Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nokia tegi Androidiga iPadi – Nokia N1

Unknown-3

Kuigi Microsoft teatas juba mõnda aega tagasi, et Nokia kaubamärgi all enam telefone tegema ei hakata, siis teise ilma minemast meie põhjanaabrite kunagine au ja hiilgus keeldub. Nimelt tutvustas Nokia äsja oma uut vidinat – Androidiga tahvelarvutit Nokia N1, mis valmis koostöös Hiina arvutigigandi Foxconn’iga. Viimane on maailmas teatavasti kuulsust kogunud just iPad tahvelarvutite tootjana.

Nii pole midagi imestada, kui uus androidtahvel on menuka iPad Mini tahvelarvutiga äravahetamiseni sarnane. Alates seksikast unibody alumiiniumkestast ja lõpetades füüsiliste nuppude, kõlarite ja kõrvaklapiaugu asukohtadega. Ainult Apple’i Lightning-ühendus puudub, kuid selle asemel on midagi märksa põnevamat – tüüp-C USB liides, millesse võib USB-kaabli pista suvaline pool üleval.

nokia-tahvel

 

 

Identne iPad miniga on ka N1 ekraan – 7,9-tolli ja 2048×1536 pikselit. Tõsi küll erinevalt iPad’ist on selle ekraan täielikult lamineeritud. N1 on vaid 6,9mm õhuke ning kaalub 318g. Mõlemad need numbrid annavad silmad ette iPad minile. Nokia N1 ületab iPad mini ka oma raudvara poolest: neljatuumaline 2,4GHz Atom Z3580 protsessor ning 2 Gb muutmälu. Põhimälu on Nokia N1 siiski vaid 32 Gb ning mälukaardipesa puudub.

Kui N1 kaamera on 8Gb nagu ka iPad’idel, siis ekraanikaamera oma 5 Mp-ga teeb taas Apple’i toodangule pähe. Nokia N1 on saadaval kahes värvitoonis – Lava Grey ja Natural Aluminium. Müügihinnaks enne maksude lisamist saab ameerikamaal olema 249 dollarit, mis muudab selle (vähemalt võrreldes iPadidega) vägagi ahvatlevaks. Müügile ilmub Nokia N1 kõigepealt Hiinasse enne sealset aastavahetust (mitte segi ajada 1.jaanuariga) ning seejärel ka valitud Euroopa riikidesse. Eestisse jõudmise kohta esialgu igasugused andmed puuduvad.  

Unknown-2

Lisaks raudvarale tahab Nokia tarbijat üllatada ka oma tarkvaralise Z-Launcher’iga, mis reageerib juba tähtede kirjutamisega ekraanile kas siis sobivate rakenduste või kontaktide pakkumisega. Nokia enda sõnul oligi N1 loomisel motiveerivaks jõuks just Z-Launcheri olemasolu, millele puudus androidimaailmas piisavalt ilus ja hea tahvelarvuti.

Tegelikult aga tundub, et Nokia (või Foxconn) on aru saanud, et tänapäeva maailmas tasub kopeerimine ennast kuhjaga ära. Kui kasvõi Samsungi vaadata. Pole siis ime, et Nokia N1 on sedavõrd sarnane korduvalt maailma parimaks tahvelarvutiks kuulutatud iPad’iga. Mis siin rääkida, isegi Nokia N1 veebileht on äravahetamiseni sarnane Apple’i loominguga. Selline meisterlik ja detailne kopeerimine aga võib tekitada potentsiaalse olukorra, kus iPadi ’androidkaksikust’ Nokia N1-st saabki see vale-Dmitri, kes seaduspärase troonipärija ükskord põrmu tõukab.

Allpool asuvast videos võivad kõik soovijad imetella vastse Nokia tahvelarvuti hämmastavat sarnasust Apple’i kuulstate tahvelarvutitega.

 

Allikas: The Verge

Unknown-6 

(2343)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga