Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Sony PlayStation 4 sihib populaarseima mängukonsooli staatust

Playstation-4-specs

Hiljuti kirjutasime uudise Microsofti poolt avalikustatud Xbox One-ist. Eile öösel, Microsoftist mitu nädalat hiljem, avalikustas ka Sony enda PlayStation 4 mängukonsooli, mis tundub oma konkurendist olevat nii mitmestki küljest etem.

Alustame hinnast. Kui eilse päeva algul arvati, et uus konsool hakkab maksma ~500 eurot, siis Sony üllatas, kui ütles PlayStationi tulevaseks hinnaks 399 eurot. Seda on 100 eurot vähem, kui Xbox One’i ametlik hind! Selline vahe sattus muidugi pea kõigi suurte uudistevahendajate pealkirjadeks, sest just see võib tarbija seisukohast saada määravaks, millist mängukonsooli endale kõige enam soetama hakatakse.

Aga kas väiksem hind tähendab ka nõrgemat kvaliteeti ja vähem võimalusi? Sugugi mitte.

PS4 pult

PlayStation 4-ga saab mängida ka “second-hand” mänge ehk mänge, mis on kasutatud või laenatud. Võrdluseks tuleks mainida, et Xbox One-il tuleb kasutatud mängude kohta mitmeid piiranguid: neid saab ostma hakata vaid kindlatest kohtadest ja Xboxi värskeimat versiooni tuleb vähemalt korra iga ööpäeva jooksul Internetti lubada, et süsteem saaks mängude õiguspärasust kontrollida.

Tekib tunne, et Sony on oma PlayStation 4-ga andmas Microsoftile ja ta Xbox One-ile avalikkuse ees korralikku lööki, ja seda allapoole vööd. Miks? Sest erinevalt Microsoftist lahendab Sony 2 suurimat probleemi, mis on seoses uue generatsiooni mängukonsoolidega tekkinud: võimalus kasutada kasutatud mänge ja Interneti-ühenduse vajadus.

komplekt

Sony jahib turuliidri positsiooni. Täpselt sedasama, mis ta saavutas 2000. aastal oma PlayStation 2-ga. Nüüd ongi täpselt sobiv võimalus seda teha. Möödunud novembris turule tulnud Nitendo Wii U ei vastanud ootustele, sest ei suutnud piisavalt kiiresti poelettidele uusi mänge tuua. Sony sõnul tuleb PlayStation 4-le 140 mängu, millest 100 juba esimese aasta jooksul. Potentsiaali on: sajandi alguses saavutatud positsioon tundub olevat igati reaalne.

PS4-le tuleva eksklusiivse mängu The Order: 1886 treiler

Mängude hulgast on oodatuimad eksklusiivselt PS4-le mõeldud The Order: 1886, mis kujutab endast 19. sajandi tulistamismängu. Lisaks luuakse rollimängu, Kingdom Hearts 3-e, mis põhineb Disney multikates nähtavate kohtade ja tegelastega. Sony sõnul tuleb mängukonsoolile veel mitmeid mänge, millest – vähemalt mulle endale – tundub vingeim 1997. aasta Oddworldi uus versioon.

pult

Kuigi praegu räägivad nii mitmedki punktid PS4-ja kasuks, tuleb meeles pidada, et näiteks 100-eurose hinnavahe korvab Xboxi Kinect, mille PS4 “asendus” – eye camera – niivõrd võimas ei ole. Lisaks tundub Xboxi väljastamisel olemasolevate mängude nimekiri  PlayStation 4-ja omast uhkem.

Pole kahtlustki, et PlayStation 4 haarab endale suure mängukonsoolide turu osa. Inimeste lõplik konsoolivalik sõltub suuresti muidugi sellest, millega varasemad kogemused olemas, ja mänguvalikust. Nii et ootame-vaatame, mis saama hakkab!

Kõik PlayStationiga seotud tooted Photopointis

(1513)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga