Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Dpreview omistas Panasonic G1 kompaktkaamerale kõrgeima auraha

Postitas: Lauri

Kõigi fotohuviliste veebimeka – Dpreview.com on äsja valmis saanud põhjaliku, 34-leheküljelise ülevaate Panasonic G1 354.82€ fotokaamerast.

Ülevaates tuuakse küll välja ka mõned puudused, need on aga positiivsete omaduste kõrval niivõrd tühised, et ei ole mingilgi määral takistuseks G1-le Dpreview kõige kõrgemat hinnangut omistamaks.

Sellega astub see maailma esimene Micro Four Thirds süsteemi kaamera samasse seltskonda selliste aparaatidega nagu Nikon D700 519.75€, Canon EOS 1Ds Mark III 71.47€, Pentax K20D 19.43€ ja teised Dpreview “Highly Recommended” auraha omanikud.

Peamised plussid

Dpreview kiitis oma arvustuses eelkõige G1 aparaadi suurepärast pildikvaliteeti. JPEG failid tunnistati juba vaikimisi seadetega pildistades ülimalt detailirohketeks. Detailirohkuse poolest võivat seda kaamerat silmagi pilgutamata samale pulgale seada parimate algajaile suunatud digipeeglitega nagu Canon 450D 54.89€. Four Thirds peegelkaamerad ei saavat selles osas Panasonic G1-le ligilähedalegi.

JPEG failide värvid olid väga täpsed kogu kaadri ulatuses. Kõrgetel ISO väärtustel näitas digimüra eemaldusfunktsioon väga häid tulemusi, muutes kaadri müratäpikestest silmnähtavalt puhtamaks pildiloleva kontuure liigselt hägustamata.

Loomulikult kiideti G1 kaamera suurt ja säravat elektroonilist pildiotsijat – see olevat parem kui ükski teine seninähtu. Siiski – hämaras muutub see elektrooniline pildiotsija praktiliselt kasutamatuks.

Häid sõnu öeldi kaamera pilditöötluse kiiruse kohta, kaamera koostekvaliteedi, nuppude paigutuse ja menüüde intuitiivsuse kohta ning värinastabilisaatori kohta.

Panasonicul on läinud korda luua väga tõhus ja kiirelt töötav automaatse teravustamise süsteem. Autofookuse kiirus on võrreldav algajaile suunatud digipeeglite kiirusega ning autofookuspunktide valik on loodud väga paindlik.

Peamised miinused

Kõige suuremaks miinuseks nimetati G1 kaamera juures seda, et saadaval on vaid kaks Micro Four Thirds süsteemi objektiivi. G1 ette saab küll spetsiaalse adapterrõngaga keerata ükskõik millise Four Thirds süsteemi peegelkaamera objektiivi, vaid vähestega neist on siis aga võimalik kasutada autofookust. Lisaks sellele on need objektiivid koos adapteriga kaamera ees liiga suured.

Halbade külgedena märgiti veel ära pildiotsija halb esitlus hämaras, 0.5 EV võrra väiksem dünaamiline ulatus võrreldes konkurentidega, üpris väikse võimsusega välk ning video salvestamise võimaluse puudumine.

Negatiivse aspektina toob Dpreview ära veel kaamera hinna. See ei olevat subjektiivselt üldsegi mitte kõrge, võrreldes konkurentidega võiks see aga olla märksa odavam.

Kokkuvõte

G1 ei olnud nii revolutsiooniline (eelkõige oma vormi poolest) nagu algselt loodeti. Fotomaailm ootas Micro Four Thirds süsteemilt midagi senisest täiesti teistsugust. Panasonic aga otsustas oma turuuuringuute põhjal valmistada konservatiivse kaamera, mis näeks välja nagu peegelkaamera ja käituks nagu peegelkaamera.

Lõhe tõttu nende ootuste ja reaalsuse vahel ei võetud G1 kaamerat vastu nii soojalt ja sellise õhinaga, nagu Micro Four Thirds süsteemi teadaannet. Aga oleks pidanud võtma. Sest G1 on aparaat, mis teeb nii mõnelegi oma peegelkaamerast võistlejale tuule alla.

See, et juba esimene Micro Four Thirds süsteemi mudel niivõrd hästi esineb, lubab lootused järgmiste kaamerate puhul veelgi kõrgemale seada.

Loe põhjalikku ülevaadet Panasonic G1 kaamerast Dpreview veebilehel.
Panasonic G1 Photopointis:
Punane 116.91€
Must 354.82€
Sinine 129.89€

(179)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Silicon Power 8 GB USB 2.0 Lux Mini 720 sinine Maitsekas alumiiniumkorpuses USB mälupulk
Silicon Power Armor A10 250GB kollane Lihtne ja vastupidav välises korpuses 2,5" kõvaketas.
Nikon Coolpix P100 10,3 megapiksliga CMOS sensor, 26× NIKKOR ED suum (35mm kaamera ekvivalendina 26 - 678 mm), sensori nihutusega VR stabilisaator, 3" pööratav LCD, Full HD video, manuaalrežiimid, HDR võte
Nikon Coolpix L22 must 12 megapikslit, 3,6× optiline suum (35 mm ekvivalendina 37-134 mm), 19 MB sisemälu, 3" LCD ekraan, automaatrežiimid, portree funktsioonid, toide AA elementidega.
Nikon Coolpix S3000 magenta 12 megapikslit, 4× Nikkor suum (35 mm ekvivalendina 27-108 mm), 2,7" LCD ekraan, portreefunktsioonid, automaatprogrammid, laadimine USB kaudu
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga