti. Uuesti täis laadimine võtab aega umbes 2-3 tundi.

Kuigi Fujifilm on andnud soovituslikuks töötemperatuuriks 5 kuni 40 kraadi, siis sai Evo ka kargema ilmaga üldiselt hakkama, kuid panin tähele, et peale päästiku vajutust läks kaameral rohkem aega pildi ära tegemiseks.

Fujifilm Instax Mini Evo kiirpildikaamera

Fujifilm Instax Mini Evo kasutuskogemus

Panin kohe alguses tähele, et nuppude ja menüü navigeerimine oli segane, kuid nagu ikka uute vidinate puhul, siis pärast mõningast kasutamist muutus kõik loogiliseks.

Kasutusperioodi vältel tekkisid mul ka enda lemmik filtrite kombinatsioonid ja neist kolm sai lisada lemmikuteks. Nii säästsin aega ja närve, sest tihtipeale võis filtrist üle minna ning seda otsima jääda.

Esmakordselt pildistades ei pannud ma tähele, et võimalik on muuta säritust ehk paljud mu pildid olid ülesäritatud. Kaamera sisselülitamisel on LCD ekraanil kõige vasakul kenasti näha üldsätteid–säritus, välgu režiim, makrofoto ja valgus tasakaal.

Odavamatel Insax mudelitel nagu Instax Mini 12 on kõik automatiseeritud ja tuleb vaid päästikule vajutada. Instax Mini Evo puhul saad, aga enne pildi tegemist kaadrit nii näha kui sätete abil lõpptulemust muuta.

Fujifilm Instax Mini Evo kiirpildikaamera

Kas Instax Mini Evo kaamerale on vastast?

Ainuke Instax mini EVO kaamerale võrdne kaaslane/vastane on Fujifilmi enda Instax mini LiPlay.

Välimuselt on mõlemad hübriidid täiesti erinevad, sest Instax mini LiPlay on mahedamates toonides ja futuristlikum, kuid samamoodi plastik korpusega. Lisaks saab piltidele lisada juurde heli, mis prindil on QR koodiga kättesaadav.

Kui Instax Mini Evo mudelil leidub mitmeid erinevaid nuppe nii printimiseks, filtrite lisamiseks kuia pildistamiseks, siis LiPlay’l need puuduvad. Muuhulgas on Instax Mini LiPlay külje peal kolm nuppu, millele saab määrata erinevad funktsioonid. 

Fujifilm Instax Mini Evo kiirpildikaamera

Kokkuvõtteks

Fuifilm Instax Mini EVO puhul on peale kerge ja retroliku hübriid-kiirpildikaamera tegu ka kaasaskantava taskuprinteriga, sest sellega on võimalik ka teisi telefonis redutavaid pilte välja lasta.

Fujifilm Instax Mini Evo kiirpildikaamera

Pea ühelgi teisel kiirpildikaameral ei ole võimalust nii palju erinevaid funktsioone täita. Rääkimata äpist, mille kasutamisel kaugjuhtides saab reaalajas vaate sisse panna ja end koos sõpradega meelepäraselt pildile sättida. 

 

Fujifilm Instax Mini Evo – minu poolt kindel ostu soovitus ››

 


Kui vajad erinevate lühiajaliste foto- või videoprojektide teostamiseks tippkvaliteediga tehnikat, siis vaata meie foto- ja videotehnika rentiPhotopoint.ee ostujuhid – ammuta inspiratsiooni ja teadmisi.

(89)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Fujifilm Instax Mini Evo USB-C, must
  • Hübriidne digitaal- ja kiirpildikaamera
  • Kasutab Instax Mini pabereid
  • Foto suurus: 62 × 46 mm
  • 3-tolline värviline TFT LCD ekraan
  • Sisemälu 45 fotole & microSD pesa
199€209€
Fujifilm Instax Mini Evo, pruun
  • Hübriidne digitaal- ja kiirpildikaamera
  • Kasutab Instax Mini pabereid
  • Foto suurus: 62 × 46 mm
  • 3-tolline värviline TFT LCD ekraan
  • Sisemälu 45 fotole & microSD pesa
199€209€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga