Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Xbox One – kõik, mida sa peaksid uue mängukonsooli kohta teadma

Xbox One

Olen enamgi kui kindel, et teatud perioodil oma elust on pea kõik arvutigeneratsiooni inimesed olnud mängurid. Sõltuvuses mõnest virtuaalsest tegevusest, mis viivad meid justkui mõnda paralleelmaailma – olgu mänguks siis Barbie riietamine Internetis, vana hea Pacman, Solitaire või mõni online mäng, mida mängib korraga mitmeid tuhandeid inimesi. Sarnaselt teistele mängudele pakuvad meelelahutust ja võimalust päriselust vaheldust saada ka konsoolid, mille üks tuntumaid esindajaid on Microsofti poolt loodud Xbox.

Oma 12-aastase turustaažiga on konsoolist tehtud mitmeid versioone, alustades klassikalisest Xboxist, jätkates Sony Playstation 3-e ja Nitendo Wii-ga konkureeriva Xbox 360-ga ning jõudes välja – nagu äsja avalikustati – Xbox One-ini, mida on turule oodata juba aasta lõpus.

Kui Xboxi ja Xbox 360-e puhul oli rõhk pigem mängudel, siis eile Microsofti pressikonverentsil tutvustatud Xbox One’i enam pelgalt mängukonsooliks kutsuda ei tohiks. Lisaks mängimisele saab enda häälega mugavalt navigeerida veel teleka, Skype’i, Interneti ja mitmete teistegi rakenduste vahel.

Xbox One komplekt

Peamised asjad, mida peaksid uue mängukonsooli kohta teada saama:

1. Riistvara

  • Xboxi on võimalik kasutada üksnes häälkäsklustega. Kui konsool on välja lülitatud, saab sõnapaariga “Xbox on” selle sisse lülitada. Seesama funktsioon on tekitanud palju kõmu ja kriitikat, sest niimoodi käima panemine eeldab, et isegi välja lülitatud Xbox One kuulab inimeste vestluseid pidevalt pealt ning otsib enda jaoks väljendeid, mis kasulikud. Kui konsool juba sisse lülitatud, saab häälkäsklusi kasutada näiteks Skype’i avamiseks ja vestluste alustamiseks mängimise ja teleka vaatamise ajal, aga ka kanalite vahetamiseks, mängudesisesteks käsklusteks ja paljuks muuks.
  • Xbox One’il on tehnilised näitajad korralikud. 8-tuumaline protsessor ja 8GB RAMi tagab kogu süsteemi kiire ja vaevatu toimimise. 500GB kõvaketast mahutab endasse aga rohkem mänge kui tarvis. Konsoolil on veel HDMI 1.4 väljund, Blu-Ray mängija, USB 3.0 pesad ja kiire 802.11n Wi-Fi.
  • Xbox One puldid on läbi elanud uuenduskuuri. Kuigi välimus on jäänud suuresti samaks, on Microsofti sõnul puldil rohkem kui 40 tehnilist ja disainiinnovatsiooni, mis Xbox 360-l puudusid. Suurim muutus on aga nuppude vajutustele antav tagasiside, mis avaldub vibratsioonina.

2. Tarkvara

  • Konsoolil on uus kasutajaliides, mis on modifitseeritud versioon Windows 8 omast. Funktsionaalsuse mõttes toimuvad suuremad muutused teleka, Skype’i ja Internet Exploreriga, sest konsooli kasutajaliidese abil saab teha mitmeid asju korraga. Näiteks filmi vaadates saab ekraani paremal pool hoida brauser avatuna. Või siis saab samaaegselt mängida mõnd mängu ja vaadata telekat.
  • Xbox One’ile on juurde tulnud “Game DVR”, millega mängijad saavad oma mängimistest teha videosid, neid töödelda ja siis jagada. Võib-olla et huvitavam uuendus on aga “poolik allalaadimine”. See tähendab, et allalaaditavad mängu saab mängida juba siis, kui tõmmatud on üksnes mingi osa tervikust. Konsool annab teada, kui palju on [pooliku] allalaadimiseni ja mängu mängimiseni aega, ning laseb ootamise ajal vaadata telekat.
  • Xbox One’i on Skype tugevasti sisse integreeritud. Teleka vaatamise ja mängude mängimise ajal saab Kinect kaamerat kasutades teha hääle abil HD videokõnesid, sh grupi- ja “pilt-pildis” kõnesid.

xbox-skype

3. Mängud

  • Vaatamata paljudele teistele Xbox One’i võimalustele jääb seadme üldnimetuseks ikkagi mängukonsool. Ja kuidas saakski üks taoline konsool toimida ilma mängudeta. Xbox One’ile tuleb esimese aasta jooksul rohkem kui 15 eksklusiivset mängu. Microsoft on andnud üldpildi juba nii mitmestki uuest mängust: uus Forza Motorsport 5 ja Quantum Break ühendavad live-TV mängimisega. Lisaks tulevad konsoolile EA loodud spordimängud Madden NFL 25, NBA Live 14 ja FIFA 14 ning Activisioni Call of Duty: Ghosts.
  • Mängida saab ka offline. Kuigi Xbox One nõuab Internetti, ei takista ühenduse kadumine mängimist. Lisaks installeeritakse mängud esialgsel paigaldamisel kõvakettale ja seetõttu pole iga mängu jaoks tarvis plaati uuesti sisse panna.

4. TV

  • Xbox One’i üks tähtsamaid külgi on võimalus vaadata telekat ja filme. Konsool ühendatakse HDMI kaudu telekastiga ja kõike telekas nähtut saab vastavalt enda eelistustele ja soovidele kohandada. Kõige vingem on võimalus kõike häälega juhtida: häälkäsklustega saab telekat käima lülitada, kanaleid vahetada, telekava vaadata ja suisa nii TV kui Xboxi erinevate rakenduste vahel navigeerida.

Xbox-One-TVguide

Kõik Xbox tooted Photopointis

(6078)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga