Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Karbist välja: HP Slate7 – Hewlett Packardi moodus teha soodsat tahvelarvutit

_MG_9953

Võiks öelda, et kõik sülearvutitootjad on ampsanud tüki Androidi pirukast. Samsung Galaxy seeriaga, Asus Transformer ja MeMo Pad seeriaga, Lenovo oma IdeaPad seeriaga jne. HP on üritanud korra varemgi luua oma tahvelarvutit, mis põrus täpselt samamoodi nagu Dell Streak või HTC Flyer. Seda nimekirja läbi kukkunud seadmetest tegelikult võiks ilmatumalt pikaks ajada, aga see pole meie tänane teema. Teemaks on hoopis HP comeback ning nende uus Slate7 tahvelarvuti, mida me ka täna karbist välja võtame.

HP ütles seadet tutvustades ning kirjutab endapoolses tootetutvustuses seda, et antud tahvelarvuti ei ole mõeldudki über seadmeks ega konkureerima numbrifriikidele suunatud kõige kõige seadmetega. Antud tahvelarvuti on mõeldud pakkumaks konkurenti nendele tuhandetele Hiinas valmistatud no name brändi seadmetele, mille kvaliteet on madalam nende hinnasildist. Teisalt ei ole tahtnud HP teha väga suurt kompromissi tahvelarvuti tootmise juures ning pakkuda kasutajale mugavat kasutamiskogemust. Ning selle võtmes tulebki antud seadme tehnilisi andmeid vaadelda:

  • Operatsioonisüsteem: Android™ 4.1 Jelly Bean
  • Ekraan: 7″ HFFS LCD, 1024 × 600px, mahutundlik puuteekraan, 170ppi
  • Protsessor: Rockchip RK3066 kahetuumaline 1,6GHz, ARM Cortex-A9
  • Graafikaprotsessor: Mali 400
  • Sisemälu: 8GB, kuni 32GB microSD kaart
  • Operatiivmälu: 1GB DDR
  • Võrgud: WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 2.1 EDR
  • Sensorid: asendisensor, kolmesuunaline kiirendusmõõtja, valgussensor
  • Ühendused: microUSB, microSD pesa (kuni 32 GB), 3,5mm kõrvaklapipesa
  • Kaamera: 3,15 megapiksline tagapaneelil ning 0,3 megapiksline eespaneelil
  • Vooluallikas: 13,4 Wh liitium-ioon aku, kuni 5 tundi video taasesitust
  • Mõõdud: 197 × 116 × 10,7 mm
  • Kaal: 372 g

_MG_9926

Asume nüüd aga HP Slate7 kallale. Karbi sisu on sellel võrdlemisi tagasihoidlik – peitub seal ainult tahvelarvuti, laadija koos microUSB kaabliga ning hunnik juhendeid. Kõrvaklappe ei ole kaasa pandud, mille üle ma ausaltöelda ei imesta. Just seetõttu, et ei ole mõtet ju odavaid klappe kaasa panna ning Beats Audio nime solkida. 

_MG_9930

Tahvelarvuti eespaneel on mitte midagi ütlev – ekraani ülemisel äärel asub väike veebikaamerasilm ning kõik. Slate7 7″ ekraan on HFFS tüüpi LCD ekraan, mille lahutusvõimeks jääb tagasihoidlik 1024 × 600 pikslit, andes punktitiheduseks ~170 punkti tolli kohta. Seda on mõne kasutaja jaoks natuke vähe, kuna lähedalt vaadates saab üksikuid pildipunkte isegi eristada. Samas pole mõtet sellele ekraanile ka ülearu neid toppida, kui graafikaprotsessor ei suuda seda pilti kuvada korrektselt.

_MG_9944

Positiivne antud tahvelarvuti juures on see, et kasutajaliides on võrdlemisi muutmata kujul. Tootja ei ole hakanud selle peale omaloomingut tegema ning niigi head asja ära rikkuma, andes natuke Nexus seadme kasutamismugavust. Operatsioonisüsteemiks on sel “vanake” Android 4.1.1 Jelly Bean. Loodame, et HP lähiajal ka 4.3 või vähemalt 4.2.2 versiooni antud tahvlile valmis vorbib.

Suurimaks üllatajaks oli selle tahvelarvuti juures tagumine külg. Hewlett Packardi sõnul on see soft touch tagakülg. Käes tundus see tõesti pehme ning mugav – lausa lust on antud seadet peos hoida. Slate7 tuleb nii punases kui hõbedases värvitoonis tagumise küljega. Lisaks on tagumisel küljel ka väike kaamerasilm – 3 megapikslit, suudab salvestada 720p videot ning on välguvaba – tahvelarvuti kohta piisavalt hea. 

_MG_9935

_MG_9953

Tahvelarvuti külg võib esimese hooga pildi peal tunduda liiga paks. Tegelikult nii hull see ei ole – käes on üleüldine mulje jätkuvalt hea. Numbritest lähtudes – see on Galaxy Tab 3 tahvelarvutist vähem kui millimeetri paksem. Külge katab roostevabast terasest raam, andes seadmele jäikust rohkem kui kopika eest. Hmm, ma tahaks näha kusagil kukkumistesti videoid kohe.

_MG_9939

Paremal küljel on ka helitugevuse reguleerimise nupud. Vasak külg on täiesti puhas.

Ülemisel äärel leiame kõrvaklappide väljundi ning mälukaardipesa. Lisaks on sinna seltsi pandud ka toitelüliti.

_MG_9938

Alumisele küljele on mahutatud microUSB pesa seadme aku laadimiseks ning arvutiga ühendamiseks. Lisaks sellele on olemas ka stereokõlarid. Huvitav, millal jõuab kätte see aeg, et külareid hakatakse panema seadmete eesmisele paneelile või nii, et üks kõlar ühel küljel, teine teisel? Filmi vaadates väga sellest “stereofoonilisest helist” aru ikka ei saa.

_MG_9940

Tegelikult on Slate7 149€ juures igatepidi mõistlik tahvelarvuti. See on soodsam kui Nexus 7, samas ei ole loobutud tootekvaliteedist. Ekraan võiks jah, natuke teravam olla, kuid otseselt nuriseda ei tohiks sellegipoolest. Vaatenurk on hea ning tagantvalgustus ühtlane ja tugev ning seadme kasutamisel ei teki probleeme. Tänu korralikule vaatenurgale ei pea tahvlit peos ühes asendis väga kramplikult hoidma.

_MG_9951

Algne imestus, et jälle üks odav üllitis suurelt tootjalt tegelikult lahtuski tahvlit esimest korda pihku võttes. Nagu ma alguses ka mainisin, tagumine külg on pehme ja mugav. Ma pole tükk aega nii hea kattematerjaliga tahvelarvutit peos hoidnud (ning neid on olnud ikka väga palju viimase paari aasta jooksul). Sellega eristub teistest samas hinnaklassis ning ka kõrgema hinnaga seadmetest tugevalt. 

Riistvaraliselt ei ole see ka otseselt säästuseade – kahetuumaline 1,6GHz protsessor annab testides arvestatava tulemi. Alla jääb küll eelmise aasta Nexus 7’st, kuid endast kallimatele Galaxy Tabidele näitab koha kätte. Testitulemused ning numbrid ei maali samas täit pilti ning ma ei hakka siin karbist välja artiklis seda ette võtma. Fakt on see, et soodsa “säästuseadme” kohta on temas küllaldaselt särtsu ning lapsele või täiskasvanule esimeseks tahvelarvutiks või e-lugeri asenduseks sobib Slate7 suurepäraselt. 

Hewlett Packard Slate7 tahvelarvuti, nii punases kui sinises värvivariandis on saadaval Photopointi esinduskauplustes kui ka veebipoes ning hinnaks on nendel ainult 149€

(1298)

Artiklis kirjeldatud tooted:
HP Slate7 2800 hõbedane Soodne, samas kvaliteetne, piisavalt võimas ning mugav Android tahvelarvuti
HP Slate7 2801 punane Soodne, samas kvaliteetne, piisavalt võimas ning mugav Android tahvelarvuti
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga