Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Käed küljes: Tamron 35-150mm f/2.8-4.0 suumobjektiiv

Siin see on. Otse Tamroni peakontorist on Photopointi blogi laboritesse saabunud Tamroni kõige uuem objektiiv 35-150mm F/2.8-4 Di VC OSD. Tegelikult on see isegi nii uus, et Tamron seda veel müüma hakanud polegi. Nikoni bajobetiga versioon lubatakse turule paisata mai lõpus, Canoni mudel aga mitte enne jaanipäeva. Meile saadetud Nikoni peegelkaamera ette sobiv eksemplar – seesama, mida roosa särgiga, aga muidu enam-vähem normaalne kolleeg ülal pildil käes hoiab – ei ole masstootmise vili, vaid prototüüpversioon. Sellega pildistatud fotode avalikustamine on rangelt keelatud. Lubatud on ainult objektiivi näitamine. Selles postituses me siis näitamegi.

Tamron 35-150mm F/2.8-4.0 on Canoni ja Nikoni pool- ja täiskaadersensoriga peegelkaameratele valmistatud telesuumobjektiiv. See on kompaktse korpusega obje, mille trumpideks on soodne hind, suhteliselt valgusjõuline ava ja integreeritud optiline värinastabilisaator. See objektiiv katab praktilise fookuskauguste vahemiku mõõdukast 35mm lainurgast kuni 150mm teleasendini, nii et saad pildistada tavalist olustikku, portreid, reisipilte ja muud. Pead ainult arvestama, et objektiivi minimaalne fookuskaugus on 35mm. See tähendab, et kitsamas ruumis ei saa selle objektiiviga kõiki sünnipäevakülalisi pildile ja laiade maastikuvaadete asemel tulevad kitsamad maastikuvaated.

Laiade vaatenurkade probleem on Tamronil tegelikult lahendatud. Ettevõtte valikus on igapidi sarnane kuid väiksemate fookuskaugustega 17-35mm F/2.8-4 Di OSD objektiiv (allpool näitame neid ka üksteise kõrval). Üheskoos moodustavad need suurepärase duo, mis katavad kompaktselt ja üsna valgusjõuliselt ära fookuskauguste vahemiku 17mm-150mm. Tamroni enda sõnul on see ideaalne komplekt näiteks reisile kaasa võtmiseks. See pakub soodsamat ja kergemat alternatiivi klassikalistele läbiva f/2.8 avaga objektiividele.

35-150mm f/2.8-4 objektiivi lähim teravustamiskaugus on 45 cm kogu suumi ulatuses. Kahe mikroprotsessoriga teravustamismootor lubab kiiret autofookust.

 

Optilises konstruktsioonis on madala dispersiooniastmega läätsed ja asfäärilised elemendid, mis viivad Tamroni sõnul optilised moonutused miinimumini.

 

See objektiiv on umbes sama suur, nagu standardsed 24-70mm f/2.8 objektiivid. Üsna raske samuti. Suumirõngas on kummeeritud, teravustamisrõngas aga plastikust – nagu Tamroni uuema aja soodsamate objektiivide puhul tavaks. Üldine koostekvaliteet tundub väga hea, lülitid liiguvad mugavalt, suumimine on sujuv. Kui olete proovinud Tamroni 70-210mm või 100-400mm teleobjektiive, ehk ka uut 18-400mm supersuumi, siis 35-150mm eksemplari koostekvaliteet ja käsitlemismugavus on üsna-täpselt samasugune.

 

Korpusel on kaks laia nihikut: üks värinastabilisaatori, teine manuaalse teravustamise jaoks.

 

Siin pildil on koos see perfektne duo, millest sissejuhatuses kirjutasin. Vasakul on 17-35mm objektiiv ja paremal uus 35-150mm objektiiv. Mõlema avavahemik on f/2.8-4.0. Lainurkobjektiivil ei ole värinastabilisaatorit, teleobjektiivil on stabilisaator olemas.

 

Nikoni poolekaadersensoriga kaamera ees (ülal) on 35-150mm objektiiv üsna matsakas. Aga eks see ongi mõeldud pigem täiskaadersensoriga peegelkaamera objektiiviks. Sellise, nagu Nikon D610 või Nikon D750. Sellise suurema kaamera ees on 35-150mm objektiiviga tõenäoliselt üsna mugav toimetada – komplekt on kenasti tasakaalus.

Uus, senimüümata objektiiv on nüüd ära näidatud. Mis seal muud, kui jääme ootama, millal juba müümiseks ja pildistamiseks sobivad 35-150mm objektiivid Photopointi jõuavad. Nagu juba sissejuhatuses ääri-veeri mainitud, peaks Nikoni versioon müügile tuua juba 23ndal mail. Canoni bajonetiga läheb pisut kauem aega – selle ametlik lansseerimisaeg on vahetult enne jaanipäeva ehk 20. juuni. Päris täpne Photopointi kauplustesse jõudmise päev on hetkel veel lahtine. Tamron on juba määranud ka 35-150mm objektiivi ametliku soovitusliku jaehinna: 899€.

(508)

Artiklis kirjeldatud tooted:
Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD objektiiv Canonile
  • 35–150 mm universaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline, f/2.8 – 4 avaga
  • Ideaalne kaaslane portreefotograafile
  • Integreeritud Tamron VC pildistabilisaator
  • Canon EF bajonetiga kaameratele
Tamron 35-150mm f/2.8-4 Di VC OSD objektiiv Nikonile
  • 35–150 mm universaalsuumobjektiiv
  • Valgusjõuline, f/2.8–4 avaga
  • Ideaalne kaaslane portreefotograafile
  • Integreeritud Tamron VC pildistabilisaator
  • Nikoni F bajonetiga peegelkaameratele
Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga