Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Google esitles uut nutitelefoni Pixel ja Pixel XL

google-pixel-avang

Google esitles sellel nädalal aset leidnud pressiesitlusel kaks uut nutitelefoni mudelit: Google Pixel ja Google Pixel XL, mis on otsingumootori ettekujutus eeskujuliku nutitelefoni olemusest.

Google’i arendatud ja disainitud ning HTC poolt kokku pandud Pixeli telefonidel mudelitel on kõik ühe elektroonikahiiu nutitelefonide lipulaevade sümptomid. Seadme kere on alumiiniumist, mille tagumise külje ülemises servas asetseb klaaspaneel. Pisem mudel on varustatud 5+tollise 1080p lahutusvõimega kuvariga ning XL suuruses isendil on 5.5-tolline QHD ekraan.  Teine erinevus seisneb seadmete akumahutavuses: suurema telefoni akumahuks on 3450 milliampertundi ja pisemal venna aku mahutab 2770 mAh. Märkimisväärne on seadmete puhul akulaadimise kiirus: 15 minutilise laadimisega peab seadme aku vastu 7 tundi. Mõlemad Pixel’id on varustatud Qualcomm Snapdragon 821 protsessori, 4 gigabaidi jagu operatiivmälu ning olenevalt konfiguratsioonist 32 GB või 128 GB jagu sisemäluga.

Telefonide tagaküljel oleva kaamera on varustatud 12,3-megapikslise sensoriga (1.55 mikromeetri suurused piksli), selle avasuuruseks on f/2.0 ning tootja sõnul suudab kaamera püüda kaadreid kiiremini kui ükski teine telefonikaamera. Ilusate ja värinavabade video filmimiseks on Pixel varustatud ka sobiliku stabilisaatoriga, kuid paraku puudub sellel optiline pildistabilisaator.

Google väitis esitluse raames mitmel korral, et Pixel on varustatud maailma parima telefonikaameraga. Sellise väite aluseks kasutavad nad DxOMark nimelise jõudlustesti tulemust. Nimelt teenis Pixel antud testis 89 punkti, mis on kõrgeim näitaja, mida on siiani ükski telefonikaamera teeninud.

image-quality

Androidi operatsioonisüsteemi suurimaks veaks on selle laialivalguvus, mille tõttu jõuavad Androidi turvaaugu parandused ja uuendused vaid murdosale kõigist Androidi seadmetest. Nexuse tootesarjale omaselt ei tule ka Pixel’i omanikele uuenduste pärast muretseda, nende seadmetele ilmuvad tarkvara uuendused esimestena. Lisaks puhta Androidi funktsioonidele on Google oma lipulaeva mudelitesse paigaldanud erilised krutskid:

Virtuaalne assistent
Telefonis elutseb virtuaalne assistent, mis on võimeline kuvama pilte, käivitama muusikat ning Now on Tap funktsioonile omaselt on võimeline avatud rakenduse või veebilehe konteksti põhjal infot otsima.

Piiramatu pilvehoidla maht
Pixeli seadme omanikud saavad hoiustada oma pilte ja videosid originaalkvaliteedis tasuta Google pilvehoidlas, kusjuures piiranguid failimahule ei seata.

screenshot-2016-10-05-16-22-54

Virtuaalreaalsust on silmas peetud
Pixeli seadmed käivad kokku Daydream View nimelise virtuaalreaalsus peakomplektiga (mida esitleti samal konverentsil). Virtuaalsesse keskkonda sukeldumiseks tuleb kasutajal nutitelefon peakomplekti  torgata ning DayDream ette panna. Peakomplektiga tuleb kaasa ka pult, millega saab virtuaalreaalsuses olevaid elemente kontrollida.

Lihtsustatud tehniline tugi 
Google on põiminud opsüsteemi ööpäevaringselt toimiva tehnilise toe funktsiooni, mille vahendusel saab spetsialist näha kasutaja telefonis toimuvat ja sellisel viisil efektiivsemalt abistada.

Google teeb andmete migreerimise  teistelt seadmetel märgatavalt lihtsamaks, pannes telefoniga kaasa Quick Switch Adapter, mille vahendusel saab üle kanda kontakte, pilte ja isegi iMessage sõnumeid.

Google Pixel mudelid on eeltellimuseks saadaval juba praegu ning laia ilma jõuavad müüki valges ja mustas korpuses isendid.

(1137)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga