Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

10 kõige popimat objektiivi Canoni peegelkaameratele

Paar kuud tagasi alustasime artikliseeriat “xx populaarseimat objektiiv sinu kaamerale” Canon EOS M seeria hübriidkaameratega. Täna on vägagi kohane lõpetada see artikliseeria samuti Canoni objektiividega, tuues teie ette 10 viimase aasta kõige enimostetud objektiivi Canoni peegelkaameratele. Canoni peegelkaamerad, ma võin eeldada, ei vaja väga pikka tutvustust – tänavu 30-aasta vanuseks saanud EOS kaamerad on olnud Nikoni kaameratega vaheldumisi profipeeglite edasiviivaks jõuks, progressi tipuks. Teisalt, fakt on see, et Canon EOS on kõige populaarseim peegelkaamerate platvorm ning seega ostjaid–huvitujaid on samuti rohkem kui teistel süsteemidel. Siinkohal ongi sobilik teie ette joondada 10 kõige popimat objektiivi Canoni peegelkaameratele.


Canon EF 50mm f/1.8 STM

Canon EF 50mm f/1.8 STM on kõike klassikalisem nifty-fifty objektiiv: esiteks on see 50 mm fookuskaugusega, teiseks valgusjõulise f/1.8 maksimaalse avaga, kolmandaks väga soodsa hinnaga… Tõsi see on – natuke üle 100-eurone investeering tähendab juba suurt ava, kontrolli teravussügavuse üle ning teravat joonist. Sedasi on mugav pildistada nii maastikku, portreed, tänavavaateid… See objektiiv sobib nii Canoni täiskaader sensoriga ning poolkaader sensoriga kaameratele. Kasutades antud toru poolkaader sensoriga kaamera ees, saab veel kitsama vaatenurga ning tulemuseks ideaalne esimene “päris” portreeobjektiiv, millega imelihtne subjekti taustast eraldada või hämaras pildistada.

Tugevad küljed:
Valgusjõuline ja terava joonisega klassikaline 50 mm normaalfiks. Selle objektiiviga ei ole võimalik lihtsalt alt minna.

Nõrgad küljed:

Sobivus:
Canoni peegelkaamerad – nii EOS 77D, 80D, EOS 800D, 1300D ja teised poolkaader kaamerad kuid ka EOS 6D, EOS 5D, EOS-1D ja muude seeriate täiskaader peegelkaamerad.

Canon EF 50mm f/1.8 STM objektiiv Photopointis »


Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD

Antud artiklis välja toodud objektiividest vast kõige soodsam – selle objektiivi hind on neid ridu kirjutades alla 100 €. Võib oletada, et see on üks põhjustest miks antud objektiiv antud nimekirja eesotsas niivõrd prominentsel kohasel pesitseb. Teisalt – nii soodsa hinnaga saada endale kuni 300 mm teleobjektiiv, mis toob ka kaugemad asjad niivõrd lähedale. Tegelikult ongi see toru tavaliselt kit-objektiivi kõrvale esimeseks teleobjektiiviks ning kokku saab kaetud vahemiku lainurgast teleni.

Tugevad küljed:
See objektiiv toob taskukohase hinna eest kaugema maailma käeulatusse. Mine põdrajahile või püüa kaadrisse ka arglikemaid linnukesi diskreetselt – valik on sinu. Olgugi, et objektiiv on soodne, saab sellega tehtud paremaid pilte kui sinu nutitelefon või kompaktkaamera võimeliseks on.

Nõrgad küljed:
Võrreldes teiste “suurte” objektiividega, jääb kvaliteet ja kasutusmugavus oluliselt alla profitasemel optikale. Lisaks ei ole see objektiiv ka stabilisaatoriga, mis seab kasutamisele teatud pisikesed piirangud.

Sobivus:
Canoni peegelkaamerad – nii EOS 77D, EOS 80D, 800D, EOS 1300D ja teised poolkaader kaamerad kuid ka EOS 6D, EOS 5D, EOS-1D ja muude seeriate täiskaader peegelkaamerad.

Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD objektiiv Photopointis »


Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC

Kõige populaarseimad objektiivid ei pea olema ei kõige soodsamad ega ka kõige paremad – määravaks saavad mitmed erinevad argumendid. See Tamroni objekiiv läheb kategooriasse “supersuum” objektiiv, ehk esmaseks valikukriteeriumiks saab olema mugavus. Mugavus selles osas, et pakub ikkagi ligi 4 korda suuremat suumiulatust võrreldes kit-objektiiviga (18–200 mm fookuskauguse vahemik, 11,1× optiline suum; 18-55 mm kitobjektiivil suumivahemik 3,05×), samas ka paremat stabilisaatorit ning ka paremat pildikvaliteeti.

Tugevad küljed:
See tähendab lõpuks seda, et antud objektiiviga on hea pildistada nii portreed, maastikku, reisipilte, kiisusid, beebisid ning ka ohtralt suumida. Just seetõttu antud objektiiv ka kõige populaarsem valik Photopointis saada olevate objektiivide seas. Mis veel – objektiiv on oma kvaliteedi ja võimaluste kohta ikka väga soodne.

Nõrgad küljed:
Kuna objektiivi ava on natuke kinnisem, on selle toruga raskem eraldada tausta subjektist või saavutada kreemjat bokeh-efekti – see kõik on pigem valgusjõuliste fiksobjektiivide pärusmaa.

Sobivus:
Canoni EOS 77D, EOS 80D, EOS 800D, EOS 1300D ja teised Canoni poolkaader peegelkaamerad.

Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektiiv Photopointis »
Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektiivi ülevaade Digitestis »


Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD

Võta nüüd kinni, kust jookseb universaalsuumi, supersuumi ja hüpersuumi piir. Igatahes – võrreldes esikohal oleva 18-200 mm objektiiviga on sel torul suumiulatus natuke suurem, minnes 70 mm veel kaugemale. See omakorda võimaldab veel kaugemaid subjekte turvaliselt käeulatusse tuua. Niimoodi saadki katta vahemiku 18 mm lainurgast kuni 270 mm teleobjektiivini üheainsa toruga. Teisisõnu – suur kasutusmugavus ning puudub vajadus pidevalt torusid vahetada.

Tugevad küljed:
Selle toruga saab mugavalt pildistada nii portreed, maastikku, reisipilte, kiisusid, beebisid ning ka ohtralt suumida. Samuti on sel objektiivil integreeritud võimekas Tamron VC pildistabilisaator ning ka vaikne PZD teravustamismootor. Teisisõnu, tõeliselt universaalne objektiiv.

Nõrgad küljed:
Kehtib kuldreegel – mida suurem suumivahemik, seda suurem on kompromiss pildikvaliteedi osas. Ka see objektiiv ei saa loodusseaduste vastu – valgusjõu või joonise osas ei saa antud objektiivi suure avaga fikstorudega võrrelda. Samas, ükski eelpool mainitud toru ei paku ka suumi.

Sobivus:
Canoni EOS 77D, EOS 80D, EOS 800D, EOS 1300D ja teised Canoni poolkaader peegelkaamerad.

Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD objektiiv Photopointis »
Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD objektiivi ülevaade Digitestis »


Photopointi veebipoest valitud populaarset Canoni kaamerat ostes saad osa osturahast tagasi. Loe täpsemalt kampaaniat tutvustavast postitusest Photopointi ajaveebis.


Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

Fotograafias lummab piltnikke kaks erinevat äärmust – võimalikult lai vaatenurk ning võimalikult kitsas vaatenurk. Soodsalt väga laia objektiivi niisama naljalt ei leia, kuid on  ka erandeid. See objektiiv on üks neist. 10–18 mm fookuskaugus on 35 mm ekvivalendina 15–27 mm, kattes ära selle kõige magusama ülilainurga vahemiku. Pildista dramaatilisi maastikuvaateid, arhitektuuri, interjööri, tänavafotosid ja palju muud – kõik on võimalik. Integreeritud IS pildistabilisaator, vaikne STM teravustamismootor – pildista või filmi – selle kompaktse objektiiviga on mõlemad mugavad.

Tugevad küljed:
See on ülilainurk objektiiv, mis mahutab korraga kaadrisse rohkem kui inimsilm hoomata suudab. Lummavad maastikuvaated, kvaliteetsed arhitektuurifotod jms – kõik on väga kergelt ja lihtsalt saavutav.

Nõrgad küljed:
Ülilainurkobjektiivile omane perspektiivimoonutus ja geomeetriline moonunutus on ka sellel objektiivil olemas.

Sobivus:
Canoni EOS 77D, EOS 80D, EOS 800D, EOS 1300D ja teised Canoni poolkaader peegelkaamerad.

Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM objektiivid Photopointis »


Canon EF-S 24mm f/2.8 STM

Sellest enam niisama naljalt kompaktsemaks ei lähe. See 24 mm Canoni objektiiv on klassikaline nn “pancake” ehk pannkookobjektiiv – valgusjõuline, maksimaalse f/2.8 avaga ning fikseeritud fookuskaugusega. 35 mm ekvivalendina oleks sel objektiivil fookuskaugus 36 mm, mis läheb samasse pikkusesse nagu Pentaxi, Panasonicu ja teiste tootjate analoogid. Milleks see siis hea oleks? Tegu on ühe mugava objektiiviga, mida kõikjale kaasa võtta ning pea kõik oma pildid ära teha. Portreefotod, maastikuvaated, tänavapildid, arhitektuur ja kõik muu mis nende raamide vahele veel ära mahub. Lihtsalt universaalne, kompaktne ning kvaliteetne.

Tugevad küljed:
Selle objektiivi puhul ongi tema disain kõige suuremaks argumendiks. Just nimelt see meeletu kompaktsus. Ja universaalsus. Loomulikult ka optiline kvaliteet ning hea koostekvaliteet mängivad suurt rolli.

Nõrgad küljed:
Ava võiks olla natuke suurem….

Sobivus:
Canoni EOS 77D, EOS 80D, EOS 800D, EOS 1300D ja teised Canoni poolkaader peegelkaamerad.

Canon EF-S 24mm f/2.8 STM objektiiv Photopointis »


Tamron SP AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di VC USD

Juba teine 70-300 mm telesuumobjektiiv selles nimekirjas. See on juba teises hinnaklassis, kuid tegu on ka hoopis teist klaasi objektiiviga. Jah, see on mõeldud samuti kit-objektiivi kõrvale siruulatuse suurendamiseks ning kaugema maailma lähedale toomiseks. Mida tähendab aga see hinnaerinevus võrreldes eespool pesitseva toruga? Ikka paremat ja kvaliteetsemat optikat, kiiremat ja vaiksemat teravustamist ning loomulikult ka pildistabilisaatori lisamist. Jah, vereta jahile minekul on see objektiiv väga sobivaks kaaslaseks.

Tugevad küljed:
Integreeritud stabilisaator, vaikne ja kiire USD teravustamismootor, Tamron SP seeriale omane kvaliteetne optika.

Nõrgad küljed:
Selle hinna juures ei ootagi 70-200 mm vms objektiividele vastast, kuid ava võiks natukenegi suurem olla.

Sobivus:
Canoni peegelkaamerad – nii EOS 77D, 80D, EOS 800D, 1300D ja teised poolkaader kaamerad kuid ka EOS 6D, EOS 5D, EOS-1D ja muude seeriate täiskaader peegelkaamerad.

Tamron SP AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di VC USD objektiiv Photopointis »
Tamron SP AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di VC USD objektiivi ülevaated Digitestis »


Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD

Selle objektiivi kasutusvõimaluste, tugevate ja nõrkade külgede kohta ma võiks kirjutada vähemalt mitmeid novelle kirjutada. Tegu on klassikalise valgusjõulise normaalsuumobjektiiviga – seda tüüpi torud on väga paljudel fotograafidel põhiliseks töövahendiks. Katab see ju enimkasutatud vahemiku lainurgast kuni lühikese teleni, maastikufotodest portreeni. See on ka üks esimesi objektiive, mis Tamroni koos SP seeriaga pani suurte poiste mängumaale ja keeras professionaalide pilgud sinnapoole. Optiliselt ei jää see Nikoni ega Canoni samaväärsetele torudele ju alla, rääkimata muudest aspektidest.

Tugevad küljed:
Tipptasemel optika mis lubaks ka 2 korda kõrgemat hinnasilti panna. Ilmastikukindel konstruktsioon, võimekas Tamron VC stabilisaator ning vaikne USD teravustamismootor teeb sellest objektiivist väärt tööriista.

Nõrgad küljed:
Jah ka sellel objektiivil on mõned nõrgad küljed. Teravustamine võiks kiirem olla, teatud asendis vähem vinjetti ning kui sa üritad seda objektiivi kasutada ka videosalvestuseks, siis focus breathing võib meele mõruks teha. Aga need on tühiasjad tugevate külgede kõrval.

Sobivus:
Canoni peegelkaamerad – nii EOS 77D, 80D, EOS 800D, 1300D ja teised poolkaader kaamerad kuid ka EOS 6D, EOS 5D, EOS-1D ja muude seeriate täiskaader peegelkaamerad.

Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD objektiiv Photopointis »
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD objektiivi ülevaade Digitestis »


Soovid populaarseid Tamroni objektiive enne ostmist järele proovida? Photopointi fototehnika rendis on saadaval valik Tamroni objektiive. Täpsem info Photopointi rendilehelt.


Tamron SP 150-600mm f/5.0-6.3 DI VC USD

Esimese põlvkonna SP 150-600 mm telesuumobjektiiv, mis on olnud meelepärane nii asjaarmastajatele, entusiastidele kui professionaalsetele fotograafidele. Katab ju vahemiku keskmisest 150 mm telest kuni 600 mm superteleni. Niimoodi saad selle toruga pildistada ka palju arglikemaid ning pelglikemaid linde ja loomi. Objektiivis on olemas ka kõik see, mis antud tüüpi torul peab kaasas olema: võimekas stabilisaator, vaikne teravustamine, optiline kvaliteet ning ka ilmastikukindlus. Kui see objektiiv huvi pakub, siis võib vaadata ka uuendatud G2 versiooni sellest objektiivist – Tamron SP 150-600mm f/5.0-6.3 DI VC USD G2.

Tugevad küljed:
Nii täiskaader kui poolkaader sensoriga Canoni peegelkaameratele sobiv telesuum, mis pakub nii pildikvaliteeti, paindlikkust kui kasutusmugavust ühes ilmastikukindlas korpuses. Ja loomulikult suumiulatust mis lõppeb 600 mm juures.

Nõrgad küljed:
Antud objektiiv on ikka suur (kuid vägapalju väiksemaks ei saaks seda ka teha). Lisaks jäi häirima natuke liiga aeglane teravustamismootor, mis uuendatud G2 versioonil enam probleemiks ei olnud.

Sobivus:
Canoni peegelkaamerad – nii EOS 77D, 80D, EOS 800D, 1300D ja teised poolkaader kaamerad kuid ka EOS 6D, EOS 5D, EOS-1D ja muude seeriate täiskaader peegelkaamerad.

Tamron SP 150-600mm f/5.0-6.3 DI VC USD objektiiv Photopointis »
Tamron SP 150-600mm f/5.0-6.3 DI VC USD objektiivi ülevaade Digitestis »


Canon EF 50mm f/1.4 USM

Seda tüüpi objektiiv peaks olema iga fotograafi fotokotis – 50 mm f/1.4 objektiiv on niivõrd klassikaline toru ning sellega saab väga palju ära teha. Pildistada portreed? Loomulikult, terava joonisega, hea kontrastiga ning sul on täielik kontroll teravussüsgavuse üle. Pildistada maastikku või loodust? See objektiiv on sisuliselt sama perspektiiviga nagu inimsilm – üks parimaid ja naturaalsemaid torusid üldse. Pildistada tootefotosid, toitu, arhitektuuri, tänaval… lihtsalt universaalne valgusjõuline fiksobjektiiv.

Tugevad küljed:
Vaata paar rida ülespoole

Nõrgad küljed:
Võrreldes uuemate USM mootoritega ning STM mootoritega jääks teravustamiskiirus natuke soovida, kuid samas ei ole see mitte midagi katastroofilist.

Sobivus:
Canoni peegelkaamerad – nii EOS 77D, 80D, EOS 800D, 1300D ja teised poolkaader kaamerad kuid ka EOS 6D, EOS 5D, EOS-1D ja muude seeriate täiskaader peegelkaamerad.

Canon EF 50mm f/1.4 USM objektiiv Photopointis »


Vaata ka populaarsemaid objektiive teistele kaameramarkidele:
3 populaarseimat lisaobjektiivi Sinu Canon EOS M hübriidkaamerale | 15 enimostetud objektiivi Nikoni peegelkaamerale | 10 kuumimat objektiivi Pentaxi peegelkaamerale | 7 vaprat ehk populaarseimad objektiivid Olympuse hübriidkaameratele | 7 enimostetud objektiivi Panasonicu hübriidkaameratele | 10 populaarseimat objektiivi Sony hübriidkaameratele | 10 objektiivi, mida kõige rohkem Fujifilm hübriidkaameratele ostetud10 kõige popimat objektiivi Canoni peegelkaameratele

15 enimvaadatud objektiivid Photopointi veebikaubamajas


Sellega saigi üles loetletud 10 kõige populaarseimat objektiivi, mis viimase aasta jooksul Canoni peegelkaamerate ette on ostetud. Samuti saime ringi peale kõikide populaarsete platvormide objektiividega. Loodame, et teiste klientide ostu- ja valikueelistused kombineeritud meiepoolsete kommentaaride ning selgitustega teeb ka Sinule järgmise objektiivi valimise lihtsamaks. Samuti sai nüüd ka selgeks, et fotograafia järgmisele tasemele viimine ei tähenda kohe hoiupõrsa pensionile saatmist. Aga mis siin ikka pikalt seletada arvuti taga. Pea meeles – ära siis kaamerat koju jäta ning meeldivat pildistamist.

Objektiivid Canoni poolkaader peegelkaameratele »

Objektiivid Canoni täiskaader peegelkaameratele »

(2504)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Canon EF 50mm f/1.8 STM objektiiv
  • 50 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – suure f/1.8 avaga
  • Sujuv ja vaikne STM teravustamismootor
  • Soodne, kuid võimekas objektiiv
  • Canoni pool- ja täiskaader peegelkaameratele
149€
Tamron AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di LD objektiiv Canonile
  • 70–300 mm telesuumobjektiiv
  • Suure suumivahemikuga
  • 1:2 ülekanne 300 mm asendis
  • Soodne teleobjektiiv kit-objektiivi kõrvale
  • Canoni poolkaader- ja täiskaader peegelkaameratele
Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 DI II VC objektiiv Canonile
  • 18–200 mm suure ulatusega universaalsuum
  • 11,1× suumivahemik
  • Kiire ning vaikse DC teravustamismootoriga
  • Integreeritud Tamron VC pildistabilisaator
  • Canon EOS poolkaader peegelkaameratele
Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD objektiiv Canonile
  • 18–270 mm suure ulatusega universaalsuum
  • 15× suumivahemik
  • Kiire ning vaikse PZD teravustamismootoriga
  • Integreeritud Tamron VC pildistabilisaator
  • Canon EOS poolkaader peegelkaameratele
Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM objektiiv + EW-73C päikesevarjuk + puhastuslapp
  • 10–18 mm ülilainurk-suumobjektiiv
  • Sujuv ning vaikne STM teravustamismootor
  • Võimekas pildistabilisaator, kuni 4 stoppi
  • Suurepärane maastiku- ja arhitektuuri pildistamiseks
  • Canon EOS poolkaader peegelkaameratele
299€309€
Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM objektiiv
  • 10–18 mm ülilainurk-suumobjektiiv
  • Sujuv ning vaikne STM teravustamismootor
  • Võimekas pildistabilisaator, kuni 4 stoppi
  • Suurepärane maastiku- ja arhitektuuri pildistamiseks
  • Canon EOS poolkaader peegelkaameratele
299€
Canon EF-S 24mm f/2.8 STM objektiiv
  • 24 mm lainurkobjektiiv
  • Valgusjõuline – maksimaalne ava f/2.8
  • Sujuv ning vaikne STM teravustamismootor
  • Kompaktne ning kerge pancake disain
  • Canon EOS poolkaader peegelkaameratele
189€
Tamron SP AF 70-300mm f/4.0-5.6 Di VC USD objektiiv Canonile
  • 70–300 mm telesuumobjektiiv
  • Suure suumivahemikuga
  • Kiire ning vaikse USD teravustamismootoriga
  • Integreeritud Tamron VC pildistabilisaatoriga
  • Canoni poolkaader- ja täiskaader peegelkaameratele
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD objektiiv Canonile
  • 24–70 mm normaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline - läbiva f/2.8 avaga
  • Kiire ning vaikse USD teravustamismootoriga
  • Võimeka Tamron VC pildistabilisaatoriga
  • Canoni poolkaader- ja täiskaader peegelkaameratele
Tamron SP 150-600mm f/5.0-6.3 DI VC USD objektiiv Canonile
  • 150–600 mm telesuumobjektiiv
  • Sobiv loodus- ja spordifotograafidele
  • Kiire ning vaikne USD teravustamismootor
  • Võimetas Tamron VC pildistabilisaator, kuni 4 stoppi
  • Canoni poolkaader- ja täiskaader peegelkaameratele
Canon EF 50mm f/1.4 USM objektiiv
  • 50 mm normaal-fiksobjektiiv
  • Valgusjõuline – suure f/1.4 avaga
  • Kiire ja vaikne USM teravustamismootor
  • Parim kooslus mitmekülgsusest ja pildikvaliteedist
  • Canoni pool- ja täiskaader peegelkaameratele
469€

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast