Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Endless teeb arvuti kättesaadavaks ka arenguriikide elanikele

maxresdefault

Maailmas on veel miljardeid inimesi, kellel puudub ligipääs arvutile ning internetile. Ettevõtte Endless plaanib antud olukorda parandada soodsahinnalise Endless Mini arvutiga.

Mitmed ettevõtted ning mittetulundusorganisatsioonid on aastaid vaeva  näinud selle nimel, et teha arenguriikide kasutajatele internetiühendus kättesaadavaks, pakkudes neile odavaid nutitelefone. Kuid Endlessi tegevjuhi Matt Dalio sõnul pole harilikud arvutid veel kuhugi kadunud ega kao veel niipea. Kuigi inimestel on olemas nutitelefon, tahavadki nad siiski täisväärtusliku arvutit, mis on võimeline pakkuma seda, mis nutiseadmele pole veel jõukohane.

Endless Mini on 79 taala maksev arvuti, mille saab ühendada televiisoriga, klaviatuuri ja hiirega ning kasutama hakkata. Tootja kodulehel pole seni veel välja toodud infot arvuti riistvarast. Ainuke asi mida me teame, on see et odavaim mudel tuleb 24 Gigabaidise kõvakettaga. Klahvistiku ja hiire saab juurde osta 10 USA igirohelise eest. Ettevõtte töötab ka kallima ja võimsama 189 USA dollarit maksva Endlessi kallal.

Kuigi soodsahinnaline Linuxi-põhine kompuuter on iseenesest üsna muljetavaldav masin, teeb antud kompuutri eriliseks sellel jooksev tarkvara. Tootja nimetab Minit Internet-Optional tüüpi arvutiks, mis tähendab seda, et arvutis toimetamiseks, sealhulgas ka sisu tarbimiseks pole internetiühendust vaja. Endlessi masinasse on paigaldatud kõik rakendused, mida ühel keskmisel kasutajal võib kunagi vaja minna ning hulgaliselt sisutihedaid rakendusi, nagu näiteks Vikipeedia artikleid sisaldav enstüklopeedia ja Khanacademy videoteek. Niipea kui arvuti saab ühenduse ülemaailmse võrguga, värskendub automaatselt rakenduste sisu.

Endless_OS_Desktop_EN

Ettevõtte peab ennast pigem tarkvara loojaks kui elektroonikatootjaks ning seega võib ettevõtte tulevikus lubada oma opsüsteemi rakendada teiste tootjate arvutites.

Endless Mini saab osta igaüks veebipoest, kuid üsna pea jõuavad need müüki ka arenguriikidesse, kus on antud produkti sihtrühm.

Allikas: Techcrunch

(404)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga