Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

5 + 1 programmi, mis sinu Androidi sees kindlasti olema peaks


Täna räägime nendest programmidest, mis Android seadme kasutamiskogemuse võimalikult mugavaks teeks. Järgnev nimekiri ei ole absoluutne tõde, vaid baseerub enda ja sõprade kogemustel.

5. Meediapleier

Olgem ausad, Androidi enda muusikaprogramm on küll hea, aga muud on veel paremad. Isiklikult soovitan kahte aplikatsiooni.
Variant 1 on Winamp. Kõige parem selle programmi juures on see, et saad seda siduda oma arvutis oleva Winamp mängijaga ning kopeerida muusikat oma seadmesse läbi Winamp Libarary. Samas saad ka luua esitusloendeid. Miinusküljeks – hetkel arvutiga ühendamine käib ainult üle WiFi. Teiseks on olemas ka ShoutCast tugi (internetiraadiote kuulamine läbi Winampi).


Variant 2: PowerAmp. Väga hea pleier, millel on sisse ehitatud ka tarkvaraline ekvalaiser. Lisaks saab määratleda ära, missugusest kaustast muusikat mängitakse (et ei hakkaks helinaid esitlusloendisse automaatselt panema). Endale meeldis veel selline lisafunktsioon, et mängija suudab alla laadida albumite kaanepilte (Album art), ei pea ise neid otsima. Täisversioon aga maksab natuke alla 4€ ning on kättesaadav Android Marketis.

4. Suhtlusprogrammid

Skype: parim lahendus tasuta kõnede jaoks ning see on olemas ka Androidile. Hetkel saab kahjuks ainult tavalisi kõnesid pidada, aga tulevikus kaasneb ka videokõne võimalus. Miks just Skype, sa küsid? Seda paljalt seepärast, et Skypel on väga suur hulk kasutajaid ning väga suur on tõenäosus, et sõbrad seda juba kasutavad.
Teine on Windows Live Messenger’i asendus, Ebuddy. Programm sai alguse kui programm, mida sa kasutasid läbi veebisirvija. Nüüdseks on sellel olemas programm enamus mobiilsetele platvormidele. Toetab enamik kiirsõnumiplatvorme, kaasa arvatud Facebook’i vestlust.

3. Hea veebilehitseja (Opera Mobile, Opera Mini, Firefox)

Kahjuks ei ole Androidi enda veebilehitseja parim, mis seadmel olla saab. Alternatiive on mitmeid, esimene neist on Mozilla Firefox. Täismõõtu veebilehitseja, millel olemas ka Firefox Sync võimalus.

Opera lehitsejad samamoodi, väga kiired ning sünkroniseerimisvõimalusega. Lisaks veel Opera Mobile’l hea funktsionaalsus raha säästmise seisukohalt, mis seisneb selles, et kui veebilehte avada, siis info liigub läbi Opera serverite, kus korjatakse välja kõik ülearune informatsioon. Välja jäetakse flash reklaamid jms. ning tulemuseks on lihtne sisu, mis tekitab väikese andmeedastusmahu.

2. 3G Watchdog

See programm on väga kasulik, kui kasutatakse mobiilset internetti ning ei ole piiramatu andmemahuga pakett. Programm jälgib andmeedastust üle 3G võrgu ning kui vaja, annab ka teada, kui limiit on täis. Täies mahus seadistatav, alates limiidist ning lõpetades mõõteperioodiga. Pro variandiga kaasneb ka täpsem statistika ning ta teeb vahet ka üles- ja allalaadimisel.

1. Advanced Task Killer

Nagu nimigi ütleb, on programmi eesmärk sulgeda aplikatsioone. Androidi häda on see, et programmid jäävad tööle ning askeldama taustal, olgugi et töölaual pole. Selle asemel, et iga programm eraldi üles otsida ning sulgemiskäsk anda, piisab Advanced Task Killerist ning paarist sõrmeliigutusest, et valitud programmid sulgeda. Saab valida, missugused programmid sulgeda või mida ignoreerida. Samas saab panna ka teatud aja tagant programme sulgema. Tulemuseks aga sujuvamalt ja kiiremalt töötav seade, kuna enam ei ole üleliigseid programme taustal askeldamas. Loomulikult võib loota, et tulevikus tuleb Androidile uuendus, mis lubaks teatud klahvikombinatsiooniga sulgeda töötavad programmid, sarnaselt iOS’ile.

+1. ArcTools

ArcTools on programm, mis paigaldab Android seadmesse nn Market’i programmid. Vaja on seda porgrammi seadmetel, millel puudub Android Marketile ligipääs. Laias laastus siis soodsamad tahvelarvutid. Mida siiski see kasutajale annab? Nimelt paigaldab Android Market tarkvara ning lubab tahvelarvuti oma Google kontoga siduda. Lisaks veel sellised Google poolt välja töötatud aplikatsioonid, nagu YouTube, Gmaili meiliklient, Google Maps ja Flash tugi. Nimelt on Android seadmel YouTube videote vaatamine läbi brauseri väga vaevaline. Sama kehtib ka G-mailis olevate kirjade kohta. Ning loomulikult ka Android Marketile ligipääs, kus on kõige suurem valik programme selle platvormi jaoks. Miinusküljeks jääb see, et osadel seadmetel see kahjuks ei tööta.

Kui sa tead häid programme, mis iga seadme peal peaksid olemas olema, anna meile teada, jättes info kommentaari.

(3933)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga