Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Uued hübriidkaamerad Nikoni leerist – Nikon 1 J3 ning 1 S1

nikon_1_avang

Nikon tutvustas CES 2013 tehnikamessil koos uute kompaktkaameratega ka kahte uut hübriidkaamerat Nikon 1 seeriast: Nikon 1 J3 ning Nikon 1 S1. 1 J3 on 2012. aasta augustis tutvustatud Nikon 1 J2 588.65€ järglane ning 1 S1 on Nikon 1 seerias uue mudelirivi esimene kaamera. Selles mudelis on põhirõhku pandud kasutamismugavuses ning kiiruses, suunates seda kasutajale, kel on soov rohkem pildistada, vähem mõelda kaamera seadete peale. 1 J3 see-eest läheb 1 S1 ning 1 V2 vahele – pakkudes kasutajale võimaluse ise kaamerat seadistada, samas põhirõhk on siiski suunatud tavakasutajale, kes seda teha ei soovi.

Kaamerate juures on kasutatud sama tehnoloogiat, mis varem tutvustatud Nikon 1 V2 juures kasutusel. Autofookus on kahesüsteemne – kontrastituvastus selleks, et hämaras toimiks fokusseerimine võimalikult kiiresti ning faasituvastus selleks, et kiirelt liikuvad objektid kaadris teravad oleks. Uus EXPEED 3A pildiprotsessor hoolitseb aga selle eest, et pildid oleks võimalikult müravabad ka kõrge tundlikkuse juures. 1 S1 puhul on kasutusel 10,1MP sensor, mil tundlikkus ISO 100 – 6400, 1 J3 aga 14,2 megapikslise sensoriga ning tundlikkus ISO 160 – 6400. Lisaks võimaldavad mõlemad kaamerad kiiret sarivõtet – 15 kaadrit sekundis automaatse teravustamisega ning fikseeritud fookuspunkti ning automaatse teravustamisega lausa kuni 60 kaadrit sekundis. Suurt rõhku on pandud kaamerate juures ka videote salvestamisel. Mõlemad isendid filmivad kuni FullHD 1080p, 60 kaadrit sekundis (mitte interlaced režiimis, vaid ikka progressive). Lisaks on kaamera üle täielik kontroll ka filmides, lubades salvestamise ajal muuta kaamera parameetreid (P S A M režiimides) ning ka filmimise ajal salvestada maksimaalse eraldusvõimega foto. Kui soovite video aga väga ekstreemsustesse viia, siis kaamerad lubavad salvestada ka videot kiirusel 1200 kaadrit sekundis ning seda hiljem aegluubis maha mängida. Mõlemad seadmed toetavad ka Nikon’i WiFi adapterit WU-1b. Selle abil saab pilte edastada otse nutiseadmesse või kasutada viimast kaamera kaugjuhtimispuldina.

Nikon 1 S1  + 11-27,5mm kit hinnaks saab Euroopa turul 559€ ning Nikon 1 J3 + 10-30mm kit hinnaks 699€

Nikoni eestikeelne pressiteade

Nikon 1 J3 fotod:

Nikon 1 S1 fotod:

(1283)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Nikon 1 J2 + 10-30mm VR Kit must 10,1 megapiksliga Nikon CX CMOS sensor, EXPEED 3 protsessor, RAW failivorming, manuaalrežiimid, kiire sarivõte, 3" HD LCD, Full HD video, HDMI
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga