Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

LG vastulöök Samsungile – nutitelefonide uus liider LG G4

G4_Genuine Leather

LG ja Samsungi nutifonid ei erine üksteisest pigem mitte võimaluste või kvaliteedi, vaid turunduseelarve poolest. Ja see on ainult positiivne. Mullune LG G3 oli väga hea telefon, mis jäi tollasele Samsung S5-le alla pigem vaid tootjapoolse tarkvara vähesuse poolest.

28.aprillil avalikkuse ette toodud LG uus tipptelefon LG G4 on oma eelkäijale vääriline mantlipärija, millel on Samsung S5 võrreldes ilmseid eeliseid. Nagu näiteks disain ja kasutaja poolt eemaldatav aku. Teatavasti loobus Samsung oma viimase tippmudeli juures ühest eelisest – eemaldatavast akust – mis oni seni lahutanud teda põhivaenlasest Apple’ist. LG G4 3000 mAh akut võib kasutaja aga ise vajadusel kergesti vahetada. Aku peaks vastu pidama 20% rohkem LG G3 samasuure mahutavusega akust. Seda väidetavalt energiasäästliku X10 LTE-ga varustatud Qualcomm Snapdragon  808 protsessorile.

Disaini poole pealt on LG aga saanud hakkama millegi üllatavaga. Nimelt on LG G4 tagakülg muuhulgas saadaval ka naturaalsest (!) ja taimpargitud nahast katetega, mis ehtsale nahale omaselt kasutuse vältel oma tooni muudavad. Esialgu on saadaval lisaks kuuele eri tooni nahale ka 3D mustriga keraamiline valge, sepistatud metallhall ja kuldne tagakülg. Uue mudeli juurde on kaasatud juba LG G3 juurest tuttav Slim Arc disain.

LG on suutnud muuta paremaks isegi eelmise mudeli Quad HD ekraani, asendades selle Quad HD IPS Quantum ekraaniga (538ppi, 2560×1440). Uus ekraan on kergelt nõgus, mis peaks muutma selle 20% vastupidavamaks kukkumisel võrreldes tavalise lameda ekraaniga. Samuti peaks sel olema eelmisest versioonist 20% parem värviproduktsioon, 25% parem heledus ning 50% suurem kontrast. Ekraan on kalibreeritud vastavalt Hollywoodi stuudiote värvistandarditele.

Täielikult on uuenenud ka kaamera. Uuel LG G4-l on F1,8 avaga objektiiv, mis laseb sensorini tervelt 80% rohkem valgust kui varasem mudel. Hämaras fotografeerimisel on kindlasti abiks ka täiesti uus OIS 2.0, mis on kaks korda võimsam eelmisest versioonist. Lisaks võimalusterohkele manuaalrežiimile võib vilunum fotograaf pilte salvestada ka RAW-formaadis. Kaamera on varustatud ka Color Spectrum sensoriga, mis suurendab värvitäpsust võimalikult loomutruuks. F2,0 objektiiviga varustatud ekraanikaamera resolutsioon on 8Mp, mis võimaldab varasemast veelgi teravamaid ja detailsemaid endleid.

LG sõnul on G4 esimene telefon, mis on varustatud inimkeskse (?) kasutajaliidesega UX 4.0. UX 4.0 on väidetavalt veelgi lihtsam ja intuitiivsem LG varasematest katsetustest selles vallas. Arvestades, et juba LG G3 kasutajaliides oli nii intuitiivsem kui ka mugavam Samsungi omast, siis võib siin oodata mitmeid meeldivaid üllatusi.

Mälumahtu jagub LG G4-le 32 Gb (lisaks microSD mälukaardipesa) ning muutmälu on tavapärased 3Gb. Operatsioonisüsteemiks on mõistagi Android 5.1 Lollipop.

Müügile jõudis LG G4 juba 19. aprillil, aga esialgu paraku vaid Koreasse. Saadavus ja hind ülejäänud riikides selgub aja jooksul.

Allikas: LG pressiteade

(1788)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga