Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Chrome uus uuendus aitab sul tõenäoliselt telefoniarvelt kokku hoida

chrome-for-android

Kujuta ette olukorda – oled vahetunnis kooli koridoris või lõunapausi ajal kontori köögis, sõidad bussiga kusagil Tallinna ja Sillamäe vahel ning nagu loodusseadus – ei ole WiFi’t, ei ole korralikku mobiilset internetti ning… tegelikult on siin Photopointi ajaveebis alati nii suured pildid, et lehe laadimine võtab terve igaviku. Või siis antud juhul – viimase vaba hetke praegusel pausil. Selle asemel, et enda veebilehitsejat vahetama hakata või uudised lugemata jätta, saad suure tõenäosusega lähiajal nautida hoopis Google Chrome andmemahu vähendamise tööriista rõõme – seda siis Android seadmetel.

Kes veel ei tea, siis Android platvormil töötavale Chrome veebilehitsejale on juba ammu külge poogitud “Data Saver” funktsionaalsus, mis võimaldab Google poolt andmeid kokku pakkida, väiksemas mahust sinu nutiseadmesse saata ning olematu arvutusjõudluse kuluga peos uuesti lahti pakkida. Seda ikka selle pärast, et kiisupildid üle eetri natuke kompaktsemalt kohale jõuaks. Praegune andmemahu vähendaja teeb küll päris korralikku tööd, kuid päris aeglase ühenduse otsas või piiratud mahuga paketi puhul väga ei päästa. Kaua see enam niimoodi ei kesta.

Chrome kasutajad Indias ning Indoneesias saavad kõigepealt nautida uuendatud Data Saver tööriista, kuid see tehakse saadavaks läbi Chrome uuenduste ka teiste regioonide kasutajatele. Mida see uuendus siis endaga kaasa toob? Chrome, tuvastades liigaeglase internetiühenduse, jätab laadimata veebilehel olevad pildid, samal ajal pakkudes ühe nupule vajutusega siiski kõik pildid alla tõmmata ja ekraanile kuvada.

chrome-slow-android-new

Tõele näkku vaadates – Postimeest või Delfit külastades ei soovi, kohe kindlalt mitte, vaadata niigi pisikese ekraani peal 110 erinevat reklaami ning ka teiste artiklite avapilte. Samamoodi on veel 21. sajandil paljud veebilehed korraliku mobiilse variandita, sundides telefoni laadima suuremahulisi pilte ning lehe täisvaadet, mis kahjuks ei ole nutiseadmesõbralikud. Nüüd on aga õnneks lahendus tulemas Data Saver näol – kasutajal jääb võimalus säästa tihti piiratud mobiilset andmemahtu, vältida lisatasusid ning lõppkokkuvõttes säästa ka aega.

Senis, kunis India ning Indoneesia kasutajad uusi funktsioone naudivad, võid sa juba tänasel päeval ise ka andmemahuga kokku hoida. Vajuta Chrome aadressiriba kõrval olevale kolmele punktile, vali sealt sätted (Settings) ning nimekirja lõpust leiadki “Data Saver” valiku. Lülita see sisse ning naudi juba praegu korralikku andmemahu säästu.

PS: Alati oleks variant ju mõnda teist veebilehitsejat kasutada, kuid sünkroniseeritud ajalugu, järjehoidjad ning eelistused tulevad omade eelistega. Samas võiks ju Android seadme ära root’ida ning korraliku Adblocker’i peale panna, kuid jällegi – kõik ei ole nii altid enda nutiseadmega sedasi eksperimenteerima (või sellel lihtsalt puudub antud võimalus). Selles kontekstid on uuendustega kaasnev funktsionaalsus ainult teretulnud.

Allikas: Google Chrome Blog

(1453)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga