Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Uue Tamron 35-150mm f/2.8-4 esmamuljed

Ühel vihmasel ja teisel natuke päiksepaistelisemal õhtupoolikul avanes mul võimalus põgusalt katsetada uut Tamron 35-150mm universaal-suumobjektiivi, mis on muide nüüdseks saadaval ka Photopointi fotorendis. Ning nendest lühikestest jalutuskäikudest uue objektiiviga kavatsengi ma siin postituses  oma esimesi muljeid (ja töötlemata pilte) jagada.

Kuna mingil põhjusel pole hetkel mu isiklikus fotokotis enam alles ühtegi suumobjektiivi, oli sedavõrd katse põnevusaste suurem (ja ka hirm, et äkki hakkab veel meeldima ning peab endale jälle ühe toru juurde muretsema). Tegelikult olen ühe korraliku ja kompaktse suumi peale mõelnud juba pikalt, mida eelkõige väljamaareisidele endale kaasa pakkida.

Viis esimest minutit nautisingi lihtsalt seda kaua igatsetud “zoom-in-zoom-out” liigutust. Ja peab ütlema, et on ikka mõnus küll üle pika aja jalgade asemel kasutada objektiivi võimekust objektidest kaugeneda ja neile jälle välkkiirelt läheneda. Mõistagi tasub kohe ära mainida, et objektiiv on oma suuruse kohta tõsiselt kerge ning selle kaasas tarimine seetõttu äärmiselt mugav.

Kuna esimesel õhtul oli tegemist juba küllalt hilise ja sealjuures vihmase õhtutunniga (valgust vähe) pean kiitma kohe objektiivi tublidust nende oludega rinda pista. F/2.8 ava tagas kiire ja vaikse teravustamise. Kahju muidugi, et tegemist pole püsiavaga kogu suumiulatuses. Aga eks mind on portreepildistajale omaselt veel väiksemate avanumbritega ka ära hellitatud. Maastiku-, reisifoto ja igapäeva tegemiste ülesvõtmiseks on küllalt valgusjõuline f/2.8-4.0 täiesti piisav.

Pilte arvutis vaadates torkas kohe silma objektiivi ilus terav joonis ning pehme ja moonutustevaba tausta-udu. Ja muidugi ka eriti külluslikud värvid, mis on tõesti ka ilma töötluseta kaunid ja kontrastsed, silmale ilusad vaadata (värve, kontrasti jms pole fotodel krutitud).

Kuna pildistasin õhtuhämaruses enamasti suurima võimaliku avaga (f/2.8), siis ei saa mainimata jätta, et laia nurga (35mm) kasutamisel esines kohati pildi servades kerget vinjetti. Minu jaoks see eriline “turn-off” pole, kuna armastan ka ise seda töötluse abil (selle eemaldamise asemel) vahel fotodele lisada, et anda piltidele seeläbi rohkem sügavust juurde. Vinjetti eemaldamine fototöötlusprogrammis on muidugi vajadusel väga lihtne, nagu selle lisaminegi. 



 

Objektiiv skooris aga kindlasti kromaatilise aberratsiooni puudumises. Selle peale ütleks kohe täitsa – vau! Vastu valgust tehtud piltidel ei õnnestunud mul leida isegi tagasihoidlike kõrvalekaldeid. Laia nurgaga pildistades ei täheldanud ka seda, et objektiiv oleks mu fotod pesumasina tsentrifuugi moodi nurkadest välja väänanud. Majad jäid loomulikult sirged ja tänavapostid loomupäraselt vildakad.

Fookuskaugustelt on see väga universaalne objektiiv kõiksugustes oludes hakkama saamiseks. Objektiiv on kahtlemata ideaalne kaaslane reisimiseks, ning täpselt selleks puhuks ka mina selle endale soetaks või rendiks. Kõigest ühe objektiivi abil saab pildi peale nii kitsad tänavad kui ka kaugustes peesitavad kassivolaskid ning kõige selle juures on see matkakotti pistmiseks äärmiselt kerge.

Lõpetuseks tahaks veelkord esile tõsta objektiivi teravuse, loomuliku ja pehme bokeh’i ning ülikaunid kontrastsed värvid ka ilma pilte töötlusprogrammis kruttimata. Muidugi mõista on oma silm kuningas, nii-et kui soovid enne objektiivi soetamist ka sobivuse ise järgi proovida, tasub sammud seada Photopointi fototehnika rendi suunas ning uustulnuk enda Nikoni või Canoni peegelkaamera ette keerata.

 

Tamron 35mm-150mm Photopointis>>

(370)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD objektiiv Canonile
  • 35–150 mm universaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline, f/2.8 – 4 avaga
  • Ideaalne kaaslane portreefotograafile
  • Integreeritud Tamron VC pildistabilisaator
  • Canon EF bajonetiga kaameratele
Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD objektiiv Nikonile
  • 35–150 mm universaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline, f/2.8–4 avaga
  • Ideaalne kaaslane portreefotograafile
  • Integreeritud Tamron VC pildistabilisaator
  • Nikoni F bajonetiga peegelkaameratele
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga