Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

10 objektiivi, mida kõige rohkem Fujifilm hübriidkaameratele ostetud

Fujifilm hübriidkaamerad ei vaja tutvustamist ei fotograafide ega disainerite seas. Need retrohõngulised, väga õnnestunud disaini ning suurepärase kasutusmugavusega ja mis veel olulisem – väga hea pildikvaliteediga hübriidkaamerad on hõivanud globaalselt ligi 20% turust. Teisisõnu öeldes – iga viies hübriidkaamera mis maailmas ostetakse, on Fujifilm logoga hübriidkaamera. See omakorda tähendab seda, et Fujinon objektiividele on päris suur turg ning ka nõudlus ja paljud kel Fuji hübriidkaamera kotis, ei pruugi kohe teada milline objektiiv võiks selles valikus parim olla. Selle jaoks järjekordselt lihtsustame teie jaoks valiku tegemist ning loetleme üles viimase aasta 10 enimostetud objektiivi, mida Fujifilmi kasutajad oma kaamerate ette on soetanud.


Fujinon XF 35mm f/2 R WR

Arvestades ka varasemaid teiste platvormide pingeridu, siis võiks öelda, et kõige populaarsem fookuskaugus on 35 mm. Nii ka Fujifilmi leeris – Fujinon XF 35mm f/2 R WR on oma müüginumbritega teisest kohast lausa kahekordse edumaaga eespool. Väga soodsa hinnaga objektiiv, mis pakub väga head teravust kaadri keskel kogu ava ulatuses ning kaadri äärealade viimanegi kriitika kaob juba f/4 juures ära. 9 labaga diafragma loob pehme taustahägu, kiire ja vaikne teravustamine lihtsustab kasutamist videotöödel ning takkaotsa on see objektiiv väga kompaktne – hea ja mugav ükstapuha millise Fujifilm X-seeria hübriidkaamera ette jätta.

Tugevad küljed:
Valgusjõuline, terava joonisega kiire teravustamisega 35 mm klassikalise fookuskaugusega objektiiv.

Nõrgad küljed:
Ei oskagi ühtegi nõrka külge välja tuua – tegu on väga õnnestunud toruga.

Fujinon XF 35mm f/2 R WR objektiivid Photopointis »


Soovid Fujifilmi kaamerat või objektiive enne ostmist järele proovida? Photopointi fototehnika rendis on saadaval valik Fujifilm objektiive ja kaameraid. Täpsem info Photopointi rendilehelt.


Fujinon XF 35mm f/1.4 R

Teiselt kohalt leiame samuti klassikalise 35 mm fiksobjektiivi. Fujinon XF 35mm f/1.4 R on natuke teisest klaasist kui nimekirjas eespool asuv isend. Valgusjõulisem, üliterava joonisega ning üldiselt väga hea optilise kvaliteediga objektiiv on omajagu suurem. Puht ergonoomilises mõttes on see parem kaaslane X-Pro2 või X-T2 kaamerale, kui X-T20 või väiksematele mudelitele. Lisaks on sel objektiivil mugav väga lai teravustamisrõngas ning ka lai avarõngas, mis lihtsustavad manuaalset kasutust. Ainukeseks kitsaskohaks selle objektiivi juures on see, et teravustamine on konkreetselt vali ning videosalvestuse seisukohalt liiga aeglane – ehk fotode tegemiseks ideaalne, kuid videosalvestuseks saab kasutada ainult käsitsi teravustades.

Tugevad küljed:
Väga valgusjõuline ning suurepärase joonisega objektiiv, mis sobib suuremate X-seeria kaamerate ette nagu rusikas silmaauku.

Nõrgad küljed:
Teravustamine teeb liiga palju häält.

Fujinon XF 35mm f/1.4 R objektiiv Photopointis »


Fujinon XF 16mm f/1.4 R WR

Fujifilmi tugevaimaks küljeks on just suurepärased fiksobjektiivid ning see kumab igatepidi läbi ka selles tabelis. Kolmandal kohal olev 16 mm lainurkobjektiiv on igat kopikat oma hinnast väärt. Robustse konstruktsiooniga ilmastikukindel objektiiv pakub väga head kasutusmugavust. Väga mugav teravustamisrõngas, kiire autofookus ja kergelt käsitletav avarõngas teevad selle objektiivi manuaalse kasutamise imelihtsakt. Objektiiv on valgusjõuline, pakkudes alates f/1.4 ava juures väga head kvaliteeti kaadri keskel ning ava kinni keerates tulevad kaadri äärealad kiirelt järgi. Kuna objektiiv ise on ilmastikukindla disainiga, siis sama vastupidava X-seeria hübriidkaamera ees annab kokku väga hea komplekti loodus- ja tänavafotograafile.

Tugevad küljed:
Suhteliselt kerge disaini juures väga hea optilise kvaliteediga objektiiv, mis pakub väga eeskujulikku teravust.

Nõrgad küljed:
Teravus kaadri äärealadel, eriti täisavaga pildistades.

Fujinon XF 16mm f/1.4 R WR objektiiv Photopointis »


Fujinon XF 56mm f/1.2 R

See on objektiiv, mis veenis mitmed fotograafid suuri raskeid peegelkaameraid hülgama ning just Fujifilm X hübriidkaamerale ümber kolima. Miks? Sest tegu on ühe lausa ülivõrdes optiliselt eeskujuliku toruga. Väga valgusjõuline, maksimaalse f/1.2 avaga annab paindlikkuse nii hämaras pildistamisel kui ka suurepärase kontrolli teravussügavuse üle. Objektiivil on väga hea teravus kaadri keskosas ning juba f/2.8 juures on kaadri äärealad järele tulnud, olles sellega teistest klassikalistest objektiividest vähemalt stopi jagu eespool. Kui selle objektiivi puhul üldse norida, siis jah esimese põlvkonna XF seeria objektiividele kohaselt on ka sel teravustamine natuke aeglane ja vali. Samas – portreefotosid pildistades ei häiri see aspekt sind üldse.

Tugevad küljed:
Pea parim portreeobjektiiv, mis Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele saada – ainult sama objektiivi koos APD filtriga versiooni võiks nimetada natuke paremaks portreefotograafia seisukohalt.

Nõrgad küljed:
Vali teravustamine.

Fujinon XF 56mm f/1.2 R objektiiv Photopointis »


Fujinon XF 10-24mm f/4 R OIS

Fujifilm kaamerad ei ole ainult portree- ja tänavafotograafide käes – ülilainurksuumi sattumine siia nimekirja on märk sellest, et Maarjamaal leidub omajagu loodusfotograafe kes kasutavad Fujifilmi hübriidkaameraid. Tegelikult Fuji maailmas sellest laiemaks rohkem ei lähegi, kuid egas see ei ole ainukene põhjus antud objektiivi poole vaatamiseks. Läbiva f/4 avaga stabiliseeritud objektiiv annab suure paindlikkuse pildistamisel ning juba f/5.6 juures on kogu kaadri ulatuses sobiv teravus saavutatud. Mis veel – sel objektiivil puuduvad ülilainurkobjektiivile omased geomeetrilised moonutused, pakkudes sellega väga viisakat kujutist.

Tugevad küljed:
Hea joonise ning hea teravusega objektiiv, mis on ideaalne maastikku, interjööri või arhitektuuri pildistavale fotograafile

Nõrgad küljed:
Maksimaalne ava on ainult f/4.

Fujinon XF 10-24mm f/4 R OIS objektiiv Photopointis »


Fujinon XF 23mm f/2.0 R WR

Tegu on suhteliselt uue objektiiviga ning hea on näha, et see nii kiirelt ka tabelite etteotsa jõudnud. Väga soojalt vastu võetud normaalfiksobjektiiv – Fujinon XF 23mm f/2.0 R WR pakub sama vaatenurka nagu 35 mm objektiiv täiskaadri ees. See tähendab seda, et tegu on objektiiviga, mida on mugav igapäevaselt kaasas kanda ning sisuliselt kõikjal pildistamiseks kasutada. Valgusjõuline f/2.0 maksimaalse avaga, ilmastikukindla ning väga kerge disainiga objektiiv sobib iga X-seeria hübriidkaamera ette nagu kinnas kätte.

Tugevad küljed:
Valgusjõuline, terava joonisega kiire teravustamisega klassikaline normaalfiks objektiiv.

Nõrgad küljed:

Fujinon XF 23mm f/2.0 R WR objektiivid Photopointis »


Fujinon XF 50-140mm f/2.8 R LM OIS WR

Korralik teleobjektiiv nii loodusesõpradele kui ka igapäevaseks portreetööks – 50-140mm objektiiv on mõeldud samaväärseks objektiiviks nagu 70-200mm f/2.8 objektiivid 35 mm sensori ees on. Selle objektiivi puhul on põhilisteks argumentideks korralik optiline kvaliteet, pea olematud geomeetrilised moonutused kogu suumi ulatuses ning loomulikult läbiv f/2.8 ava. Kasutusvõimalusi laiendab omakorda korralik optiline stabilisaator ning ilmastikukindel metallkorpus. Sisuliselt ei saa sellele objektiivile midagi ette heita ning võrreldes Canoni või Nikoni analoogidega täiskaadri ees on Fuji kergem, kompaktsem, soodsam kuid samas kvaliteedi osas samal tasemel.

Tugevad küljed:
Hea optilise kvaliteediga ning võimeka stabilisaatoriga ja kiire teravustamisega mitmekülgne telesuumobjektiiv

Nõrgad küljed:
Ka sellele objektiivile otseselt etteheited puuduvad

Fujinon XF 50-140mm f/2.8 R LM OIS WR objektiiv Photopointis »


Fujinon XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS

Siis kui 50–140 mm objektiivid on mõeldud poolkaadri ees asendama 70–200 mm torusid, on 55–200 mm objektiivid ideaalsed asendused klassikalistele 70–300 mm objektiividele. Isegi, et Fujifilmil on selline objektiiv päris kõrge hinnaga, on see kindlalt nimekirjalt sees. Fujinon XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS puhul saab rääkida seda tüüpi objektiividele mitte nii väga kohaselt väga heast pildikvaliteedist ning minimaalsetest moonutustest. Mugav käsitlus, hea vorm ning veel parem stabilisaator teevad sellest objektiivist mugava kaaslase väga erinevates situatsioonides.

Tugevad küljed:
Hea optilise kvaliteediga, võimeka stabilisaatoriga ja väga vaikse teravustamisega telesuumobjektiiv.

Nõrgad küljed:
Teravustamiskiirus jätab natuke soovida

Fujinon XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS objektiiv Photopointis »


Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R LM WR

Fujifilmil on mitmeid normaalsuumobjektiive – 16-50 mm soodne kit-objektiiv, väga kvaliteetne 18-55 mm normaalsuum ning kõige-kõigem Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R LM WR objektiiv. See objektiiv on mõeldud nendele, kellele jääb 18-55 mm objektiivi f/4 maksimaalne ava normaalasendis pimedaks ning samas vajavad ka kõige-kõigemat optilist kvaliteeti. Jah, ohverdades stabilisaatori ning rahakoti arvelt saad juurde väga terava ja kvaliteetse objektiivi mis sind niisama naljalt hätta ei jäta. Lisaks on see väga tugeva metallkonstruktsiooni ning ilmastikukindla disainiga ja kiire-vaikse teravustamisega. Väga soovitame.

Tugevad küljed:
See objektiiv on nagu korralik 24-70 mm objektiiv – multifunktsionaalne, ülihea pildikvaliteediga ning mugava käsitlusega.

Nõrgad küljed:
Stabilisaator on puudu ning hinda on sel omajagu

Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R LM WR objektiiv Photopointis »


Fujinon XF 90mm f/2 R LM WR

Mõne platvormiga on niimoodi, et pelgalt ühe objektiivi pärast soovitatakse just see valida. Täpselt nii, nagu Canonil on legendaarsed 85mm f/1.2 ning 135mm f/2 portreeobjektiivid, on Fujifilmil XF 90mm f/2 R LM WR portreeobjektiiv. Kui sa ikka otsid hübriidkaamerat portreede pildistamiseks ning oled nõus vähegi sellesse investeerima, siis antud torust ei ole võimalik mööda vaadata. Üliterava joonisega kaadri keskelt ning f/4 juures on ka kaadri äärealad järele jõudnud. Väga meeldiva bokeh efektiga ning sisuliselt olematu vinjeteerumisega. Fujinon torudele kohaselt metallkorpuses objektiiv on ka ilmastikukindel ning samuti väga kiire ja vaikse teravustamisega.

Tugevad küljed:
Terav ja kvaliteetne teleobjektiiv nii portree kui spordi pildistamiseks

Nõrgad küljed:

Fujinon XF 90mm f/2 R LM WR objektiiv Photopointis »


Vaata ka populaarsemaid objektiive teistele kaameramarkidele:
3 populaarseimat lisaobjektiivi Sinu Canon EOS M hübriidkaamerale | 15 enimostetud objektiivi Nikoni peegelkaamerale | 10 kuumimat objektiivi Pentaxi peegelkaamerale | 7 vaprat ehk populaarseimad objektiivid Olympuse hübriidkaameratele | 7 enimostetud objektiivi Panasonicu hübriidkaameratele | 10 populaarseimat objektiivi Sony hübriidkaameratele | 10 objektiivi, mida kõige rohkem Fujifilm hübriidkaameratele ostetud


Sellega saigi üles loetletud 10 kõige populaarseimat objektiivi, mis viimase aasta jooksul Fujifilm X-seeria hübriidkaamerate ette on ostetud. Loodame, et teiste klientide ostu- ja valikueelistused kombineeritud meiepoolsete kommentaaride ning selgitustega teeb ka Sinule järgmise objektiivi valimise lihtsamaks. Samuti sai nüüd ka selgeks, et fotograafia järgmisele tasemele viimine ei tähenda kohe hoiupõrsa pensionile saatmist. Aga mis siin ikka pikalt seletada arvuti taga. Pea meeles – ära siis kaamerat koju jäta ning meeldivat pildistamist.

(1298)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Fujinon XF 35mm f/2 R WR objektiiv, must
  • 35 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2.0 maksimaalse avaga
  • Tipptasemel Fujifilm optika
  • Ilmastikukindel konstruktsioon
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
449€
Fujinon XF 35mm f/2 R WR objektiiv, hõbedane
  • 35 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2.0 maksimaalse avaga
  • Tipptasemel Fujifilm optika
  • Ilmastikukindla konstruktsiooniga
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
449€
Fujinon XF 35mm f/1.4 R objektiiv
  • 35 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.4 maksimaalse avaga
  • Tipptasemel Fujinon optika
  • Vastupidav metallist korpus
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
649€
Fujinon XF 16mm f/1.4 R WR objektiiv
  • 16 mm ülilainurk-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/1.4 maksimaalse avaga
  • Tipptasemel Fujinon optika
  • Ilmastikukindla konstruktsiooniga
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
1099€
Fujinon XF 56mm f/1.2 R objektiiv
  • 56 mm telefiksobjektiiv
  • Väga valgusjõuline – f/1.2 maksimaalne ava
  • Perfektne portreeobjektiiv
  • Tipptasemel Fujinon optika
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
1099€
Fujinon XF 10-24mm f/4 R OIS objektiiv
  • 10–24 mm lainurk-suumobjektiiv
  • Läbiva f/4.0 avaga
  • Tipptasemel Fujinon optika
  • Võimekas optiline pildistabilisaator
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
Fujinon XF 23mm f/2.0 R WR objektiiv, hõbedane
  • 23 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2 maksimaalse avaga
  • Tipptasemel Fujinon optika
  • Ilmastikukindel konstruktsioon
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
499€
Fujinon XF 23mm f/2.0 R WR objektiiv, must
  • 23 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – f/2 maksimaalse avaga
  • Tipptasemel Fujinon optika
  • Ilmastikukindel konstruktsioon
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
499€
Fujinon XF 50-140mm f/2.8 R LM OIS WR objektiiv
  • 50–140 mm telesuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ning vaikne lineaarne mootor
  • Ilmastikukindel konstruktsioon
  • Võimekas pildistabilisaator, kuni 5 stoppi
1699€
Fujinon XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS objektiiv
  • 55–200 mm telesuumobjektiiv
  • Suurepärane kaaslane igapäevaseks kasutuseks
  • Kiire ja täpne lineaarne mootor
  • Võimekas pildistabilisaator, kuni 4,5 stoppi
  • Fujifilm X-seeria hübriidkaameratele
799€
Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R LM WR objektiiv
  • 16–55 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline – läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ning vaikse lineaarse teravustamismootoriga
  • Ilmastikukindla konstruktsiooniga
  • Fujifilm X seeria hübriidkaameratele
1299€

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast