Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Zhiyun Fiveray M40 on lihtne, kuid ülivõimas videovalgusti

Muidu eelkõige kaamerate stabilisaatorite poolest tuntud Zhiyun on välja tulnud nüüd ka Fiveray valgustiseeriaga, millega nad üritavad konkurentsi pakkuda juba tuntud brändidele nagu näiteks Aputure ja Nanlite.

Zhiyun’i kõige uuem toode selles valgustiperes on Fiveray M40 LED ja tänu Photopointi foto- ja videotehnika rendile sain seda ka katsetada ning nüüd jagan ka enda muljeid sellest väikesest, kuid igati võimsast LED-valgustist.

Zhiyun Fiveray M40 videovalgusti

Zhiyun Fiveray M40 omadused

Zhiyun’i eesmärk M40 puhul oli panna suur võimsus võimalikult kompaktsesse vormi ja tõepoolest on tegu meeldivalt kompaktse videovalgustiga.

See mahub enam-vähem peopessa ja kaalub kõigest 320 g. Mõõtmetelt on ta telefonist pisut väiksem, kuid näiteks teistest väiksematest LED-valgustitest mõnevõrra paksem oma sisseehitatud ventilaatori tõttu, kuid kinnitan, et väljareklaamitud “taskusuurus” peab paika.

Ehituskvaliteedilt pole Zhiyun Fiveray M40 kindlasti mitte odav plastik, sest kätte võttes tundub see heasmõttes robustne ja vastupidav.

Valgusti paneel koosneb 176-st LED dioodist (vastavalt siis 88 sooja valget ja 88 külma valget). Värviedastusindeks ehk CRI, millele tavakasutaja võib-olla tähelepanu ei pööragi, on valgustil ideaalilähedane 96. See tagab, et värvid jäävad selle valgustiga täpsed, mitte moonutatud ning temperatuurivahemik on 2700-st kuni 6200 K.

Zhiyun Fiveray M40 videovalgusti
Fiveray M40 vs telefon

Vaatamata oma kompaktsusele on tegu äärmiselt võimsa valgustiga. Võimsus, nagu kajastub ka nimes, on korralikud 40W, mis annab maksimum valgustatuse kuni 14 000 lux (4300 K juures).

Arvestades, et selline võimsus ajab seadme kuumaks, siis on sellele sisseehitatud Zhiyuni DynaVort jahutussüsteem, mis koosneb jahutusradiaatorist ja ventiaatorist, mis on ka õrnalt kuulda umbes nagu sülearvutil, kui valgustit mõnda aega täisvõimsusel kasutada. Fotograafia puhul see rolli ei mängi, kuid kui kasutada videote salvestamise ajal, siis peaks arvestama kerge ventilaatori sahinaga.

Valgustil on kaks väga sujuvat juhtketast heleduse ja värvitemperatuuri reguleerimiseks ning ketaste kõrvalt leiab USB-C pordi laadimiseks. 

Zhiyun videovalgusti Fiveray M40 LED

Fiveray M40 aku kestab täisvõimsusel kuni pool tundi ning täis peaks valgusti saama laadida 1 tunni ja 50 minutiga kasutades tavalist telefoni vooluadapterit, kuid hea on siinkohal see, et valgustit saab kasutada ka laadimise ajal.

Tagapaneelilt leiame 4 LED tulukest, mis näitavad aku seisu.

Zhiyun Fiveray M40 videovalgusti

Võib-olla kõige huvitavam disainivalik M40 puhul on 360-kraadi pöörlev nö. alus, millel on kaks ¼ kruviauku, üks all ja teine külje peal, statiivile või kaamera peale kinnitamiseks.

Zhiyun Fiveray M40 videovalgusti

Mainin ära, et mõlema puhul tuleb siis vastavaid kinnitusi eraldi soetada, sest komplektis neid ei ole. Pöörlevat alust saab kasutada ka lauale püsti asetamiseks ja on ideaalne näiteks videokõnede ajal enda valgustamiseks.

Zhiyun Fiveray M40 tööhoos

Kuna ma valdavalt tegelen üldse maastiku ja looduse pildistamisega, siis ma mingit tehislikku valgust ei vaja, kuid olenemata sellest kulub vahepeal mingi hea LED-valgusti tegelikult marjaks ära.

Katsetasin Zhiyun Fiveray M40 siinkohal toodete pildistamiseks ja paar näidet ka peaaegu terve stseeni valgustamise kohta.

Zhiyun Fiveray M40 videovalgusti
Zhiyun Fiveray M40 videovalgusti

RGB režiimi kui sellist M40-l ei ole. Kui VÄGA on vaja, siis iseenesest saab selle vajadusel lahendada kui mingi filter vms. valgusti külge teipida.

Isiklikult mulle piisas lihtsalt antud temperatuuri vahemikust. Sellise valgusti puhul on tegelikult kasutusviise seinast seina: lihtsalt meeleolu loovat valgust, tagantvalgust jne.

Tähelepanek on ka see, et M40 valgus on üpris pehme ja mingit hajuti vajadust otseselt ei olegi.

Zhiyun Fiveray M40 videovalgusti
Zhiyun Fiveray M40 videovalgusti

 

M40 võimsus annab hea võimaluse ära valgustada terveid stseene, luues valgusega mõnusa meeleolu.

Zhiyun Fiveray M40 videovalgusti
Zhiyun Fiveray M40 videovalgusti

 

Lihtsalt fotograafia jaoks kasutades kestab aku päris hästi, sest kogu katsetamise aja ma tegelikult ei pidanudki akut laadima. Vajadusel saab tegelikult lisaks läbi seinakontakti laadimise ka akupanka kasutada (mis võiks niikuinii kaamerakotis igaks juhuks olla ;) )

Lõppmuljed

Fiveray M40 LED puhul on tegu iseenesest väga asjaliku tootega, kuid siinkohal on mõned mööndused. Kuigi ilma nö. “klikita” sujuvad juhtkettad on mõnusad, siis kogemus näitas, et kogemata nendele pihta minnes võib heleduse või temperatuuri hästi lihtsalt paigast lüüa ja pärast õige sätte tagasi paika saamine on päris keeruline.

Ketaste pealt täpse heleduse või temperatuuri näidu lugemine on ka üsna ebamugav. Siinkohal võib-olla oleks väike LCD ekraan päris pädev lisa.

Lisaks kuuldav kerge ventilaatori sahin mis võib videograafi natuke häirida kui tahta puhast video heli, ning aku kestvus, mis on iseenesest lahendatud sellega, et valgustit on võimalik laadimise ajal kasutada. Valgusti väga taskukohane hind ongi ilmselt saadud paari ohverduse näiteks LCD ekraani puudumise näol.

Zhiyun Fiveray M40 videovalgusti
Zhiyun Fiveray M40 videovalgusti

 

Kõik jällegi oleneb vajadusest, tegelikult on fotograafia jaoks tegu päris asjaliku valgustiga kui LCD ekraani ja RGB funktsiooni puudumine ei ole probleem.

Pöörlev alus on päris hea lahendus, mis lisab asendi sättimisel hea paindlikkuse ja valgustit on sellega hea mugav lihtsalt lauale püsti panna, ilma, et peaks näiteks eraldi ministatiiviga eraldi jamama.

Kindlasti lisaksin selle enda varustuse hulka ja kui soovid Zhiyun Fiveray M40 videovalgusti enne ostmist ka ise järele proovida, siis see on laenutamiseks saadaval nii Tallinnas, Rocca al Mare keskuse Photopointi esinduskaupluses kui ka Tartus, Kvartali keskuse Photopointi esinduskaupluses.

 


Kerdi tööde ja tegemiste saad tutvuda ning ennast kursis hoida tema Instagram’i lehel ja Facebooki’i lehel

 

(324)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Zhiyun videovalgusti Fiveray M40 LED
  • Kompaktne, ent võimas LED-valgusti
  • Värvitemperatuur: 2700–6200 K
  • 0–100% muudetav valgustugevus
  • Tõhus jahutussüsteem
  • Integreeritud aku
129€
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga