Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nvidia tutvustas Tegra 4 “maailma kiireimat protsessorit”

tegra4_avang

CES 2013 vaieldamatu suuruudis on Tegra 4 süsteemikiibi avalikustamine, mida oodati mõnda aega. Tegra 4, koodnimega “Wayne” on sarnase 4+1 tuumaga süsteemikiip nagu ka eelkäia Tegra 3 oli. See tähendab, et neljatuumalise Cortex-A15 protsessori toetuseks on madala voolutarbega viies protsessori tuum puhkudeks, kui seade on ooterežiimis ning voolutarve on vaja minimaalseks viia.Lisaks on kiibil 72 tuumaline graafikaprotsessor. Väidetavalt on see kuus korda kiirem, kui Tegra 3 süsteemikiibi sees olev graafikaajam. Uus platvorm on loodud 28nm protsessil võrreldes eelkäia 40nm arhitektuuriga. See teeb Tegra 4 süsteemikiibi praegu turul olevatest seadmetest kõige kiiremaks süsteemikiibiks.

72 GeForce graafikaprotsessori tuuma – 6 korda võimsam kui Tegra 3. See annab kasutajale veelgi realistlikuma mängukogemuse ka suurematel ekraanidel. Lisaks võimaldab see kuni 4K videoväljundit.

Maailma esimene neljatuumaline ARM Cortex-A15 protsessor – 2,6 korda kiirem veebis sirvimine ning parim jõudlus programmide kasutamisel. Tegra 4 kasutab kõige paremaid ARM tuumasid ning nende toetuseks on teise põlvkonna aku säästmise tuum maksimaalse aku vastupidavuse jaoks. Nvidia loodud Variable SMP arhitektuur võimaldab utiliseerida vastavalt vajadusele ARM tuumasid ning neid ükshaaval sisse või välja lülitada. Viies, madala voolutarbega tuum hoolitseb muude protsesside eest, nagu video või muusika taasesitamine, süsteemi ooterežiim jms olles ise samal ajal programmidele ning süsteemile nähtamatu.

4G tugi. Olgugi, et Tegra 4 ei tule integreeritud 4G modemiga, on Nvidia’l pakkuda Icera i500 modem, mis on disainitud spetsiaalselt selle kiibistiku jaoks.

Arendused fotonduse alal. Tänu võimsamale süsteemikiibile ning kordi kiiremale graafikaprotsessorile on nüüd võimalik kasutada kiiret HDR võtet ning ka HDR videot.

Hea energiasäästlikkus – tänu teise põlvkonna aku säästmise tuumale protsessoris ning ka PRISM 2 ekraani tehnoloogiale võib nautida kuni 14 tundi HD video taasesitust.

Allikas: Nvidia

(604)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga