Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Dpreview pani proovile Olympus OM-D E-M1X hübriidkaamera videorežiimi

Olympus on olnud juba pikemat aega justkui varjusurmas ning mägesid liigutavaid uudiseid ei ole nende poolt tulnud. Uuest kaamerast levima hakanud kuuldused viisid aga Olympuse aktsiad üles, sest arvestades asjaolusi peavad nad välja tulema revolutsioonilise kaameraga, et jõuda järgi hübriidkaamerate turuliidritele.

Nüüdseks on uue Olympus OM-D E-M1X kaamera esimesed eksemplarid välja saadetud ning mainekad väljaanded on asunud kaamerat testima ning sellest ka täpsemalt kirjutama. Kui jaanuari lõpus pani dpreview proovile uue kaamera autofookuse ning pildikvaliteedi, siis nüüdseks on jõudnud järg videovõimekuse juurde.

Dpreview alustas testi Cinema 4K video testimisega, mis valmistas esmapilgul kohe väikese pettumuse just kaadrisageduse osas, mis on vaid 24 kaadrit sekundis. Olympuse kodulehe tooteandmete osas peaks Cinema 4K pildiresolutsiooniga jääma andmetihedus 237Mb/s juurde kuid reaalsetes testides see paraku nii ei olnud. Sellest hoolimata on pildikvaliteet väga hea ning kindlasti ka parem eelmisest mudelist.

Videopildi stabiliseerimiseks on Olympusel erinevad seadistused ning seda on võimalik kohandada vastavalt vajadustele. Ometigi lisa, mis peaks tegema videopildi stabiilseks ning ilusaks, toob sisse hoopis imeliku pildimoonutuse. Pannes stabiliseerimise teiselt funktsioonilt esimesele, tuleb sisse väike “crop” ent stabiliseerimine muutub oluliselt nauditavamaks ning veider pildimoonutus kaob.

Sarnaselt konkurentidele on ka Olympusel “flat” pildiprofiil, mis annab järeltöötluses rohkem võimalusi värvide korrigeerimiseks ning suure lisana on kaameral ka “timelapse” pildistamise võimalus, mille kaamera hiljem automaatselt üheks klipiks kokku paneb. See säästab oluliselt aega ning vähendab järeltöötlusele kuluvat aega.

Lisaks eelpool toodule testis dpreview ka Olympus E-M1X autofookust, mida on oluliselt täiustatud. Huvitavate lisadena suudab Olympyse automaatfookus fookuses hoida ka lendavat lennukit või sõitvat autot.

Lisaks eelpool mainitule testis DpReview ka uue Olympuse kaamera mikrofoni, menüüsid ning Full HD pildikvaliteeti, millega saate lähemalt tutvuda SIIT.

Üha enam populaarsust koguvate YouTuberite seas võib Olympus E-MX näol olla tegemist ideaalse kaameraga just selle sujuva autofookuse ning heade tehniliste andmete poolest. Kindlasti leiab selle kaamera oma fotokotist ka mõni spordifotograaf.

 

Photopoint Blogi: Olympus esitleb profiklassi hübriidkaamerat OM-D E-M1X

Allikas: Dpreview

(151)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga