Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

DJI Mini 3 Pro suudab pakkuda rohkem, kui oled valmis vastu võtma

DJI tuli selle aasta maikuus välja oma uue kuuma drooniga, mis sai nimeks Mini 3 Pro ja tegi võimekuselt märkimisväärse hüppe, kui võrrelda seda DJI Mini 2 mudeliga. Pisut pikem lennuaeg, parem ja suurem sensor, võimalus pöörata kaamera vertikaalasendisse – need on kõigest mõned märksõnad, mis teevad Mini 3 Pro nii heaks, et pidin selle ka omale soetama.

Kindlasti tekib kohe küsimusi, et miks mitte hoopis DJI Air 2? Eriti, kui mul lisaks Mini 3 Pro droonile on olemas DJI FPV Combo ning varasemalt olen saanud lennata selliste droonidega nagu Mavic 2 Pro, Mavic 2 Zoom, Air 2, esimese generatsooni Mavic Pro. Just need kogemused aitavad luua head võrdluspilti.

 

Miks DJI Mini 3 Pro?

DJI Mini 3 Pro puhul algas kõik sealt, et ma tahtsin omale reisil käimiseks osta drooni, millega oleks peamiselt mugav pildistada. Jah, FPV on mul olemas, aga selle kaasas vedamiseks on vaja drooni ennast, prille, pulti ja akusid, sest ühe akuga on lennuaeg ~10 minutit. Isegi, kui need kõik mahuvad ühte kohvrisse ära, siis väga ei kujuta ette sellega välismaal puhkamas käimist.

DJI Mini 3 Pro

Mõte osta Mini 3 Pro tuli umbes üks kuu pärast seda, kui see turule jõudis. Soovisin drooni mis oleks väike ja teeks hästi pilti, aga DJI Pro seeria omad on liiga suured ja kallid. Seetõttu võrdlesingi omavahel DJI Air 2 ja DJI Mini 3 Pro drooni ning sain väga ruttu aru, et Mini 3 on minu jaoks palju parem valik ja ka hind oli märkimisväärselt soodsam.

DJI Mini 3 Pro
DJI Mini 3 Pro

Minu 30L kaamerakotti oleksid mõlemad oma lisaakudega ilusti ära mahtunud, aga nagu ikka – mida kergem varustus seda parem. Minu jaoks on Mini 3 Pro puhul kõige aluseks ikkagi selle kompaktsus ja mida sellise suurusega droonist kätte on võimalik saada.

 

Mini 3 Pro vs Air 2

Põhiliselt võrreldakse Mini 3 Pro drooni DJI Air 2 versiooniga, kuna need on omavahel kõige lähedasemad ja kõige loogilisemad konkurendid. Mini 3 Pro mudelil on sensor suurem (ligikaudu 30% suurem kui Air 2’l).

Tehniline võimekus on ka sama ehk video kuni 4K60 ning pilte saab teha mõlema puhul 48MP reziimis. Samuti on mõlemal sama pikk lennuaeg (kuni 34 minutit) ning samasugune vastupidavus tuulele ehk kuni 38kmh. Samad või isegi paremad võimalused väiksemas keres ja väiksema hinna eest – tundub väga ülekaalukas võit Mini 3 Pro kasuks. Vähemalt minu arust :)

 

Väike aga tugev

Selle ülevaate kirjutamise hetkel olen jõudnud DJI Mini 3 Pro drooniga lennata neljal korral, millest ühel päeval oli äärmiselt tuuline ilm. Lisaks, et teha droonile elu veel raskemaks, siis läksin sellega omakorda veel lendama randa.

DJI Mini 3 Pro

Ma küll ei vaadanud, kui kõva tuul parasjagu oli, kuid sellegipoolest ma kaalusin väga hoolega, kas ma ikka hakkan proovima. Esialgu väga ettevaatlikult tõusin pea kohale ära, aga droon ei teinud teist nägugi. Hästi õrnalt hakkas see metsa poole triivima ligikaudselt 70-80 meetri kõrgusel. Alles 100 meetri peal andis Mini 3 Pro tugeva tuule hoiatuse, kuigi pealtnäha tundus olevat kõik korras, sest lendamise ajal ei olnud tuul takistuseks.

Siinkohal tuletan jälle meelde, et tegu on drooniga, mis mahub kenasti ära peopessa. Mida väiksem droon, siis seda väiksem ka vastupidavus tuulele, kuid Mini 3 Pro puhul ei näinud ma mingit probleemi.

 

DJI Mini 3 Pro aku vastupidavus

DJI on lubanud aku kestvuseks 34 minutit, mida olen ka juba näinud ning tegelikult suudab see droon arvutada ligikaudse lennuaja vastavalt tuulele ja kaugusele stardipunktist. Tuulevaiksel ajal iseenda kohal hõljudes olen näinud ligikaudset järelejäänud lennuaega isegi 39 minutit ja sellel hetkel oli akut alles 88%. Seega 34 minutit lennuaega on väga reaalne ja olen selle ka iga kord saavutanud.

DJI Mini 3 Pro

Olles paar kuud lennanud FPV mudeliga – mille ühe aku kestvus on ligikaudu 10 minutit – olen juba ära harjunud kiire tempoga. Aku kestab vähe ja kaadrid peab kuidagi nobedalt kätte saama.Kui minu Mini 3 Pro kohale jõudis ja esimest korda sellega lendama hakkasin, siis juba poole aku peal avastasin, et mul said ideed pildistamiseks ja filmimiseks otsa.

Alguses juba vaikimisi arvestasin, et lisaakud tuleb nagu nii juurde soetada, aga nüüd ma mõtlen veel, kas ma lähen neid ostma. Lisaakud tulevad kindlasti kasuks, kui olla välismaal matkamas selliselt, et puudub ligipääs seinapistikule, aga siin Eestis peale tööpäeva lõppu kuskil lendamas käies ma enda puhul eriti suurt vajadust ei näe.

DJI Mini 3 Pro

Akut ennast saab laadida läbi drooni USB-C pesa ja tänapäeval on juba kõigil olemas sellise pistikuga seinalaadija koos juhtmega. Ühest asukohast teise liikudes saab näiteks hoida seda akupanga küljes laadimas ja kuna droon ise on ka imepisike, siis see mahub igale poole ära. Muide, 20W laadijaga laeb ühe aku nullist sajani täis umbes 1 tunniga.

DJI toodab tegelikult Mini 3 Pro mudelile ka suurema mahutavusega akut, millega saab lennuaega pikendada kuni 47 minutini. Paraku läheb see vastuollu Euroopa nõuetega, sest ületab oma kategooria maksimaalset lubatud stardimassi. Mul isiklikult oleks sellise aku vastu huvi olnud küll.

 

Vertikaali pööratav kaamera

Võimalus pöörata kaamera vertikaalsesse asendisse on minu arust Mini 3 Pro puhul just see kõige suurem tähelepanu püüdev trikk. Kõige kasulikum on see näiteks Instagrami sisuloojatele või fotograafidele, kes tahavad oma objektist pilti teha just püstises asendis.

DJI Mini 3 Pro
DJI Mini 3 Pro

Kindlasti saaks sama kadreeringu saaks välja lõigata ka landscape reziimiga fotost, kuid sellega kaotaks poole kvaliteedist. Pooled pildid, mis ma olen jõudnud juba teha, ongi olnud püstises asendis, sest minu jaoks on võimalus kasutada selliselt tervet sensorit väga põnev ja kasulik.

Kõik tavalised pildid – mis ei ole panoraamid – olen teinud 48MP reziimis. Ühe raw-faili suurus on keskmiselt 98MB ja töödeldud pildifaili suurus 30-35MB. Täiesti hämmastav, pole veel jõudnud sellest üle saada, sest olen harjunud poole väiksemate pildifailidega.

 

Kokkuvõte

Väikesel ja võrdlemisi odaval DJI Mini 3 Pro droonil on olemas kõik tippseeria funktsioonid: D-Cinelike 4K60, 48MP pildireziim, palju panoraampiltide võimalusi, Active Track 4.0 (mida jõudsin ka proovida, töötab imehästi), vähemalt pooletunnine lennuaeg.

DJI Mini 3 Pro

See pisike droon suudab pakkuda rohkem, kui ma olin valmis vastu võtma. On igati ostu väärt ja olen põnevil selle üle, milliseid uksi nii väike aga nii võimekas masin mulle on veel avamas.

 


Anderi tööde ja tegemiste saad tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel.

 

Tutvu lisaks:

Kui vajad erinevate lühiajaliste foto- või videoprojektide teostamiseks tippkvaliteediga tehnikat, siis vaata meie foto- ja videotehnika renti –photopoint.ee/rent ››

(1251)

Artiklis kirjeldatud tooted:
DJI Mini 3 Pro DJI RC-N1 juhtpuldiga
  • 48-megapiksline 1/1,3" CMOS sensor
  • Kaamera 90 kraadi vertikaalseks pööratav
  • Kaameral kiire f/1.7 objektiiv
  • Kolmesuunaline takistushoiatus
  • Lennuaeg kuni 34 minutit
659€829€
DJI Mini 3 Pro DJI RC juhtpuldiga
  • 48-megapiksline 1/1,3" CMOS sensor
  • Kaamera 90 kraadi vertikaalseks pööratav
  • Kaameral kiire f/1.7 objektiiv
  • Kolmesuunaline takistushoiatus
  • Lennuaeg kuni 34 minutit
799€999€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga