Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

7 enimostetud objektiivi Panasonicu hübriidkaameratele

Eelmisel nädalal sai tutvustatud seitse kõige populaarsemat Olympuse objektiivi Micro Four Thirds bajonetiga hübriidkaameratele ning väga loogilise sammuga võtame sel nädalal ette sama platvormi teise suure tahu. Nimelt koostasime selleks korraks nimekirja seitsmest kõige populaarsemast Panasonicu kirjadega objektiivist, mida Photopointist viimase aasta jooksul on soetatud. Need on objektiivid, mis sobivad nii Panasonic Lumix seeria hübriidkaameratele, kuid toimetavad ideaalselt ka Olympuse PEN ja OM-D seeria hübriidkaamerate ees. Objektiivid, mida saab kasutada nii fotorakendustes, kuid ka videograafilistel eesmärkidel. Pikemalt seletamata, teie ees on seitse populaarseimat Panasonicu objektiivi Micro Four Thirds bajonetiga kaameratele.


Panasonic Lumix G Vario 100-300mm f/4.0-5.6 Mega O.I.S

Panasonicu objektiivide populaarsusrivi on natuke pahupidi võrreldes varasemalt avaldatud nimekirjadega. Eesmisest otsast nimelt ei leiagi mitte kõige soodsamat telesuumi, vaid hoopis täisväärtusliku teleobjektiivi. Tegu on iseenesest ühe esimese telesuumiga, mille Panasonic turule tõi – see ei ole ei kit-objektiiv ega optilise kvaliteedi esimene verstapost. See objektiiv on pigem suurepärane tasakaal kvaliteedi, kasutusmugavuse, kompaktsuse ning hinna vahel, pakkudes ka tänapäeval suurepärast tulemust. 35 mm ekvivalendina katab vahemiku 200–600 mm, mis teeb sellest mugava kaaslase loodusfotograafile kes hindab kergust ja kompaktsust. Integreeritud stabilisaator tagab teravad pildid ka nende kaamerate ees, mil ei ole keresisest stabilisaatorit.

Tugevad küljed
See objektiiv on kerge ja võrdlemisi kompaktne ning kõrge koostekvaliteediga. Kaadri keskala teravus püsib kogu suumi ulatuses ning ava vähe koomale tõmmates saab ka kaadri äärealad väga teravaks. Mis veel olulisem – nii väike objektiiv pakub kuni 600 mm fookuskaugust (35 mm ekvivalendina), sobides ideaalselt loomade ja lindude pildistamiseks nende loomulikus keskkonnas.

Nõrgad küljed
Egas ideaalset objektiivi ei eksisteerigi, alati leiab midagi, mille kallal saab norida. Sama kehtib ka selle toru puhul. Jah, teravustamine võiks olla natukene kiirem ning täisavaga pildistades on kaadri äärealadel teravus kehvem. Viimase lahenduseks on õnneks hea ravim – ava natuke koomale tõmmata.

Panasonic Lumix G Vario 100-300mm f/4.0-5.6 Mega O.I.S objektiiv Photopointis »


Panasonic Lumix G 20mm f/1.7 II ASPH

Sellest enam niisama naljalt kompaktsemaks ei lähe. See 20 mm Panasonicu objektiiv on klassikaline nn “pancake” ehk pannkookobjektiiv – valgusjõuline, maksimaalse f/1.7 avaga ning fikseeritud fookuskaugusega. 35 mm ekvivalendina oleks sel objektiivil fookuskaugus 40 mm, mis on sama nagu Canoni, Pentaxi ja teiste tootjate analoogid. Milleks see siis hea oleks? Tegu on ühe mugava objektiiviga, mida kõikjale kaasa võtta ning pea kõik oma pildid ära teha. Portreefotod, maastikuvaated, tänavapildid, arhitektuur ja kõik muu mis nende raamide vahele veel ära mahub. Lihtsalt universaalne, kompaktne ning kvaliteetne.

Tugevad küljed
Selle objektiivi puhul ongi tema disain kõige suuremaks argumendiks. Just nimelt see meeletu kompaktsus. Ja universaalsus. Loomulikult ka optiline kvaliteet ning hea koostekvaliteet mängivad suurt rolli.

Nõrgad küljed
Kui üldse norida, siis jah, teravustamissüsteem on nagu on. Võiks olla parem, kuid 20 mm objektiivi seisukohalt teeb töö hästi ära.

Panasonic Lumix G 20mm f/1.7 II ASPH objektiivid Photopointis »


Panasonic Leica DG Summilux 15mm f/1.7 ASPH

See valgusjõuline lainurk-fiksobjektiiv (35 mm ekvivalendina 34 mm) on videograafide seas väga populaarne klaas. Mitte ainult need videotegijad, kes kvaliteetseid Panasonicu hübriidkaameraid (loe lähemalt Panasonicu seni parima hübriid-videokaamera DC-GH5 tutvustust siit) ning videokaameraid kasutavad. Antud objektiiv oli esimeses ringis ka DJI Zenmuse X5 seeria droonikaamerate poolt toetatud ning aerofotograafide seas väga palju populaarsust kogunud. Just seetõttu ei ole üldse midagi imestada, et nimekirjas nii kõrgelt kohalt antud objektiivi leiab.

Tugevad küljed
Leica Summilux nimetus ei ole sellel objektiivil niisama ilu pärast – antud objektiivil on suurepärane pildikvaliteet ning teravus, hea teravustamiskiirus ning tegelikult suhteliselt minimaalsed moonutused. Kõiki aspekte arvestades väga hea klaas nii fotode kui videote tegemiseks.

Nõrgad küljed
Etteheiteks võiks tuua selle, et kõik kaamerad ei pruugi manuaalsest avarõngast aru saada ning kui saavadki, on kerge kogemata ava valesse asendisse keerata.

Panasonic Leica DG Summilux 15mm f/1.7 ASPH objektiivid Photopointis »


PS: Photopointi esinduskauplustes ning veebikaubamajas on praegust saadaval kõikjal maailmas väga defitsiitseks kujunenud Panasonic Lumix DM-GH5 hübriidkaamera keresid. Kui sa algselt plaanisid soetada endale kere koos kit-objektiiviga, kuid ei soovi väga pikalt oodata, siis just siit nimekirjast leiad sa endale sobiva asenduse. Niimoodi kere ja meelepärane objektiiv koos soetades saad endale veel parema komplekti. Ootamata.


Panasonic Lumix G 42,5mm f/1.7 ASPH. Power O.I.S.

Selle objektiivi kohta ütleks, et oleks nagu nifty-fifty. Valgusjõuline, 42,5 mm fookuskaugusega ning ka soodne. Samas Panasonicu hübriidkaameratel on lõikefaktor lausa 2× ehk vaatenurk vastab ikkagi peaaegu 90 mm portreeobjektiivile. Agas ega tegelikult vahet pole milline vaatenurk – perspektiiv on ikka inimsilmale omane, seega portree pildistamiseks on antud toru vaat et ideaalne. Lisaks on objektiiv kompaktne, kiire teravustamisega ning igatepidi mugavalt käsitletav. Tänu vaiksele teravustamisele ning integreeritud stabilisaatorile on sobiv ka videograafilisteks rakendusteks. Vabalt julgen soovitada esimeseks lisaobjektiiviks kit-objektiivi kõrvale.

Tugevad küljed
Suure maksimaalse avaga, väga hea teravusega ka täisava juures. Metallkorpuses olev objektiiv on ka vastupidava ja töökindla disainiga.

Nõrgad küljed
Metallkorpus oleks võinud olla siis juba ka ilmastikukindel. Kahjuks maksab ~100 eurot rohkem kui Olympuse 45 mm objektiiv.

Panasonic Lumix G 42,5mm f/1.7 ASPH. Power O.I.S. Photopointis »


Panasonic Lumix G X Vario PZ 45-175mm f/4.0-5.6 ASPH POWER O.I.S

Antud objektiiv on ideaalne teleobjektiiv Panasonicu kaameratega filmijatele. Miks nii, võib esmalt tekkida küsimus. Tegelikult on vastus imelihtne – tänu Panasonic Lumix G X Vario PZ 45-175mm f/4.0-5.6 ASPH POWER O.I.S objektiivi motoriseeritud suumisüsteemile saab sellega sujuvalt ning täpselt suumida ka videosalvestuse ajal. See omakorda annab samasuguse paindlikkuse, nagu ka näiteks suumobjektiiviga videokaamerat kasutades. Teisalt, mõned kasutajad kiruvad seda, et teravus võiks natuke parem olla, kuid tihti hinnataksegi videosalvestusel seda hästi natuke pehmemat joonist rohkem kui ideaalset teravust.

Tugevad küljed
Sisemise teravustamisega ning sisemise suumisüsteemiga teleobjektiiv. Võimekas pildistabilisaator ning motoriseeritud suum teevad videograafide elu tublist lihtsamaks.

Nõrgad küljed
See, et objektiiv iga kord end kaamera väljalülitamise tagajärjel algasendisse tagasi veab, võib muutuda aja jooksul väga tülikaks. Aga on ka neid, keda see üldse ei häiri.

Panasonic Lumix G X Vario PZ 45-175mm f/4.0-5.6 ASPH POWER O.I.S objektiivid Photopointis »


Panasonic Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH

Optiliselt suurepärane portreeobjektiiv, mida võib kasutada väga edukalt ka täisava juures. Maksimaalse f/1.4 ava juures pildistades saab sellega väga hea teravuse kaadri keskosas ning silmale väga meeldiva bokeh efekti. Ava f/4 juures on juba terve kaadri ulatuses joonise teravus ideaalne, mis omakorda annab suure paindlikkuse. Optiliselt olematute moonutustega ning väga minimalase kromaatilise aberratsiooniga toru puhul on vast ainukeseks negatiivseks aspektiks tavapärasest natuke kõrgem hind.

Tugevad küljed
Suur maksimaalne f/1.4 ava annab portreefotode tegemisel paindlikkuse. Hea teravus ning minimaalsed moonutused kogu kaadri ulatuses ning samuti ka kiire teravustamine.

Nõrgad küljed
Ei ole nõrka külge ega otsa. Kui midagi ette heita, siis see et premium objektiiv tahab ka premium hinda.

Panasonic Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH objektiiv Photopointis »


Panasonic Lumix G Macro 30mm f/2.8 ASPH. MEGA O.I.S.

Viimaselt kohalt leiab Panasonicu makroobjektiivi. See 30 mm objektiiv annab vähem kui 500 eurose hinnasildi eest võimaluse pildistada 1:1 ülekandega fotosid sellest mikroskoopilisest maailmast. Loomulikult sellega objektiivi kasulikud omadused ei lõppe – tänu 30 mm fookuskaugusele ning suurele f/2.8 avale asendab see toru ka portreeobjektiiv. Jah, see on võrdlemisi lähedal 35 mm fookuskaugusele, suur ava võimaldab tausta eraldamist subjektist ning…. klaas on väga terava joonisega.

Tugevad küljed
1:1 ülekandega / 1× suurendusega terav stabiliseeritud makroobjektiiv, mida saab kasutada ka portreeobjektiivina.

Nõrgad küljed
Maksimaalse suurenduse saavutab 10,5 cm kaugusel, mis võib mõned putukad ära hirmutada.

Panasonic Lumix G Macro 30mm f/2.8 ASPH. MEGA O.I.S. objektiiv Photopointis »


Vaata ka populaarsemaid objektiive teistele kaameramarkidele:
3 populaarseimat lisaobjektiivi Sinu Canon EOS M hübriidkaamerale | 15 enimostetud objektiivi Nikoni peegelkaamerale | 10 kuumimat objektiivi Pentaxi peegelkaamerale | 7 vaprat ehk populaarseimad objektiivid Olympuse hübriidkaameratele | 7 enimostetud objektiivi Panasonicu hübriidkaameratele | 10 populaarseimat objektiivi Sony hübriidkaameratele | 10 objektiivi, mida kõige rohkem Fujifilm hübriidkaameratele ostetud10 kõige popimat objektiivi Canoni peegelkaameratele

15 enimvaadatud objektiivid Photopointi veebikaubamajas


Nii saigi kokku seitse enimostetud Panasonicu objektiivi Micro Four Thirds bajonetiga hübriidkaamerale. Vaata kindlasti ka artiklit 7 vaprat ehk populaarseimad objektiivid Olympuse hübriidkaameratele, sest siis saad teada kokku lausa 14 erinevast ülipopulaarsest objektiivist, mis sobivad Panasonic Lumix ning Olympus PEN ja OM-D hübriidkaamerate ette. Loodame, et teiste klientide ostu- ja valikueelistused kombineeritud meiepoolsete kommentaaride ning selgitustega teeb ka Sinule järgmise objektiivi valimise lihtsamaks. Samuti sai nüüd ka selgeks, et fotograafia järgmisele tasemele viimine ei tähenda kohe hoiupõrsa pensionile saatmist. Aga mis siin ikka pikalt seletada arvuti taga. Pea meeles – ära siis kaamerat koju jäta ning meeldivat pildistamist.

(818)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Panasonic Lumix G Vario 100-300mm f/4.0-5.6 Mega O.I.S objektiiv
  • 100–300 mm teleobjektiiv
  • Suure suumiulatusega
  • 35 mm ekvivalendina 200–600 mm objektiiv
  • Integreeritud MEGA O.I.S. pildistabilisaator
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
Panasonic Lumix G 20mm f/1.7 II ASPH objektiiv, must
  • 20 mm normaalobjektiiv
  • Valgusjõuline - f/1.7 avaga
  • Esmaklassilise optilise kvaliteediga
  • Ülikompaktse disainiga
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
299€
Panasonic Lumix G 20mm f/1.7 II ASPH objektiiv, hõbedane
  • 20 mm normaalobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.7 avaga
  • Esmaklassilise optilise kvaliteediga
  • Ülikompaktse disainiga
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
299€
Panasonic Leica DG Summilux 15mm f/1.7 ASPH objektiiv, hõbedane
  • 15 mm lainurkobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.7 avaga
  • Mugav füüsiline avarõngas
  • Esmaklassilise optilise kvaliteediga
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
599€
Panasonic Leica DG Summilux 15mm f/1.7 ASPH objektiiv, must
  • 15 mm lainurkobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.7 avaga
  • Mugav füüsiline avarõngas
  • Esmaklassilise optilise kvaliteediga
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
599€
Panasonic Lumix G 42,5mm f/1.7 ASPH. Power O.I.S. objektiiv
  • 42,5 mm tele-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.7 avaga
  • Suurepärase pildikvaliteediga portreeobjektiiv
  • Integreeritud Power O.I.S. pildistabilisaator
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
399€
Panasonic Lumix G X Vario PZ 45-175mm f/4.0-5.6 ASPH. Power O.I.S. objektiiv, hõbedane
  • 45–175 mm telesuumobjektiiv
  • Elektroonilise suumiga
  • Perfektne videograafilisteks rakendusteks
  • Integreeritud Power O.I.S. stabilisaator
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
Panasonic Lumix G X Vario PZ 45-175mm f/4.0-5.6 ASPH POWER O.I.S objektiiv, must
  • 45–175 mm telesuumobjektiiv
  • Elektroonilise suumiga
  • Perfektne videograafilisteks rakendusteks
  • Integreeritud Power O.I.S. stabilisaator
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
469€
Panasonic Leica DG Summilux 25mm f/1.4 ASPH objektiiv
  • 25 mm normaalobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.4 avaga
  • Esmaklassilise optilise kvaliteediga
  • Perfektne portreeobjektiiv
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
Panasonic Lumix G Macro 30mm f/2.8 ASPH. MEGA O.I.S. objektiiv
  • 30 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Suure f/2.8 avaga
  • 1:1 ülekandega makroobjektiiv
  • Integreeritud MEGA O.I.S. pildistabilisaator
  • Micro Four Thirds hübriidkaameratele
349€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga