Photopointi ajaveeb. Sinu võti arvuti-, foto- ja muu digitehnika maailma

Nädala rakendus Androidile 86. DashClock Widget

DashClock_avang

Android 4.2 tõi lisaks kasutajaprofiilidele ja muudele uuendustele ka ühe väga laheda lisafunktsiooni – võimaluse lisada pisiprogramme ehk widget’eid otse ekraanilukule. Ehk et enam ei peagi vahetama välja ekraaniluku rakendust, et tuua lisafunktsioone endale võimalikult käepärasesesse kohta. Vaadates teistpidi – ekraanilukk ei pea ainult kella kuvama. See selleks. Üks rakendus on disainitud algusest peale ekraanilukule info kuvamist silmas pidades – DashClock Widget.

Funktsionaalsus

Sissejuhatuses sai juba viidatud, et antud rakendus töötab ainult Android 4.2 ning uuema operatsioonisüsteemi versiooniga, kuid jäi täpsustamata, et nii telefonidel kui tahvelarvutitel.

DashClock_ekraanilukk_pisike

Sellel väikesel rakendusjupil on olemas vaikevõimalusena kuvada kuupäeva ning kellaaega, kohalikku või enda määratud asukoha ilma, järgmist kalendri sisendit (kiikab kuni 2 nädalat tulevikku), järgmist äratuse aega ning ka Gmaili lugemata sõnumite hulka. Kuid sellega ei piirdu DashClock Widget võimalused. Tegelikult teeb antud rakenduse mugavaks just see, et on võimalik lisada erinevaid laiendeid, mida on Google Play Store’s lausa jalaga segada.

DashClock_laiendid

Mida me juurde saame lisada? On olemas sellised ilmselged laiendid, nagu võimalus otse eelmääratletud kontaktile helistada, kuvada aku staatust, SMS’e või kasvõi näidata ära, kui mitu sõnumit sul WhatsApp rakenduses lugemata on. Miks mitte kohe ekraanilukul ära näha lugemata uudiste hulk Pocket, Feedly või mõnes muus RSS rakenduses. Google Play’s otsingusse pannes „Dashclock extensions“ läheb silme eest lausa kirjuks.

DashClock_laiendid_valik

Kes esimest korda sellest kuuleb, võib mõelda: kuidas kogu see info peaks pisikesele ekraaniosale ära mahtuma. Ei, rakendus ei pööra füüsikareegleid pahupidi sinu ekraanilukul – see ei ole sinine karp, mis on „väljast väiksem kui seest“. Sõrmega rakendusest üle libistades voldib see end elegantselt lahti ning kuvab kogu vajaliku informatsiooni ning eemaldab nii mõnigi kord vajaduse ekraanilukk maha võtta.

DashClock_ekraanilukk_avatud

Tegelikult ei ole antud rakendus piiratud ainult ekraanilukuga. Sa saad seda programmijuppi kasutada ka Androidi koduekraanil klassikalise widget’ina. Kuid miks peaks, ekraanilukul on see efektsem!

Kelle jaoks?

Ilmselgelt kellelegi, kel Android 4.2 operatsioonisüsteemiga nutiseade taskus, eks? Lisaks veel nendele, kes lihtsalt ei viitsi ekraanilukku maha võtta ning rakendust avada, et vajalik info kätte saada. Eks ta ole ju tükkmaad mugavam: ekraan sisse, vaatad ära lugemata meilide hulga või sõnumite eelvaate ning ekraan pimedaks tagasi. Kulunud aeg – ainult 5 sekundit. Kui tahad midagi muud kontrollida, kasvõi hetke ilma väljas ning ei usalda oma silmi või akent, vaata seda telefoniekraanilt.

Lõpetuseks

Ikka ja jälle räägime siin ajaveebi veergudel rakendustest, mis optimeerivad Android seadme kasutust. Sellega on nagu arvuti kasutamisega või ükstapuha mis ülesandega, mida päevas kordi ja kordi samamoodi teed – mida lihtsamaks ning vähem aega nõudvaks sa suudad seda teha, seda parem. DashClock Widget ei ole ses suhtes erand – see suudab nii mõnegi pika sõrmeliigutuste jada piirata ühe väikese lülituse peale, et vajalik info kätte saada.

DashClock Widget Google Play Store’s

DascClock laiendused Google Play Store’s

(1071)

Postitus meeldis?
Telli iganädalane kokkuvõte parimatest lugudest meilile
.
.

Sarnasel teemal artiklid

Kommentaarid

Samast kategooriast

Viimased kommentaarid

"https://eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=globaalne Kogu meie planeeti hõlmav katik. Vinge värk ;) "

Kala, Sony a9 III on revolutsiooniline täiskaader hübriidkaamera

"Aitäh trükiviga märkamast ning nüüdseks on see ka parandatud. "

Jürgen Veerme, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Mis loom see Tarmon on, photopoint? Päris häbiväärne tooteesitlus. "

Taara, Fotosessioonil – kaasas Tarmon 35mm f/2.8 Di III OSD ja Tarmon 24mm f/2.8 Di III OSD

"Tere! Aitäh tähelepanu pööramast - tegemist on siiski EU tüüpi väljundpesadega, ..."

Jürgen Veerme, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga

"Piltide alusel AC väljundpesad ei ole EU tüüp, kas müütegi ..."

Merike Linnamägi, Ole eriolukordadeks valmis koos Zendure akupank-laadimisjaamaga