Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony a7R V – 61MP sensor koos uuendusliku AI tehnoloogiaga

Sony a7R V on ettevõtte esimene kaamera mis kasutab AI tehnoloogiat, et viia autofookuse võimekus järgmisele tasemele. R-seeriale omaselt on jätkuvalt kaamera südameks suure 61-megapikslise lahutusvõimega sensor, mis on loodud jäädvustama portreesid, kauneid maastike, tooteid ja muid subjekte mis nõuavad parimat võimaliku kvaliteeti.

Sony Alpha kaamerasüsteem on kolme aasta jooksul märkimisväärselt edasi arenenud. Uus Sony a7R V pole mitte ainult järele jõudnud teistele süsteemi kaameratele, vaid on neid ka ületanud. Sony on alati öelnud, et “R” tähistab “resolution (lahutusvõimet)” ja kaamera eelmistes versioonides tuli lahutusvõime autofookuse kiiruse arvelt. R-seeria on alati nihutanud täiskaadersensori lahutusvõime piire, kuid suur megapikslite arv koormas kaamera protsessoreid ja seetõttu oli autofookus ja kirjutuskiirus teistest madalam.

Sony on kõik need probleemid a7R V mudeliga lahendanud, andes sellele uue tehisintellektist juhitud (AI) automaatse teravustamise süsteemi, mida juhib uus spetsiaalne tehisintellekti protsessor. Autofookus on a7R V peamine edasiminek ja sellel on tehnoloogiad, mis teistel kaameratel puuduvad. Samuti on see täiustatud Sony parima praeguse tehnoloogiaga menüüde, salvestusruumi, videosalvestuse, korpuse disaini ja muu jaoks.

Sony a7R V autofookus

Sony on öelnud, et uus AI (artificial intelligence) protsessor koos Dual Bionz XR protsessoritega, mis on juba tuttavad ka teistest Alpha kaameratest, ja 693-punktiline AF süsteem annavad sellele enneolematu autofookuse võimekuse.

Tehisintellekti jälgimissüsteem on loodud inimeste pooside ja liigutuste tuvastamiseks objektide hindamisel. See suudab tuvastada mitte ainult silmi, pead ja kehaosi, vaid ka nina, kaela, õlgasid, küünarnukke, randmeid, puusasid ja põlvi.

Koolitades süsteemi poose ära tundma, väidab Sony, et kaamera suudab paremini kindlaks teha, millised objektid on kaadris, ja seega usaldusväärsemalt neid jälgida, kui nende erinevad kehaosad jäävad varju. Sony sõnul parandab uus tehisintellektil põhinev automaatse teravustamise süsteem reaalajas silma teravustamise jõudlust 60% ja loomade tuvastamist üldiselt 40%.

Lindude ja loomade automaatse teravustamise jaoks suudab Sony sõnul a7R V jälgida koeri, kasse ja muid koduloomi ning väiksemaid loomi, lisades, et see suudab tuvastada lindude silmasid ning nüüd tuvastab lisaks silmadele ka lindude pead ja kehad. Lisaks saab tuvastada ka putukate päid või kehasid ning pildistades autosid, ronge või lennukeid tuvastab kaamera automaatselt sõiduki esipinna.

Tehisintellektil põhinev süsteem on kohandatav ja kasutajad saavad konfigureerida igale objektile määratud äratundmise ulatust ja üksikute kehaosade funktsioone, et seada prioriteediks inimeste, loomade ja lindude pildistamisel.

61-megapiksline sensor ja võimekus

Nagu artikli alguses mainitud, siis a7R V kasutab tegelikult täpselt sama sensorit, mis oli kasutusel juba eelmisel mudelil. Samas on Sony öelnud, et tänu uuele protsessorile suudab kaamera sama sensoriga edasi anda rohkem detaile ja värvide täpsust ning sellele aitab veelgi kaasa uus automaatse särituse süsteem, mis suudab paremini tuvastada nahatoone erinevates keerulistes valgustingimustes. Näiteks ütleb ettevõte, et automaatne säritus on 20% usaldusväärsem kui varasematel mudelitel.

Koostöö uue protsessori ja 5-teljelise pildistabilisaatori vahel annab kaamerale kuni 8-stopise võimekusega keresisese pildistabilisaatori. See on eriti oluline just kõrge lahutusvõimega sensoritega kaamerate puhul, kus võivad pildile jääda ka kõige väiksemad liigutused. Lisaks parandab see oluliselt videosalvestuse kvaliteeti.

Lõpuks on Sony R-seeria kaameratele tulnud ka võimalus vahetada RAW fotode suurust. Valikus on 61MP, 26MP ja 15MP. Olles ise Sony a7R III kasutaja, siis tundsin tihti puudust just sellest valikust, kuna nii kõrge megapikslite arvuga kaamera täidab mälukaardid ja kõvakettad üsna kiirelt ning alati pole vaja kasutada maksimaalset lahutusvõimet.

Sony a7R V videosalvestus

Sony a7R V näeb video võimekuses olulisi täiustusi võrreldes a7R IV mudeliga, sest uus generatsioon suudab nüüd jäädvustada kuni 8K 25p ja 4K 60p videot.

Super-35 video jäädvustamine võimaldab jäädvustada eraldusvõimega 4K 30p/24p/25p ning 4K jäädvustamise puhul kasutatakse Super-35 kaadrite jaoks 6.2K oversample tehnoloogiat. See parandab oluliselt ka rolling shutter efekti, mis suurema lahutusvõimega sensorite puhul tekkida võib. Videoid saab salvestada 10-bitise 4:2:2 ja All-intra (XAVC S-I) ja HEVC (XAVC HS) koodekitega.

Sony ütleb ka, et on parandanud videopildi stabiliseerimist, kui seda kasutatakse koos Sony OSS objektiividega. Kaamera kere ülaosas on spetsiaalne foto/video/S&Q ketas, kus sätteid säilitatakse individuaalselt nii video kui ka pildistamise jaoks. Uus korpus on mõeldud ilma ventilaatorita “üle kaamera soojuse hajutamiseks”, nii suudab kaamera jäädvustada 8K videot kuni 30 minutit toatemperatuuril.

Kaamera kere ja muud uuendused

Sony a7R V mudelil on uus 4-teljeline LCD-ekraan, mille mõõtmed on 3,2 tolli ja mida saab nii kallutada kui ka pöörata. See kallutatav ekraan võimaldab kasutajatel ekraani tavapärases kallutatud seadistuses üles ja alla liigutada, kuid seda saab ka seejärel pöörata välja nagu klappekraani. Eelis sellisel disainil peitub selles, et välja pööratud ekraan ei jää ette pistikutele mis kaamera küljel asetsevad.

Sarnaselt teistele uutele Sony kaameratele on ka a7R V nüüd kaks CFexpress Type A pesa, milles saab kasutada ka tavalisi SD mälukaarte. See tähendab ka seda, et nüüd on võimalik sarivõttega jäädvustada kuni 547 pakkimata RAW fotot järjest ning enam kui 1000 JPEG pilti.

4K veebivoogesitus on võimalik USB-kaabli kaudu, kasutades UVC/UAC-i, mis töötab paljude nutitelefonide, tahvelarvutite ja lauaarvutisüsteemidega. Kaamera saab voogesituse ajal sisemiselt salvestada ja jäädvustada eraldusvõimega 4K 15p, HD 60p, HD 30p ja 720 30p.

Uus tolmuvastane süsteem võib sensorit liigutada rohkem kui 70 000 korda sekundis ja katikut saab seadistada väljalülitamisel sulguma. Soyn a7R V küljel on täissuuruses HDMI pesa, välklambi sünkroonimispesa, mikrofoni pesa, kõrvaklappide pesa, USB-C ja microUSB pesad.

Sony a7R V kasutab küll sama sensorit mis varasem mudel, kuid uus AI tehnoloogial põhinev protsessor ja muud uuendused teevad sellest ihaldusväärse kaamera paljudele foto- ja videograafile.

 

Telli Sony a7R V hübriidkaamera Photopointist ››

 

Kui Sul on plaanis Sony peale ümber kolida mõne teise kaamerabrändi (Canon, Nikon, Pentax vms) toodangult, siis pakume võimalust oma vana tehnika meile vastu anda – nii saame Sulle teha eripakkumise, mis sõltub tagastatavast tehnikast. Sellise eridiili kohta loe lähemalt siit ››

Kahtlemata on uue fototehnika ostmine arvestatav investeering ja seetõttu pakume võimalust kasutada mugavaid ja paindlikke järelmaksu võimalusi – nii ei pea kogu summat kohe tasuma, vaid saab maksta osamaksete kaupa.

(389)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Sony a7R V kere
  • 61-megapiksline täiskaader EXMOR R CMOS sensor
  • 8K 7680 × 4320 24p videosalvestus
  • 693 faasituvastusega teravustamispunkti
  • 5-teljeline keresisene stabilisaator, kuni 8 stoppi
  • 3,2" pööratav ja kallutatav LCD-ekraan, OLED pildiotsija
4499€4539€
Sony a7R V + Tamron 17-28mm f/2.8
  • 61-megapiksline täiskaader EXMOR R CMOS sensor
  • 8K 7680 × 4320 24p videosalvestus
  • 693 faasituvastusega teravustamispunkti
  • 5-teljeline keresisene stabilisaator, kuni 8 stoppi
  • 3,2" pööratav ja kallutatav LCD-ekraan, OLED pildiotsija
4899€5538€
Sony a7R V + Tamron 28-75mm f/2.8 G2
  • 61-megapiksline täiskaader EXMOR R CMOS sensor
  • 8K 7680 × 4320 24p videosalvestus
  • 693 faasituvastusega teravustamispunkti
  • 5-teljeline keresisene stabilisaator, kuni 8 stoppi
  • 3,2" pööratav ja kallutatav LCD-ekraan, OLED pildiotsija
4799€5488€
Sony a7R V + Tamron 35-150mm f/2-2.8
  • 61-megapiksline täiskaader EXMOR R CMOS sensor
  • 8K 7680 × 4320 24p videosalvestus
  • 693 faasituvastusega teravustamispunkti
  • 5-teljeline keresisene stabilisaator, kuni 8 stoppi
  • 3,2" pööratav ja kallutatav LCD-ekraan, OLED pildiotsija
5999€6538€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga