Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

10 programmi, mille pärast Android rootida.

Ühes eelnevas artiklis sai räägitud rootimisest kui protsessist. Tänane artikkel ei ole niivõrd tehniline, vaid keskendun hoopis programmidele. Sellistele programmidele, mis vajavad oma suurepärade funktsioonide täitmiseks root kasutaja õigusi.

1. Titanium Backup

Erinevaid programme, mis suudaks telefoni andmetest tagavarakoopiat teha, on liikumas palju. Titanium Backup teeb aga palju rohkem: kasutaja saab kõikidest programmidest ning nende andmetest teha tagavarakoopiaid. Kui sa peaksid lausa kogu kasutaja partitsiooni tühjaks tegema, siis selle programmiga saab hiljem tagavarakoopiast taastada kõik programmid ning seaded. Lisaks saab rakendusega eemaldada teisi programme – ka neid tüütuid ruumi võtvaid aplikatsioone, mis tootja seadmega kaasa pani.

2. FasterGPS

FasterGPS on üks pisike programm, mis lubab kasutajal valida NTP (Network Time Protocol) serverit. Selle tulemil toimub ka kiirem GPS asukoha määramine. Ei oska siinkirjutaja öelda, miks Android tarkvara ei luba serverit tavakasutajal muuta, vaid tootja ise paneb seadmel paika. Samamoodi ei oska ma öelda, miks HTC telefoni puhul peab NTP server just Põhja-Ameerikas olema. Peale Ida-Euroopa peale suunamist saan igatahes asukoha kiiremini kätte.

3. ShootME

Enne Android 4.0 ICS ei olnud operatsioonsüsteemile sisse ehitatud ekraanitõmmise meetodit üldjuhul. Mõnel üksikul tootjal ning osadel custom ROM’idel oli see olemas. Ülejäänud pidid aga kasutama ADB’d selle jaoks. Nüüd on siin lahendus olemas: ShootME teeb paari klõpsuga sinu telefoniekraanist pildi ning salvestab seadme sisemällu. Töötab Android 1.5 – 2.3.7’ga.

4. AdAway

Photopoindi Ajaveebi Nädala Rakenduse rubriigist läbi käinud programmijupp. Sellel on enda andmebaas serveritega, kust reklaamid pärinevad ning paneb HOST failis nad piirangute alla. Loe lähemalt siit.

5. SSHTunnel

Mobiilses võrgus on andmevahetus krüpteeritud. Aga mis siis saab, kui sa oled sunnitud kasutama WiFi võrku? Näiteks välisriikides reisides, sõbra keldris või lihtsalt kehva mobiilse interneti levialas. Sellisel juhul saab sinu seadme liiklust kergelt jälgida, kuna andmed pole krüpteeritud. SSHTunnel, nagu nimigi ütleb, loob turvalise SSH tunneli seadme ja sinu poolt määratud serveri vahel. Programm lubab valida, kas tunnelisse suunata üksikud programmid või kogu internetiliiklus. PS: kui sa peaksid näiteks Hiina RV reisima, siis see programm aitab sind Suurest Tulemüürist üle saada.

6. AirDroid/Remote Web Desktop

Samamoodi Nädala Rakenduse rubriigist läbi käinud AirDroid laseb root’itud seadmetel ekraanipilti näha üle võrgu. Samasse kategooriasse läheb ka Remote Web Desktop programm Androidile. See aplikatsioon lubab Android seadet juhtida üle võrgu (PS: ei tööta Tegra 3 protsessoriga seadmetel).

7. SetCPU

SetCPU on olnud ning on ka tulevikus de facto parim tööriist, et kontrollida rootitud Android seadme protsessorit. Ärge mõistke mind valesti – see ei ole pelgalt ülekiirendamise tööriist. Selle abil saab ka seadme aku vastupidavust suurendada, kui õigesti seadistada.

8. Root Explorer/ES File Root Explorer

Erinevad failihaldusprogrammid lubavad kasutajal sirvida ainult /mnt/sdcard/ sisu. Root kasutajana neid programme jooksutades saad sa ligipääsu tervele seadme sisemälule. Lisada või kustutada faile, muuta ligipääsuõigusi ning palju muud.

9. ClockWorkMod Rom Manager

See programm on sisuliselt lisa ClockWorkMod Recovey süsteemile. Selle asemel, ADB sillaga end hulluks ajada piisab hoopis paarist näpuliigutusest Rom Manager’is, et teha kogust Android süsteemist tagavarakoopia (jah, kogust süsteemist – kasutaja failid, seaded, programmid, operatsioonsüsteem) ning soovi korral ka süsteemi taastada tagavarakoopiast. Lisaks saab läbi selle programmi abil kergelt leida ning paigaldada ka Custom ROM‘e.

10. SuperSU/SuperUser

Isegi kui sul on Android seade rootitud, siis sellest üksi pole kasu. SU & Superuser on Switch User programmid, mis jagavad root kasutaja õigusi ka teistele programmidele (kui seadme kasutaja seda lubab).

(1493)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga