Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Android vallutab maailma, iPhone võidutseb USA-s ja Jaapanis

Nokia elustab Euroopas Windows Phone’i. Või vastupidi. Nii võiks väga lühidalt kokku võtta mobiiltelefonide leviku ja müügi uurimisega tegeleva Kantar Worldpanel Comtech’i poolt läbiviidud uurimust viimase 12 nädala kohta.

Uurimus sisaldab mitmesuguseid üllatavaid ja mitte nii üllatavaid numbreid ja suundumusi. See, et Androidi roll maailmas on pidevas kasvus pole ilmselt ühelegi selle blogi lugejale enam uudiseks. Nagu ka see, et Androidiga nutifonide seas on vaieldamatuks liidriks Samsung. Androidi turuosa nutifonide hulgas on kõige kõrgem Hispaanias (87%), kellele järgneb Hiina (72%).

Uurimus sisaldab veel teisigi huvitavaid ning segadusseviivaid numbreid. Sealt saame teada, et kõige tähtsamat rolli mobiiltelefonide seas mängivad nutifonid Suurbritannias (61%), kellele omakorda järgneb 54% Austraalia. Kõige veidram uudis on vast see, et Jaapanis on nutitelefonide osa mobiilide hulgas vaid 24%. Suure tõenäosusega on selle väikese numbri põhjuseks see, et jaapanlaste seas on palju neid, kes kasutavad mobiilse andmeside jaoks juba teisi seadmeid. Muuseas – Androidiga nutitelefone on Jaapanis vaid 6% iPhone’i 66% vastu.

Androidil ja Samsungil pole siiski põhjust loorberitele lesima jääda. Kuigi Samsungi turuosa Euroopa põhiturgudel on 43%, 32% Austraalias ning 27% USA-s, siis numbrid näitavad müügikasvu aeglustumist. Sellel võib olla omakorda kaks põhjust. Esiteks on kõik esmased nutitelefoni ostjad selle endale juba soetanud. Teiseks ootavad paljud tehnikahuvilised juba mingit järgmist uut ja suurt asja.

Uue ja suure asjana üritab ennast pakkuda Windows Phone 8. Kuigi mainitud operatsioonisüsteemiga telefone pakuvad ka Korea ja Hiina firmad, proovib Microsoft Euroopat vallutada just Nokia telefonide kaasabil. Ühte trendiuuringuid teostava firma sõnul ongi iPhone ja iPad kaotamas näiteks Ameerika murdeealiste ja noorte seas populaarsust, kuna endale õunafirma viimase mudeli soetanud lapsevanemad delegeerivad oma kasutatud telefonid just järeltulijatele. Millisele trendikale noorele aga meeldiks ennast näidata näiteks oma isa kasutatud pükstes… Sellest hoolimata on Nokia ja Windows Phone’i turuosa USA-s vaid 2,6%. See on ligi poole vähem kui Euroopas, kus on see „tervelt“ 5,4% (koos Symbianiga on see number 6,2%). Samas aga tuleb tunnistada, et see number on 50% suurem, kui möödunud aastal samal ajal.

Omalt poolt tahaks ka Androidi meepotti väikese tõrvatilga lisada tundmatuks jääda soovinud analüütiku sõnadega, et Androidi edu põhjuseks pole mitte see, et ta on hea, vaid see, et ta on odav. Loodame, et kuuldused odavatest (ok, ütleme, et odavamatest) iPhone’idest paneb ka Samsungi kui Androidi lipulaeva ja üldse ühe mobiilimaailma liidri veelgi enam pingutama. Võidavad sellest lõppude lõpuks ju ikka ainult tarbijad.

Veel rohkem numbreid ja juttu antud teemal leiab siit.

Allikas: Techcrunch

 

 

(304)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga